icon

Je bezpečné posadiť bábätko, keď ešte nesedí?

18. mar 2025

Moze sa davat babatko sediet aj ked nesedi?? Lebo doteraz som si myslela ze nie ale vidim u strasne vela mamiciek ze ich davaju sediet aj ked este same nesedia

Strana
z4
monsterablue
Autor odpoveď zmazal
natall113
18. mar 2025

Nie, je to absolútne nevhodné

anavixy
18. mar 2025

Nie. Ani pocet needukovanych alebo odporucania ignorujucich mamiciek na tomto fakte nic nemeni.

aurora33
18. mar 2025

Nie nie nie

juliacenc
18. mar 2025

Tak ked ma 9 mesiacov tak by som dala. Ja nie som zastanca ze musi zacat samo. Ja som zastanca ze treba dopomoct.

deedol
18. mar 2025

@juliacenc mozes byt sice zastanca, ale ides proti aktualnym vedeckym poznatkom.
autorka, nie, neodporuca sa to. ak nesedi v urcitom veku, su na to specialne cvicenia s fyzioterapeutom/kou.

kaca222
18. mar 2025

Nie. Sadne si samo.

juliacenc
18. mar 2025

@deedol no ved cvicenia do sedu

pribinak
18. mar 2025

Však daj sadnúť bábätko tak ako iné mamičky a potom tak ako iné mamičky behaj s dieťaťom po ortopedoch a neurologoch a rieš skoliózu a plochace

Ja neviem, ale treba používať mozog a nie opakovať po iných matkách

deedol
18. mar 2025

@juliacenc ja som so synom cvicila a nie su to "cvicenia do sedu". posiluje sa stred tela, ale nie tak, ze sa dieta da do sedu, su na to specialne polohy a cviky.

lucia13022023
18. mar 2025

Nie, aj keď tu ti môžu niektoré tvrdiť, že je to ok. Nie, nie je to ok. Dieťaťu netreba nijak dopomôcť (zdravo vyvíjajucemu). Na všetko prídu sami..
To je ako keď tu sú otázky, že ako naučíš dieťa hovoriť. No nijak, nedá sa to naučiť 🙈

anavixy
18. mar 2025

@juliacenc lenze dopomaha sa aktivnym cvicenim svalstva trupu, nie pasivnym posadzovanim 😳

adeladulova
19. mar 2025

Sama od seba som nedávala nikdy. Moja svokra dávala raz za čas na par minutiek a nič sa nestalo. Našťastie nie som jedna z tých hysterickych matiek a neriešila som. Syn je úplne ok

taktotedanie
19. mar 2025

To je ten typ “ved nasi nas tak davali a sme tu”
A samozrejme v 40 sedia u neurologa s chrbticou ako 75rocni

t1nusa
19. mar 2025

prečítaj si po sebe tú vetu v názve a zistíš, že si úplne protirečíš… nie je správne dieťa usádzať keď ešte nevie samé sedieť, nemá na to prispôsobené telo, chrbtica trpí a môže to vieš k rôznym komplikáciám v budúcnosti… netráp bábätko a radšej mu dopraj dostatok času na brušku a aktívne ho motivuj k učeniu sadnúť si, keď bude pripravené zvládne to samo

aurora33
19. mar 2025

@juliacenc sed sa netrenuje. Dieťa sa ma vedieť posadiť samé.

juliacenc
19. mar 2025

@aurora33 kazdy ma iny nazor a skusenost. Su aj cviky ako naucit sediet

juliacenc
19. mar 2025

@anavixy presne tak som to aj myslela

aurora33
19. mar 2025

@juliacenc no ake? To som veľmi zvedava ake cviky su na sedenie.

krasneleto
19. mar 2025

urcite netreba davat dieta sediet, ked to same nedokaze... ja by som to nerobila

juliacenc
19. mar 2025

@aurora33 brusne svalstvo sa trenuje.

aurora33
19. mar 2025

@juliacenc brusne svalstvo sa trénuje to ano. Ale nie je to cvičenie priamo na sed. Ja sa pýtam, ktorý cvik je na sedenie 😀

juliacenc
19. mar 2025

@aurora33 dieta sa skor posadi pri trenovani brusneho svalstva. Cize je to cvik na sed. Comu stale nerozumies? Ako ti to mam este vysvetlit, aby si to pochopila neviem.. ak tocis hlavou so strany na stranu tak cvicis hlavou, ale je to cvik na krcnu chrbticu, napriklad. Rozumies? Neviem preco ta to tak tankuje, ze nejake dieta zacne skor sediet pretoze cvici a necaka sa do 3 rokov kym si sadne samo 😀

tamta
19. mar 2025

@juliacenc prosím ta, nikdy nikomu v jeho záujme nerad, ako ma dieťa 'trénovať sed'.
Inak tieto tvoje argumenty typu 'je to môj názor, aj keď ide proti odborným štúdiam a poznatkom', mi pripomína ľudí typu 'zem je plochá a je to môj názor' 😆

juliacenc
19. mar 2025

@tamta ano? A to uz preco? Lebo moj nazor nie je rovnaky ako tvoj? Tak ma musis hned urazat a zhadzovat a robit zo mna konspiratora? To uz sa radsej ty nevyjadruj a nikomu nerad ak vies len urazat a odsudzovat druhych. Take spravanie nema miesto v slusnej spolocnosti

juliacenc
19. mar 2025

Najnevrazivejsia tema na MK je sedenie maleho decka.neskutocne co dokaze tato tema vyvolat medzi stadom primitivnych zien 😀😀😀

natall113
19. mar 2025

@juliacenc tvoje rady sú odveci takže by si sa ich mohla zdržať

tamta
19. mar 2025

@juliacenc ved si precitaj svoje 'argumenty' typu 'je to môj názor' 😆 hoci ta konfrontovali, ze odbornici (a fakty a štúdie) vyslovene neodporucaju dieťa posadzat
Fakt ti to nepripomína istú skupinu ľudí? 🙃 Ja ta neurazam, zaradila si sa sama..
Urážas tu teraz akurát ty

juliacenc
19. mar 2025

@natall113 aj tato tvoja rada je od veci

juliacenc
19. mar 2025

@tamta kde som napisala, ze sa ma dieta posadzat? A ako urazam?

Strana
z4