Je bavlnená plienka bezpečná ako mojkáčik pre deti?
Ahojte mamičky, možno sa spýtam pre niekoho zábavnú otázku no radšej sa spýtam. Dcérka si obľúbila bavlnené látkové plienky, zaspáva s nimi, hrá sa s nimi, no poslednú dobu ich aj dosť cmúľa. Neviem či ste sa s tým niektorá stretli, no nemôžu jej tie vlákna keď sa uvoľnia ublížiť napríklad na bruško? Cumlík ona odmieta, takže ako náhrada na zaspávanie 0 bodov.
@janie7 buďte v kľude a buďte rada že má niečo na ukludnenie. Viete čo všetko sa už takemu bábätku dostane cez ruky do úst ? Kľud ženo.
Ahoj, môj bratranec takto zaspával a chodil všade s plienkou až do predškolského veku.
@janie7 nič sa nestane moja dcéra ožužlala presne takých štýlom jednu plienku , ukludnovalo ju to, cely roh si dokázala vopchať do úst 🫣 2 roky, 2 roky. A nedajbože stratiť, musela byt taka istá, tak isto mäkká 😄
@janie7 nič sa nestane moja dcéra ožužlala presne takých štýlom jednu plienku , ukludnovalo ju to, cely roh si dokázala vopchať do úst 🫣 2 roky, 2 roky. A nedajbože stratiť, musela byt taka istá, tak isto mäkká 😄
@anonym_638f99 Ďakujem krásne😄 Jej je jedno ktorú plienku má, hlavne že má.
@anonym_6db2ec Tiež pravda. Ďakujem.
@janie7 a ak je jej jedno akú má plienku vyhrali ste zlatú lotériu 😀
Ahoj, môj bratranec takto zaspával a chodil všade s plienkou až do predškolského veku.
@anonym_984168 Vďaka, sestra zase pierka v perinách u starej mamy pukala☺️
@janie7 moja dcéra má bavlnenu plienku na spanie od narodenia, ja to volám vechet, nedajbože jej to oprať 😮
@janie7 moja mama spomína, že som objímal plienku a hoci som mal jeden rok a nemám si nič pamätať, spomínam si od detstva na to, že mi bolo dobre s plienkou a prikladal som na ňu pery. Robila mi dobre tá mäkkosť a hladkalo to na perách a pod nosom. Asi si to pamätám lebo tá spomienka sa mi raz za čas vybavovala a tým upevňovala. Je to matné a skreslené ale je to ono. Podobne si pamätám keď som sa pri učení sa chodiť chytil kaktusu a zapichli sa mi pichlieče do vnútornej strany zápästia. Viem ako mi ich otec pinzetou vyťahoval. Ešte som myslel na to, že čo za vlasky - vlákna sa mi tam zalichli. To vyberanie pinzetou si pamätám. Samotné kaktusy nie, ani že to boli pichliače. Ja si to pamätám vždy ako textilné vlákna. Otec ale na ten moment aj na tú pinzetou spomínala tak mi to logicky pasuje. Sorry za dlhy výklad, len som chcel objasniť, ako si môže menej ako ročne dieťa niečo pamätať. Malé momenty môže.
Syn, 9 rokov, stále pri zaspávaní má plienku ako mojkáčika. Nemôžem ju ani oprať. Nič. Vymeniť.
Teraz cez prázdniny sa svokre podarilo syna prehovoriť, a oprala ju. Neviem ako ale podarilo sa jej to 🥳.
Obe deto mali plienku, mladsi dokonca podedil po starsej 😂🤦♀️ keby ste videli, co z nej ostalo 😂😂 teraz ma 4 roky a stale ma svoje 2 plienocky.
Obe deto mali plienku, mladsi dokonca podedil po starsej 😂🤦♀️ keby ste videli, co z nej ostalo 😂😂 teraz ma 4 roky a stale ma svoje 2 plienocky.
@amelie2017 no presne😂, ona na jednej zaspinkáva a konce drží v rúčke a s druhou sa hrá a cmúľa ju. Koľkokrát sa do nej celá zabalí a vyzerá ako malé strašidielko😄
@janie7 moja mama spomína, že som objímal plienku a hoci som mal jeden rok a nemám si nič pamätať, spomínam si od detstva na to, že mi bolo dobre s plienkou a prikladal som na ňu pery. Robila mi dobre tá mäkkosť a hladkalo to na perách a pod nosom. Asi si to pamätám lebo tá spomienka sa mi raz za čas vybavovala a tým upevňovala. Je to matné a skreslené ale je to ono. Podobne si pamätám keď som sa pri učení sa chodiť chytil kaktusu a zapichli sa mi pichlieče do vnútornej strany zápästia. Viem ako mi ich otec pinzetou vyťahoval. Ešte som myslel na to, že čo za vlasky - vlákna sa mi tam zalichli. To vyberanie pinzetou si pamätám. Samotné kaktusy nie, ani že to boli pichliače. Ja si to pamätám vždy ako textilné vlákna. Otec ale na ten moment aj na tú pinzetou spomínala tak mi to logicky pasuje. Sorry za dlhy výklad, len som chcel objasniť, ako si môže menej ako ročne dieťa niečo pamätať. Malé momenty môže.
@slovakboy Ahoj, vôbec sa nemusíš ospravedlňovať za dlhý výklad, je to úžasné čo si už také malé dieťa môže pamätať a čo ešte “páni” vedci nezistili, dcérka bude mať 5 mesiacov tak uvidíme. A ďakujem za objasnenie prečo malá tie plienky “žužle”😉
@slovakboy Ahoj, vôbec sa nemusíš ospravedlňovať za dlhý výklad, je to úžasné čo si už také malé dieťa môže pamätať a čo ešte “páni” vedci nezistili, dcérka bude mať 5 mesiacov tak uvidíme. A ďakujem za objasnenie prečo malá tie plienky “žužle”😉
@janie7 áno, vraj na opakujúce sa rituály si môže dieťa zapamätať (napríklad tá plienka) alebo na veľmi emočne vypäté situácie, ako bol plač pri vyberaní pichliačov z rúčky. Je to aj podľa vedcov možné, ale nie bežné.
Je to úplne v pohode. Kedysi to boli vyžehlené vreckovky a uzlíky na nich. To mi už viacej mamičiek, teraz už dôchodkýň spomínalo 🙂

aký je rozdiel medzi bavlnenou plienkou aj mojkáčikom podľa teba?