icon

Je naozaj potrebné prejavovať dieťaťu fyzickú náklonnosť?

31. okt 2024

Ahoj, všetci dookola mi tvrdia, že je to zlé, nesprávne, že mám určité problém, že to nie je normálne a mám ísť na psychiatrii minimálne..už som z toho unavená.
Mám 2 ročné dieťa a od narodenia neprejavuje také typické znaky vzťahu, typu mojkanie, nunu tutu a pusinkovanie, a neviem čo. Ľúbim ho ako koňa, len proste nemám potrebu ovoniavat mu nohy, bozkávať zadok a pod. Príde mi to zvláštne, až nechutné. Neustále počúvam poznámky že veď ho ani neobijmes, nepobozkas blabla ..keď spadne tak ho učím niesť mieru zodpovednosti a najprv zistiť mieru zranenia, nebudem k nemu hystericky bežať, keď sa potkne a spadne na dlane, ako vidam na ihriskach..kriste. chcela by som vychovať riadneho zodpovedného mladého človeka, nie snow flake, čo bude mať xy psych. problémov a bude bežať za maminu sukňu keď ho neho niekto fukne.
Je naozaj taký problém, ak svojmu dieťaťu neprejavujem tieto typické znaky "lásky", obijmacky, pusinky atď?

Strana
z4
klip0
2. nov 2024

Ale čo je to svojim spôsobom ? Niečo z toho čo som písala ? Fyzicky alebo priamo slovne ? Alebo tak že z lásky s dieťaťom tráviš čas, vymýšľaš mu hry, staráš sa oň atď

lenka.25
2. nov 2024

Ja mám 19 ročnú a 10 ročnú a každý deň sa pusinkujeme , mojkame a prejavujeme si lásku či už doma , alebo na verejnosti . Staršia dcera keď ideme po vonku je prvá čo ma schmatne za ruku a culú cestu sa držíme . Moja mama to tiež veľakrát okomentovala , ale skôr mi to od nej príde , že jej je to ľúto , že premeškala svoj vlak a nedala mi to , čo ja dávam im a tým pádom aj oni mne . Podľa mna si len emočne chladná , to ale neznamená , že nelubiš svoje dieťa tak ako ostatne matky , ja len , že niekedy by si sa mojla premôcť , deti to naozaj potrebuju .

leidin
8. nov 2024

Nuz ja v tom vidim dalsi aspekt ako je respekt a dostojnost. Ked mam niekoho rada, nedovolim si voci nemu, aj ked citim a chcem a tuzim, fantazirujem, pretoze proste je pre mna dolezity a musel by byt nejaky sposobom niecim menej aby som vyvadzala a santila. Ked je takpovediac dokonaly tak mam trochu uzkosti. Aj tych klasickych rodicov co robia vsetko tak ako si predstavuju u teba tiez vnimam tak ze nemaju vlastne hranice voci dietatu a ze mu trocha prejavuju podradne postavenie. Ono sa to prejavuje v inych veciach tiez. Pokial dieta podporujes a si si vedoma jeho pocitov a beries na ne ohlad je to podla mna dolezitejsie ako by si mala robit nejake sprostosti

Strana
z4