Je naozaj potrebné prejavovať dieťaťu fyzickú náklonnosť?
Ahoj, všetci dookola mi tvrdia, že je to zlé, nesprávne, že mám určité problém, že to nie je normálne a mám ísť na psychiatrii minimálne..už som z toho unavená.
Mám 2 ročné dieťa a od narodenia neprejavuje také typické znaky vzťahu, typu mojkanie, nunu tutu a pusinkovanie, a neviem čo. Ľúbim ho ako koňa, len proste nemám potrebu ovoniavat mu nohy, bozkávať zadok a pod. Príde mi to zvláštne, až nechutné. Neustále počúvam poznámky že veď ho ani neobijmes, nepobozkas blabla ..keď spadne tak ho učím niesť mieru zodpovednosti a najprv zistiť mieru zranenia, nebudem k nemu hystericky bežať, keď sa potkne a spadne na dlane, ako vidam na ihriskach..kriste. chcela by som vychovať riadneho zodpovedného mladého človeka, nie snow flake, čo bude mať xy psych. problémov a bude bežať za maminu sukňu keď ho neho niekto fukne.
Je naozaj taký problém, ak svojmu dieťaťu neprejavujem tieto typické znaky "lásky", obijmacky, pusinky atď?
Ja mám 19 ročnú a 10 ročnú a každý deň sa pusinkujeme , mojkame a prejavujeme si lásku či už doma , alebo na verejnosti . Staršia dcera keď ideme po vonku je prvá čo ma schmatne za ruku a culú cestu sa držíme . Moja mama to tiež veľakrát okomentovala , ale skôr mi to od nej príde , že jej je to ľúto , že premeškala svoj vlak a nedala mi to , čo ja dávam im a tým pádom aj oni mne . Podľa mna si len emočne chladná , to ale neznamená , že nelubiš svoje dieťa tak ako ostatne matky , ja len , že niekedy by si sa mojla premôcť , deti to naozaj potrebuju .
Nuz ja v tom vidim dalsi aspekt ako je respekt a dostojnost. Ked mam niekoho rada, nedovolim si voci nemu, aj ked citim a chcem a tuzim, fantazirujem, pretoze proste je pre mna dolezity a musel by byt nejaky sposobom niecim menej aby som vyvadzala a santila. Ked je takpovediac dokonaly tak mam trochu uzkosti. Aj tych klasickych rodicov co robia vsetko tak ako si predstavuju u teba tiez vnimam tak ze nemaju vlastne hranice voci dietatu a ze mu trocha prejavuju podradne postavenie. Ono sa to prejavuje v inych veciach tiez. Pokial dieta podporujes a si si vedoma jeho pocitov a beries na ne ohlad je to podla mna dolezitejsie ako by si mala robit nejake sprostosti

Ale čo je to svojim spôsobom ? Niečo z toho čo som písala ? Fyzicky alebo priamo slovne ? Alebo tak že z lásky s dieťaťom tráviš čas, vymýšľaš mu hry, staráš sa oň atď