Je normálne, že 4,5-mesačné dieťa sedí?
Je to problém alebo nie?
Akym spôsobom sa dvíha do sedu?
@aurora33 keď je ležmo tak dvíha hlavičku k hrudniku
Ak sa dvíha ako keby chcelo urobiť brusak, tak je to nesprávny pohybový vzorec a snaž sa aby ho robilo čo najmenej
Tak ako je v prvom príspevku, tak treba dieťa dávať často ležať na bruško na pevnú podložku
Do sedu ide dieťa úplne inak
Dávaj ho na bruško
@aurora33 dávam aj na bruško aj na podložku ale dlho tam byt nechce.. pokiaľ není pri mne na rukách alebo ze ju dám na chvíľu do sedačky ten polohovacej neviem urobiť nič keďže mi cez deň malo spí. Nedokážem sa najesť, spraviť jej prikrmy. Samozrejme ze sa snažím aby bola co najviac na brušku ale ona tam dlho nevydrží
Musí byt na brusku alebo na pevnej podlozke co najviac, v lehátku/sedačke co najmenej. Ak potrebujes nieco robit, daj si ju do ergonosítka alebo satky.
Tu sedačku zrus. Tak chvíľku poplace kým jej urobíš jesť, však zas jej nerobíš jesť hodinu
Treba jej dať hračky, dať ju vždy do inej miestnosti, aby to bolo pre ňu zaujímavé a vydržala čo najviac
Z polohy na brušku pôjde na 4 a z pozície na 4 pôjde do sedu
môže to byť práve tou sedačkou… skúšala si nosič alebo šatku? prikrm máš hotový do 10 minút to nie je nejaká časovo náročná úloha a najesť sa môžeš aj pri nej na podložke ☺️
@barka1 žiaľ nie kazde dieťa chce byť v nosiči a moje už dupľom nie.. a v tej sedačke není celý deň. Proste tam je na nevyhnutný čas kedy niečo potrebujem spraviť alebo sa naobedovat.
nedávať ho do sedačky vôbec, ani na chvíľu, ani na nevyhnutný čas. Nech je celý ten čas na brušku. Chvíľu poplače, ale zvykne si. Práveže si musí cvičiť tie svaly na brušku.
Keď si pri ňom, môžeš ho samozrejme dať aj na chrbátik a tak sa mu venuj, prihováraj, potom na rukách... Ale keď ho potrebuješ položiť, fakt nedávať do sedačky, lebo tým to len zhoršuješ.
Ano, chápem. Každopádne ju nechaj na zemi na podložke, pod hrazdickou. Lehátko jej neprospieva, radsej nech chvílu place.
Toto nie je sed. Do sedí sa dieťa dá z polohy na styroch. Nie cez brušák.
Aj moja to zacala robit 🙈
Autorka prepáč, ale za mňa vidím len samé výhovorky. No a čo, že nechce byt na brusku, alebo v nosiči. Ako tu už niekto písal, to kresielko hneď zruš. Alebo jej ďalej zarabaj na problémy. Je to tvoje dieťa.
@aurora33 toto si ja vyprosim. Neviem kde hľadám výhovorky tak láskavo prestaň. Co mam nechať vrieskat dieta a nasilu ho dávať do nosiča alebo na bruško keď mi vrieska? By som chcela vidieť ktoré dieta celý deň vydrží ležať na bruchu alebo chrbáte a mamička sa nesmie ísť asi s prepáčením vysrať že ? Asi si nemala dieta ktoré keď je bez teba tak vrieska ako bláznivé a nie ani na tých 5 minút ho nenecham vyvrieskat nech sa zájde kým spravím jedlo. Nikde nepíšem že sedí v kresle hodinu vkuse alebo celý deň.. a si predstav ze som čítala že to robia aj deti ktoré odmietajú kresla a podobne veci takže to asi tým nebude.. a keď už tak mame stoličku ktorá sa dať do ľahu tak ju aj krmim prikrmami pretože ani v tom vibracnom kresle byt nechce
@cukroska ja už mám pocit že teraz sa nesmie nič. Normálne závidím našim rodičom ktorí nemali internet lebo toto je hrôza.. pomaly sa dieťaťa už človek ani nemôže dotknúť lebo to sa nesmie tamto a potom deti skáču rodičom po hlave. Samozrejme ze všetkého veľa škodí
Výhovorky: na brusku byt nechce, plače. V nosiči byt nechce, plače. Tak si s ním rob čo chceš 🙂
Zavidis nasim rodicom. A zavidis aj ludom 30+ s dodrbkanymi chrbtami? Pokial sa nechces riadit modernymi odporucaniami a, ano, aj zakazmi na zaklade vedeckych poznatkov, tak to je tvoja vec, ale ty si sem pisala otazku a ak si cakala odpovede ze jasne, je to v pohode, tak si cakala zle. Lebo nie, nema to tak byt, to je fakt. Ty tu zrazu pises ake to bolo super bez internetu, ked bolo kazdemu jedno, co robis s dietatom a ako s nim manipulujes, ale to prave ty si sa obratila “na internet” so svojou otazkou. Vsak nechaj dieta tak, nech si sada a robi co chce. Neviem co ma spravna manipulacia a dbanie na spravny PMV spolocne so “skakanim rodicom po hlave”, ale ok, aspon mame obraz.
@aurora33 co je akože výhovorka na tom ze tam byť nechce? Nie každé dieťa je nosiace co ju mám za to teraz zabiť alebo co ?
@anavixy hej obrátila a už ľutujem lebo som zabudla ze tu fóre sú samé premudrele sliepky.. ešte sa opýtam ze ako ju mám kŕmiť s prikrmami.. na zemi ??
@pribinak ale ona mi nejde do sedu takéto. Ona dvíha hlavu hore keď leží.. a nikde nepíšem o tom ze ju v tom podporujem alebo ju ja dávam si sadať..
Vieš čo? Napísali sme ti, že je to nežiadúci pohybový vzorec. Pozri, máš pediatricku, nefot natoc dcérku a konzultuj s ňou
Pekný večer

Ano, je to neziaduce a netreba to podporovat, ale naopak, snazit sa tomu zamedzit. Dieta nedavat do kresielok, hojdaciek atd, davat na rovnu podlozku na zem a na brusko, ked je na chrbatiku, podlozit nozky, zaklad je spravna manipulacia s babatkom.