Je normálne, keď deti nosia 2 páry topánok?
Koľko topánok nosia vaše deti sezónne? Hovorím o malých deťoch od 2 do 7-8 rokoch. Lebo mne niekto povedal že som lakoma. A este niečo.. kde kupujte topánky? Je deicjmann ok?
Tak som rada že niesom jediná 😅 teraz v lete má 2 sandálky, 1 tenisky, 1 crocs, a ešte 1 take ku vode 😅 a v zime jej kúpim 2 čižmičky take lepšie a 1 tenisky keď nie je az taká zima. Niektorí ľudia riešia všetko ale musím sa naučiť nebrať si všetko k srdcu
A ešte gumáky
Ty si dobra.... najprv píšeš ze ma 2 páry a nakoniec ich ma 6.... strata casu
Moj ma aktualne ani nie dva roky a dvoje barefoot tenisky. Doma mam ale este jedny barefoot sandale, ktore nechce nosit a jedny, ktore nevie obut, skrz priehlavok. Takze teda nosi tie tenisky, k vode a doma chodi naboso
Poznam mamicky, ktore bavi/zakladaju si na vyzore deti a tom, co maju oblecene. V tom kontexte verim, ze sa im chce do toho aj viac investovat. Ja som minimalista a nakolko dieta rastie, naozaj nechcem kupivat viac ako je nevyhnutne.
@simona20201309 možno myslela 2 z každého druhu😁
@majlo1234 no ja si na výzore nezakladám, ale ak má dieťa viacero športov, chodí zo a do školy pešo viac ako 15min. za každého počasia, plus vystúpenia, kde zas nepôjde v botasoch a v sadalkach ako som už písala je zima v zime v tých sálach, chodí na turistiku, v lete k vode....no nazbiera sa tých topánok 😊 inak ako u dieťa čo má školu a potom lieta s kamošmi po vonku.
Dostatočný počet je taký, ktorý dieťaťu postačuje. A je úplne jedno koľko.
Na leto ma naša (3r) gumáky, priedušné tenisky, kožené topánky (celoročné) a papuče, vybavené.
4 rocny ma dvoje. Platenky a sandaly. Tusim su mu gumaky este dobre. Tak teda troje.
Obaja majú sandále, tenisky, gumáky a šľapky ku vode ... Ak sa niečo opotrebuje, kúpim nové. Nemajú viac rovnakých topánok 🤷
Ma veľa topanok. A neriešim co si kto myslí,nebudem sa obzerať keď jedne zamoci, ďalšie zaspini a súrne bude treba niekde ísť.
Ahoj, tak my sme mali dlhy cas 2 pary topanok, napr.v lete 1x botasky, 1x sandale, v zime 1x snehule, 1x zimne cizmy, jesen mal 1x goretex nepremokave topanky.
+ doma papucky.
Mojmu synovi dlhy cas velmi rycho rastla noha kazde 3 mesiace mal nove topanky o cislo vacsie. Teraz ma 15 rokov, nohu 46. A uz rok mu nerastla tak dufam, ze uz ani nebude.
Samozrejme vzdy to bolo vela penazi, najma ked zacal chodit do skolky, aj tam nove papucky, v skole ak papucky aj prezuvky na telesnu...dokonca ta aj casto odpadavala a skoro nenosene. Predat horko-tazko sa dalo.
Ja sa nestacim divit, co som to za matku 🙂 Moj ma vzdy len 1 par (v lete sandale, na jar a jesen uzavrete topanky a v zime zimne vysoke) a k tomu gumaky. Stalo sa, ze mal aj viac, ked sme od niekoho dostali, ale nosil aj tak vzdy len jeden par. Ja osobne mam tiez vacsinou len 1 par na kazde rocne obdobie.
1 cizmy zimne a teple gumaky
2 x botasky(musi)
Sandale 1x
Mam 1,5 rocne dieta, ma 2 pary topanok na leto, jedny zimne, plus sandalky. Chodi od 11. mesiacov, tak aj preto. Kupujem kvalitne Barefoot. Pre deti su fajn napriklad znacky Ecco, Pepino, Naturino, Wildlingy Deichmann v ziadnom pripade, to nie su kvalitne topanky, tam by som nekupila nic ani sebe, nieto este dietatu…
Nebudem pisat kolko maju moji lebo zrovna dnes som mala ich botnik vonku a 🙈🙈🙊 fakt vela. Ale ak si tvoje dieta vystaci s 2par tak preco nie.
moje deti maju len 2 pary :D no teda 3, ale tie 3tie neratam velmi, lebo to su gumaky a tie nosia velmi malo. Pol roka chodia v botaskach a pol roka v sandalkach. Zijeme v irsku a tu velke zimy nie su, take zimusne topanky nepotrebuju a ani vysoke kotnikove. Gumaky maju na mlaky alebo na sneh (ked sa postasti a napada alebo na dovolenku do snehu). Botasky a sandalky co kupujem su barefoot a stoja 50- 70 eura. Vacsinou dedia po sebe. Ale inak takto uz funguju roky, maju skoro 10 a 8 rokov. Chlapci. Doma chodia bez papuc a v skole v irsku sa neprezuvaju a ani nemaju ine botasky na telesnu. Ja sama nemam vela topanok, mam 2 botasky, jedne teplejsie nepremokave a jedne prechodne a 2 sandale.
