icon

Je mojej dcérke počas spánku zima?

lusia222
7. jan 2013

Ahoj maminy,chcem sa opytat ako riesite otazku obliekania babatka na spanie? Mam dvojmesacnu dcerku a davam jej na noc pancusky,bodycko a teple dupacky.je prikryta tenkym paplonikom a v izbe mame teplotu okolo cca 23 stupnov.Ked sa v noci budi na kojenie ma studene rucky,nostek aj licka,je jej zimka???

Strana
z2
kobrtko
8. jan 2013

preboha, to ti jej nie je ľúto ju tak naobliekať? 😢 Zima jej určite nie je, možno (určite) práve naopak... však si ty daj na noc pančuchy, gate tričko a na to ešte jedno! Aj keď je dieťatko malé a nemá ešte tak vyvinutý termoregulačný systém, tak takéto obliekanie je vyslovene trápenie pre to malé. Mne sa syn narodil v 30. týždni, mesiac bol v inkubátore a keď ho dali do postieľky, tak napr. čiapku mal len 1 deň, potom spával s holou hlavičkou a nebol ani len nachladnutý, mali tam okolo 20 st. celzia.
Inak osobne som videla- a to som nemohla uveriť vlastným očiam- raz do čakárne u lekára (chirurgia) prišla taká potrhlá mama, že som nechápala... decko malo asi 5 vrstiev punčošiek, dvojo gatí, a svetre ani nerátam. Fakt nepreháňam. Vonku bolo v ten deň okolo 27 st. Doteraz keď si na to spomeniem, tak mi je toho chúďatka ľúto, bolo riadne rozpálené. Bože, ako ho obliekala v zime?
Pre detský organizmus je oveľa nebezpečnejšie prehriatie organizmu ako trocha zimy. A v tvojom prípade malej ani tá zima nehrozí.

stanislavao
8. jan 2013

urcite jej neni zima. mate teplo dost a pancusky by ste jej ani nemali davat, aby si telicko oddychlo. radsej len body a dulacky a paplon. nie tenky, ale normalny celorocny, resp. zimny paplon. rucky moze mat studene, ked ich nema schovane pod paplonom. pokial vam nekycha, tak jej zima neni.

ivkaivka
8. jan 2013

môj syn spí na zavinovačke, má len overal, ponožky a prikrytý je tenkou dečkou. V izbe nekúrime, 23st. je veľmi veľa, úplne stačí aj 18-19 st., keď máme teplejšie, tak malý sa mi často budí. Čím sviežejší je vzduch v izbe, tým lepšie sa spí, určite to poznáš aj na sebe. Podľa mňa jedna vrstva oblečenia úplne stačí + môžeš dať ponožky a šupnúť do spacieho vaku.
Niekde som čítala, že keď má dieťa studené končatiny v teplom prostredí, tak sa ochladzuje... každopádne 23st.v spálni je príliš

zuzkat1
8. jan 2013

Je jej teplo. Vazne.pancuchy?skusat treba vzadu na krku. Moja je januarova.davala som tenke body s kratkym rukavom a tenke dupacky.zakryta bola dekou.uplne staci. Na spanie je 23supnou aj vela.

kika1111
8. jan 2013

moje nervy, ešte chúďatko nemá zapareniny? 😖 uplne jej stačí pyžamko-overal na spanie, ak chceš byť kludnejšia, daj jej na nôžky ponožky...a spací vak.

lubina
8. jan 2013

urcite jej nie je zima, na spanie teplo okolo 23 ani nie je vhodna, ani pre tak male babatko. Staci jej nejaky overalik a vak na spanie. Ako je oblecena teraz je jej skor teplo .....

montinka
8. jan 2013

oc ju obliekas,ja davam malej iba bodynko s kratkym rukavom,ponozky a na to overalcek na spanie a je prirata paplonikom a tiez ma stale ladove ruky a dokonca aj nohy,ale nie od zima,len malym babatkam sa tak neprekrvuju rucicky a nozicky,za to ze sa moc nehybu.... a teplota sa meria na zatylku.😉 kebyze jej je zima,tak by sa ti aj budila a plakala. 😉 a aj teplotu v izbe by som trosku ubrala ako pisu ostatne maminy.

moma
8. jan 2013

mne lekarka povedala, ze babatka sa tak ochladzuju ked im je teplo, preto mavaju studene ruky. Skusila som to aj na mojej malej, a naozaj to pomohlo, menej som ju obliekla a zrazu boli rucicky teple.

kkl82
8. jan 2013

ma studene rucky presne kvoli tomu, ze jej je moc teplo 😒. uplne staci, ked jej das pyzamko a prikrijes hrubsou dekou, prip. ju das do zavinovacky. idealne by ale bolo este menej, no na nase slovenske pomery nas psychika nepusti 😉. zahranicna literatura odporuca pri 23 stupnoch len bodynko a tenky spaci vak, pripadne len pyzamko. moj februarovy maly spinkaval po narodeni v bodynku, ponozkach a pyzamku - uz nicim neprikryty. nikdy mu nebolo ani zima ani teplo. v byte mame bezne 22-23 stupnov.

Strana
z2