icon

Hrajú sa vaše malé deti na mobile/tablete?

1. jan 2022

Ahojte. Zaujímalo by ma či sa vaše deti hrajú na mobile a tablete. Ja síce svoje len čakám, ale čo sa týka môjho okolia každý rodič pchá deťom do rúk mobil. Ja to síce neplánujem, ale keďže moje okolie je také ake je po čase si to dieťa asi aj vypýta alebo sa bude cítiť byť ukrateny a to veru nechcem. Koľko minút /hodín denne je zdravé? A co pozerajú vase deti? Nechcem tu vyvolať hádky len ma to reálne zaujíma. Ďakujem za váš názor

Strana
z2
jumama
2. jan 2022

Stara prednaska, ale dobra, hovori tam aj o pouzivani tabletov:

https://www.youtube.com/watch?v=6Ps3zOM3xC0

V podstate je to vzdy o tom, ci rodic ustriehne mieru. Inak do bodky verim tomu, co tam hovori. Ak dietatu doprajes aj dostatok pohybu, pobytu v prirode, moze sa aj pohrat, pozerat. Lenze je to niekedy aj dost tazke, cim viac su deti starsie a cim menej prilezitosti na pohyb maju, tym viac sa uvazuju obrazovkam, s pubertiakom uz potom nevyjednas moc 🙂 Tablet ci mobil je dobry sluha, ale zly pan 🙂

lenka2710
2. jan 2022

Dávam, mladšiemu ešte isto nie ma len rok a pol, ale staršej 7 ročnej áno, naučila sa cez to obstojne anglictinu, vždy jej stiahnem nejakú naucnu logickú hru, nejaké hlavolamy, momentálne matematiku, baví ju to cez to viac ako na papieri, momentálne je prvacka a už sa stalo, že prišla zo školy a mala si niečo vyhľadať cez net, zvládla sama úplne v pohode! Myslím si ze dnes je už samozrejmosť od detstva ovládať tieto technológie, deti sú úplne niekde inde ako sme boli my v ich veku 🤷‍♀️

dadulamamula
2. jan 2022

Ja som deťom stiahla do tabletu YouTube Kids ten pozerajú 2x denne asi polhodinku.. Normálny YouTube nepozerajú sú tam nevhodné reklamy a to je pre nás dospelých.. Keď chcú rozprávky im pustím na netflixe.. Dcéra má 2,5 r a syn 4r

sasesoe
2. jan 2022

Je to velmi individualne, zalezi i na povahe dietata, niekedy i diagnozach alebo ci je deticiek viac, v akom vekovom rozpati a ci ma kto s nimi pomoct. Vo vseobecnosti ja mam heslo - Je to dobry sluha, ale zly pan. Cize s mierou, ktora sa meni vekom a vyberat, co mozu - obmedzit, k comu maju prístup, co mozu instalovat/ pouzivat. Co nepoznaju, to nechcu. Asi nie je dobre sa s tym ponahlat a radsej zacat neskor ako skor, na druhej strane, je dolezita i psychicka pohoda matky. Osobne mi vadi TV a reklamy, takze tomu sa snazim vyhnut napr platenymi sluzbami. Z aplikacii skor tie na rozvoj/ucenie - Vyucbove karticky, Logopedia, Visual reading, Khan academy,...

mimikarol
2. jan 2022

Mobil nie, ale na tablete sa hráva hry primerane svojmu veku. Je prváčka, ma nainštalované matematiku, kozmetický salón pre zvieratká, puzzle. Nehráva sa každý deň, niekedy jej tablet nepríde na rozum aj dva týždne. Nevidím na tom absolútne nič zle keď je to s mierou. Ako už bolo spomenuté, je to dobrý sluha ale zlý pán

fiafia
2. jan 2022

Moja ma 5. Vie na mobile fotiť, zavolať babke, otcovi, vie si pustiť detský YouTube. V mobile ma pár hier zameraných na niečo rozumné tj farby, tvary, zvieratá, priradovacky, pexeso a pod. Pri Tom sa naučila veľa po anglicky a slovnú zásobu má neskutočnú. A na tv klasické detské programy, Jaroš, smejko a tanculienka ,fíha tralala....

sonicka96
4. jan 2022

Môj 3r si vypita mobil a hra biliard, skladačky,puzzle alebo si zapne na YTB pesničky 🙂 a časovo to nemá limitované len o na tom nebýva dlho

blontimka
6. jan 2022

Nebude sa cíti ukrátené... Záleží akú spoločnosť mi vyberieš.... Deti absolútne nepotrebujú tablet ani mobil... Syn má 6 a ten má notebook teraz kvôli online. Inak pozeral absolútne sporadicky. Dcéra má 2 a tiež nepozerá. Načo... Max počúvajú

indianica
25. jan 2025

Nie. 7 rokov 5 rokov... vobec... Okolie nech si robi a mysli, co chce... Urcite ani najblizsie roky nebudem poskytovat mobil detom na hranie. Ani pri jedeni, ani pri cestovani, ani ked kdekolvek cakaju - u lekara...Vzdy sa da najst lepsia aktivita, ako je hranie na mobile.

Strana
z2