Ide o tichý reflux?

barunka.k
25. nov 2018

Zdravim mamičky....mám trojmesačnú dcérku ....trpeli sme od 6 týždňa kolikami a tie sa zdajú že sú už za nami..len mame stále problém že dcérka sa napapa...vygrcne asi tak polievkovu lyžičku mlieka a zdá sa nerobí jej to nič lebo sa usmieva ....len asi tak po hodine a pol až dvoch hodinách začne fnukat a vygrcne sliny s natravenym mliečkom, nie veľa cca asi tak polievkovu lyžičku ....len potom placka myslím že ju pali záha...
Nekojim sme na umelom mliecku Beba ktoré nám myslím vyhovuje nakolko po ňom krásne kaka....
Prosím o radu kto s tým máte skúsenosti či ide o tichý reflux...
Vopred moc ďakujem 💖

malinajahoda
25. nov 2018

Náš prípad. Moja malá takisto pila Beba ar. Mala reflux. Vygrcla len sem tam za lyžičku. A všetko malá zapálené, aj pažerák. Mate takisto antirefluxne? Predpisuje vam ho doktorka?

barunka.k
autor
26. nov 2018

@malinajahoda práveže nemáme ale idem k lekárke nech odporučí či mám dávať antirefluxne mlieko či nie...ale myslím že aj tak si spravím po svojom a nasadíme nakolko naša pani doktorka je taká ako väčšina lekárov že všetko prejde...ešte mi odporučili homeopatika Gastrocynesine skúsiť...
Ako ste prosím prišli na to že má všetko zapálene? Boli ste na vysetreni?

malinajahoda
26. nov 2018

@barunka.k určite antirefluxne dajte. Ak máte takúto dr, aj tak si stojíte ta svojim a nech vas pošle na gastro. A máte na to narok, aby vám polovicu sumy preplacala poisťovňa, ak ma dcérka reflux. Nedajte sa odbiť. Homeopatikum nepomôže v tomto prípade. Nám to zistili na základe zástavy dýchania v ORL ambulancii na Kramároch. Pomohlo nám to ar mlieko a polohovanie v spánku aj pri kŕmení. Riešte to. Dieťa trpí, páli ho záha. Typ pádom, je tam zápal. Máme vytrpene svoje. Viem o com píšem.

barunka.k
autor
26. nov 2018

@malinajahoda z nej ale to mliecko nejde prúdom práveže to má zmiatlo🙈no hneď idem volať doktorke že sa tam ideme ukázať a riešiť to...vy ste na to prišli až na základe zástavy toho dýchania?

barunka.k
autor
26. nov 2018

@malinajahoda a stále máte či pomohli aspoň prikrmy ?

malinajahoda
26. nov 2018

@barunka.k nemusí ísť mlieko prúdom, takisto som písala, že moja malá takisto vygrcla len sem tam za malú lyžičku. Áno, až na základe zástavy dýchania sme na to prišli. Dovtedy som nevedela, že mávajú bábätká reflux.

malinajahoda
26. nov 2018

@barunka.k prikrmovať som začala v 5mesiaci. Na odporúčanie dr. A nám pomohlo to ar mlieko a polohovanie, lebo už v júni na 1 kontrole to bolo lepšie.

barunka.k
autor
26. nov 2018

@malinajahoda smiem sa spýtať v koľkých týždňoch veku ste na to prišli?krd teraz nasadíme AR mliecko nebude to problém pri vyšetrení na gastre?nechcem aby sa trápila čiže chcem nasadiť okamžite aj bez lekárky

malinajahoda
26. nov 2018

@barunka.k v 5 týždňoch jej to zistili. Lenže isto to mala už skôr, keďže dávnejšie mi tak po troške grckala. Ar mlieko neovplyvňuje výsledky na gastre. Čím skôr dáš, tým lepšie. Predsa len s tým škrobom je to hustejšie. Ako ste pochodili dnes u Dr?

barunka.k
autor
26. nov 2018

@malinajahoda povedala som že si výslovne žiadam vyšetrenie na gastre...a že mlieko AR nasadíme tak či tak...no my už mame 3 mesiace tak som dúfala že toto už nebudem riešiť 😞ja chcem dať prikrmy od 4.mesiaca...

malinajahoda
26. nov 2018

@barunka.k my sme až preto od 5m na prikrmoch, lebo dcérka je veľmi drobná. Inak co ti na toto povedala dr? Mlieko si teda kúpila?

barunka.k
autor
26. nov 2018

@malinajahoda na čo teraz myslíš čo mi povedala 😯?

malinajahoda
26. nov 2018

@barunka.k že chceš vyšetrenie na gastre a mlieko dáš tak ci tak.

barunka.k
autor
26. nov 2018

@malinajahoda nič čo zmôže na to mám nárok...ide o moje dieťa a ostatne má vôbec nezaujíma...ešte sa chcem spýtať bolievalo ju aj bruško???

malinajahoda
26. nov 2018

@barunka.k no bože, ani nevrav
Koliky ako vyšité. Boli to hrozne časy. Koliky a reflux. Pomohol nám Coliprev.

barunka.k
autor
26. nov 2018

@malinajahoda my už sme bez kolík ...sem tam ju zabolí bruško si myslím ale nič take ako keď boli koliky😞to bolo hrozne fakt

malinajahoda
26. nov 2018

@barunka.k a to mlieko si teda kúpila? A na gastro kedy idete? Inak klin používaš?

barunka.k
autor
29. nov 2018

@malinajahoda áno používame ...zajtra ideme ...

malinajahoda
29. nov 2018

@barunka.k napíšeš mi zajtra?

barunka.k
autor
30. nov 2018

@malinajahoda samozrejme budem informovať ako sme dopadli 👍

malinajahoda
30. nov 2018

@barunka.k tak ako ste dopadli? Je to všetko v poriadku alebo je to reflux?

barunka.k
autor
1. dec 2018

@malinajahoda takze mame reflux...nie nejaký masívny ale je tam....mala mi ale bebu AR grcala omnoho viacej ako normálne mlieko...kamoska mi odporučila hipp AR lebo jej mala dcérka reflux mala ale teda masívny ....a vraj zabralo a bola mala kľudna a spokojna ...tak ideme skúsiť toto

malinajahoda
2. dec 2018

@barunka.k takže predsa. Ale aspoň viete na čom ste. Ešte že si trvala na tom vymennom lístku. Tie značky majú rôzne. Keďže Beba ar vám nesadla, tak skúste teda ten Hipp ar. Ešte je aj Nutrilon ar ( ten nesadol zas nám), ešte je Sunar ar a France Lait ar. Ono ťažko povedať, každé bábo je iné a dúfam, že vám Hipp sadne.

barunka.k
autor
3. dec 2018

@malinajahoda hipp AR sa zdá byt fajn...negrca z neho a vyzerá byt omnoho kludnejsia...avšak mávali sme ukážkovú stolicu každý deň a teraz bohužiaľ je každý deň ale omnoho tuhšia? Vy ste s týmto problém nemali?

malinajahoda
3. dec 2018

@barunka.k snáď malej pasne to mlieko. To by bolo najlepšie. My sme mali strašný problém so stolicou. To boli muky. Malinká sa mi 3 mesiace trápila. Pila Nutrilon AR. Aj zastavené vetry mala. Keď sme to vymenili za Bebu AR, bola ako vymenená a pekne spí kala. Dovtedy sa len pučila. Kebyže môžem vrátiť čas, tak ho vrátim a zmenila by som to odporné mlieko okamžite.

adoracia
3. dec 2019

Domcek pre babiky