Hádzanie jedla na zem
Prosim o radu. Syn uz niekolko mesiacov hadze jedlo na zem. Nepomaha ani v dobrom dohovaranie, ani krik, ani tresty (nebude rozpravka, vzatie hracky) Dokaze vyliat polievku, vyhodit vlastne cokolvek na zem - v zmysle, ze to nechce a nebude jest. A to aj ak to jedlo bezne jedava a ma rad. Alebo len tak z roztopase to hodi o zem, kedze mna aj muza to hneva. Co sa tyka komunikacie, ma vacsiu slovnu vybavu ako o rok starsie deti, takze nie je to v tom, ze by sa nedokazal slovne vyjadrit. Snazim sa mu vsetko vysvetlovat - velmi ma toto spravanie trapi. Najma ked viem, ze rozumie co chcem od neho. Co by ste robili? Stretli ste sa s tym? Dakujem
ono to je niekedy tam, ze v inom prostredi je to dieta uplne ine ako dom. no preco to tak je, ci sa tam hanbia boja...
@marzuz89 trest preboha nie je spanok. To ste ma zle pochopili. Len som napisala, ze po obede chodi spat. A ked zhodi jedlo, lyzicu dam ho dole a poviem ze ideme rovno spat. A casom on uz ani neprotestuje, ze nedojedol (kedysi aj plakal) ale pekne si ide spokojne lahnut.
@marzuz89 do pripravy jedla ho nezapajam, ale rano uz som pripravoval. Sice to zase nedojedol ale aspon to nehodil na zem. Tipy si pozriem.
Este k tej prisnosti - ze sa vraciam opat k jedlu (ano robim to napriklad po tom obednom spanku ak nic nezjedol) inak nie. Neviem ci toto je znamka prisnosti. Ale nikto v okoli neuplatnuje tolko pravidiel ako my u nas doma. Neviem to posudit ako velmi prisna som, ale hranice nastavujeme. Mozno som len citliva na to, ze malo teraz jedava.
@didi2102 ano presne aj toto mame - hodinove jedenie. Niekedy na to energiu hladam, je to nekonecne. Rozmyslam, ako by to bolo v skolke. Kolko prosim maju deti na obed cas?
@beata_k ano, aj moj syn je velmi tvrdohlavy. On posobi vyspelo a rozumne, ale malokto vidi co to je vychovavat ho. Moji rodicia, ktori zazili tuto jeho povahu, ako trva na svojich veciach, aj ako s nim nemozem pohnut - stale hovoria, ako je tvrdohlavy a ma svoje nazory. Pocula som uz velmi vela o tom aku pevnu ruku musim mat. Ako ja som taka nebola ako mala a podobne. Ale kazde dieta je ine.
@zuzinka888 dakujem, presne tento sposob som volila. Vsetko co prichadza nove vo vyvoji babatka, pripisujem zasluhy aj jemu, ze vdaka nemu sa uci nove veci. Vztah sa postupne vytvara a tesi sa co vsetko este moze naucit babatko. Uz je to ovela lepsie. Ale tiez chce celu pozornost, no nejde to. Davam maximum co to da, no uz ich mam dvoch.
@mamkalentedkova to je uplne ok, normalny zdravy vyvoj ❤️
Len či to aj ja v zdraví prežijem 😁
Ja som vam len chcela napisat baby, ze zabralo po par pokracujucich incidentoch upratovanie si jedla zo zeme. Dakujem za rady, skutocne som uplne pokojnym hlasom povedala: skoda, ze si take dobre jedlo rozsypal, zial musis si to teraz upratat. Reakcia? Krik plac vyhovorky, aj 25 minut rev. Nevysli sme z miestnosti. Ryzu zbieral po zrnkach. Potom som mu dala aj umyvat - handricku. Na konci som sa este opytala, ze ci sa takato vec oplatila spravit. Odpoved: nie, neoplatila 😂 par x to este spravil a uz to odznelo 💪🏻🙃 niekedy tie riesenia lezia na zemi pred nami ( doslova 🫣😄)i a nevidime ich. Dakujem

@mareka49 v skolke bude anjelik a frustraciu si vybije doma.Vela deti to robi... mne, ked niekedy povedali rodicia ako sa spravaju deti doma nechcela som verit.Niekedy stacilo, ked som pocula co robili v satni oblec ma, nie tuto capicu nie a mama nechcela scenu, tak robila ako 3 r piskalo.Odchodom z triedy ine dieta.
Tvoj maly vidi, ze ked robi nieco zle ma celu pozornost pre seba.To je jedno ci pozitivnu, negativnu, ale ma