Moji škôlkári majú aktuálne 8 párov, keď boli menší so mnou doma, tak mali toho menej - ale z každého druhu kupujeme vždy iba po jednom. Kožené ddstepky - ktoré sa dajú nosiť od jari do jesene, ľahké botasky, sandále s uzavretou špicou, syn otvorené sandálky/dcéra si vybrala toto leto také šľapky k šatám, papuče do škôlky, gumáky, vyššie turistické topánky, a potom crocsy tie sa u nás používajú nie len k vode ale aj doma ako papuče. Okrem toho už mávajú len v zime zateplené ddstepky a snehule muflon. Slušnejšie topánky dokupujem, keď je treba, lebo potom to len zbytočne stojí v botníku. Staršia ide v septembri do školy, tam pribudnú ešte nejaké botasky/cvičky na tv.
To sa mi zdá skutočne málo ... Mám 5 a 3 ročnú a každá má 2 "pekné" tenisky do škôlky, mesta , lekárom , výlety atď . Potom každá má 2 "lacné" tenisky na ihrisko, starým rodičom do záhrady , na ryby atď. Ďalej každá má 1 gumáky, 2 papuče , 1 prstové šľapky do aquaparkov , 1 obuv do vody keď ideme na dovolenku a 2 sandále ,1 také slavnostnejšie balerínky na svadby oslavy atď , 2 prechodné /jesenné topánky , 1 zimné topánky " do mesta " a 1 poriadne snehule na svahy. Tých 16 párov topánok každá má. 🤷
4-5parov v lete, v zime menej asi 3pary
Otázka znela koľko parov topanok deti striedajú počas každej sezóny. Nie kto ma koľko papúč , slapiek do wellnessu, topanok do vody proti ježkom v juhoške a podobne.😂
Zamňa su 2 pary úplne Ok. Môj ma 3 , jedny na zničenie do škôlky na dvor a potom biele a čierne keď ho chcem frajersky obliecť.
1,5 rocna mame 6 parov - papuce, 2 sandale 2 tenisky v jednych chodi na dvor do pieskoviska a na prechadzky kde sa zaspini obleje skoci do blata do kaluze zamokri si ich z vody zo studne alebo ked sa polieva. a druhe sandale tenisky medzi ludi. Este ma jedny ja ich volam ze do kostola aj ked nechodime to su take ozaj pekne sviatocne. S tymto poctom som spokojna, ak by mala menej chybalo by mi. Na zimu ale mala iba 2 cizmy ak by jedny boli mokre aby mala v com ist. Znacky rozne, aj Protetika aj Deichman a H&M na dvor ved to sa znici.
Dieťa nosí každé topánky 1 sezónu.
Noha rastie rýchlo.
Načo mať plný botník ak ich nevynosí ?
Oblečenie darujeme ďalej, ale obuv nie.
Nevidím dôvod kupovať viac párov topánok.
Naše deti majú obaja po 1 pár topánok na jeseň/jar,
1 pár zimné, gumáky, obuv na leto k vode, sandálky a zvyčajne 1 (niekedy 2) pár tenisiek a keď sa zoderú alebo opotrebujú, tak okamžite kúpim ďalšie.
Toto leto majú na výber z 3 párov tenisiek, lebo sme boli mimo SK a kúpili sme 1 pár tenisiek tam, malému práve vtedy praskla podrážka a po 1 pár dostali ako darček od kamošky.
Topánky kupujeme kvalitné, neposúvam ich ďalej a nerada vyhadzujem ak vyzerajú ako nové.
Deti sú zvyknuté, že topánočky si čistia aby ich mali pekné a ukladajú do botníka na svoje miesto.
Svoju obuv tiež riešim ronako, len tenisky mám 1 do dažďa a 1 do sucha... 1 zimné čižmy, 1 pevnú obuv , 1 balerínky, 1 k vode, 1 jar/jeseň a 1 lodičky.
Ak sa pokazia, vyhodím a nemusím hrabať v policiach.
Aj tak väčšina ľudí nosí to čo má obľúbené.
Keby som chcela, kúpim si aj po 5 párov aj deťom, ale načo ?
Stále sú tu ľudia, čo nemajú ani 1 pár 😉🩷
A ozaj Deichman má aj dobré topánky, ale väčšinou kupujeme kvalitnejšie značky v Humanicu alebo na eshope.
Napr. Geox sandálky Humanic 60e
Potom si otvoríš nejaký eshop a tam rovnaké za polovicu. Stačí hľadať.
@aylinn hahaaa, presne to som sa chystala napisat, super si to vystihla :D myslim ze presne tak to myslela autorka. Proste topanky normalne na von.Ved je snad jasne, ze ak moje dieta chodi napr.na balet tak ma baletne cvicky, ale nebudem to preboha ratat. Takisto papuce su mimo - ved v skolke su povinne, to je asi jasne ze ich ma. A doma beha kazdy podla seba.

V tomto veku sme mali na sezonu 3 - 4 páry topánok, ktoré sa dali striedať,
Mám dievča takže v lete športové sandálky, trošku krajšie sandálky k šatám, plátenky 2x
Jar - jeseň tenisky 2x, poltopánky + plátenky tie čo aj na leto
Zima 2x čižmy alebo neskôr čižmy a zimné topánky + snehule
Nikdy nesmeli chýbať gumáky
Väčšinu sme kupovali v Deichmane alebo v Tesco , Lidl, Kaufland
Koľko topánok majú tvoje deti?