icon

Je normálne, že 5-mesačný chlapček nechytá hračky?

13. máj 2025

Ahojte, potrebujem sa poradiť. Mám skoro 5 mesačného synčeka, ktorý je úplne super, trávi čas na brušku, nie je plačlivý, nemal veľmi koliky alebo reflux. Problém je, že už v 4. mesiacoch pekne chytal hračky, aj na brušku aj na chrbte, 3 krát sa pretočil sám z brucha na chrbát, ale už 2 týždne sa akoby zastavil. Absolútne nechce chytať hračky, musíme mu ich dávať do rúk a odvtedy sa ani nepretočil na bruško. Príde nám aj strašne plačlivý odrazu, dám ho na podložku, vzdialim sa len na WC a on strašne začne plakat, až pokiaľ pri ňom niekto nie je. Za posledné 2 týždne je akoby úplne iný. Je to len obdobie alebo sme niečo pokazili? Cez deň pekne spí a v noci je možno 4 krát hore, no je pravda, že sa často hýbe, akoby sa mu niečo snívalo. Je to v poriadku v tomto veku?
Vďaka za odpovede.

autor
13. máj 2025

Pardon, z chrbta na bruško som myslela

andrea_82
13. máj 2025

Ano, podla mna to je vyvojove obdobie, prva separacna uzkost. Nas sa tiez vedel prevratit z bruska na chrbat, neskor davat papa a ine veci a potom to na cas akoby "zabudol".

deti95060810
13. máj 2025

to sa stáva... o týždeň už môže byť všetko OK.
počkaj zo 2 týždne a potom to rieš s pedi.

autor
13. máj 2025

Ďakujem...a ešte jednu vec som zabudla, klasicky si deti pchajú ručičky do úst a spoznávajú, ale teraz si ich žužle stále ale že nonstop...dáme mu hračku do ruky, dá do pusy, ale o sekundu pustí a zase si žužle rúčky...cumlík má len na spanie, cez deň mu ho nedávame, tak neviem či sa nejako ukľudňuje alebo čo...hladný nie je, robí to niekedy aj hneď po kojení

evcagabi
13. máj 2025

Zuby? Reagujem na ten tvoj posledny prispevok.

autor
13. máj 2025
@evcagabi

Zuby? Reagujem na ten tvoj posledny prispevok.

@evcagabi to nám hovori každý, ale už to trvá okolo 2 týždňov a zatiaľ nikde nič...a máme aj také hryzátko, čo by mu pri tom prerezávaní malo trošku pomôcť, ale on odmieta aj to

evcagabi
13. máj 2025

Tak ale mojej to trvalo cez mesiac ked vysli prve. A k tomu nechytaniu, ja mam skusenost, ze moja nieco zacala robit, bavilo ju to par dni, na cca tyzden , dva prestala a potom sa k tomu vratila.

autor
13. máj 2025
@evcagabi

Tak ale mojej to trvalo cez mesiac ked vysli prve. A k tomu nechytaniu, ja mam skusenost, ze moja nieco zacala robit, bavilo ju to par dni, na cca tyzden , dva prestala a potom sa k tomu vratila.

@evcagabi no uvidíme ako to bude, keď sú to tie zuby tak nech už vylezú :D