icon

Je normálne, keď dieťa ťahá veci na tvár?

5. feb 2025

Mamičky, už som na nervy z môjho malého. To čo
robí pred spaním je na psychiatriu. Vsetko si ťahá na tvár co ma po ruke a jeduje sa, nevie už dýchať a aj tak si bude vsetko tlacit na tvár.v postielke má len hniezdo a takú tu vlozku do hniezda, on to rozoberie a tahá na seba a ked mu to vezmem tak prehne celé hniezdo a to si ťahá na hlavu. ked nema hniezdo alebo je vedla mna na posteli a nema si čo ťahať na hlavu tak sa otoči na brucho tvárou do matracu. toto vsetko sprevadza dychcanie , stonanie, nervozne zvuky, výkriky od nervov, cely je spotený. Neviem co s nim , ako mu pomoct, skusila som mu dat aj bavlneny plienocku alebo mojkacika ale tie nechce. deje sa to odkedy sa vie pretáčať, strasne to je kazdu noc to pocuvat. myslela som si ze je to ok ale podla mnato nie je normalne, k dr. uz máme termin len mala dovolenku.

andrea2323
5. feb 2025

A ked ho vezmes ty k sebe blizsie, neprestane to? Nepotrebuje len blizkosk, potulit? Moj 7 mesacny si dava moje ruky k tvari, alebo jednoducho potrebuje byt uplne blizko mna v posteli..

evcagabi
5. feb 2025

Moja mala to iste, ta bez deky nezaspi kym sa s nou neponatahuje. Mam ju v spacom vaku a ked zaspinka deku beriem

ina2405
5. feb 2025

Môj to robil donedávna so všetkým, čo chytil do ruky. Pritisol na tvár a fučal, čo sa mu nedalo nadýchnuť. Robil to náročky, mal z toho srandu. Ale pri spaní nie, to som pri ňom a nemôze si na tvár nič dať.

janka_266
5. feb 2025

môj to tiež robil pri zaspávaní, najlepšie keby mohol mať prehodenú plienku, čokoľvek cez celú hlavu :D ako píšu hore, možno mu chýba vaša blízkosť

autor
5. feb 2025

ked vidím, ze nezaspí tak si ho vzdy vezmem na ruky a ukolíšem ale aj na mne musi lszat tak , ze tvárou do pŕs ach jaj kedy toto prejde

diewcatqoo
5. feb 2025

Aj moje mladsie dieta malo take obdobie. Ma 7 mesiacov a asi tak mesiac dozadu toto robila. Dala som jej muselinovu plienku, tak stale spi tak, ze ju ma na tvari. Ked spi so mnou v posteli, tak si stiahne perinu na tvar. Ale to bol tiez boj, kym si zvykla na tu plienku a kym sa neprestala pretacat na brucho a nezabarat si hlavu do matraca... stale som ju otocila naspat, ked toto robila, aj niekolkokrat v noci a vzdy som jej dala do ruky tu plienku. Trvalo to asi dva tyzdne, kym sa prestala otacat a navykla si na plienku.

andrea2323
5. feb 2025

Autorka ked ti je tak blizko a tvarou do prs, znamena, ze potrebuje citit tvoju vonu, alebo tlkot tvojho srdca, tvoj dotyk 🙂 vyskusaj s nim stravit co najviac casu takto blizko, ak sa ti da, aj koza na kozu, uvidis ci sa to zlepsi.. deti maju svoje sposoby ako nam naznacit co im chyba 🤎🙏🏼 a 6 mesacny si uz zacina uvedomovat, ze si mama, ze mozes od neho odist, ze ty si ta co s nim je cele dni, dava mu jest.. takze tam vznika dost velka citova naviazanost a vazba ☺️ povedz si tak, ze ako ta lubi a potrebuje, potom sa ti to aj lahsie bude znasat, ze je na tebe stale “zaveseny”

autor
5. feb 2025

no mamičky,isla som uspavat a hned som si ho vzala na ruky a bol pri mne,hojdala som ho čičíkala a on nespokojný , začal sa jedovať a plaka a dala som ho do postielky a hned si začal štastne blabotat a zas vsetko tahal na hlavu a zaspaval tak 45 minut s tym ze z neho uz kvapkal pot. nemam uz slov ja sa bojim uz vecera ze zasa toto musime prezivat.

janka_266
6. feb 2025

tak skúste ho nebrať na ruky, ale si ho vezmite k sebe do postele, tam sa natlačí na vás a budete ho mať pod dohľadom, aj keď neviem aký s tým máte problém, veď zaspí ako potrebuje a uložte ho tak, aby to bolo bezpečné, každý má iný spôsob zaspávania, čo keď ho zmení a predtým sa bude chcieť hojdať, alebo hýbať nohami rukami?