icon

Je normálne, že dieťa preskočí štvornožkovanie?

31. júl 2025

Ahojte, syn ma o tyzden 9 mesiacov, už 2 mesiace vie sa postaviť na 4, vie dvihnúť aj jednu ruku a druhou si niečo zobrať, cca 1,5 mesiaca plazi sa ale stále nezačal stvornozkovat. Niekedy urobi 1-2 kroky, potom sa rozplacne na zem a plazi sa. Už 2 deň sa skúša postaviť pri nábytku a už sa mu aj podarí. Mrzi ma že preskočíl 4nozkovanie, skusali sme aj cviky, boli sme u fyzio ale stále nic. Moja otázka teda je, je možné že dieťa začne 4nozkovat aj po tom čo sa naučí postaviť a chodit? Alebo keď doteraz nezačal tak už ani nezačne? Dakujem

Strana
z2
anonym_1a2a7a
3. aug 2025

Stornozkovanie je velmi dolezite pre vyvoj dietata poznam pripady kde 7 rocny mal problem v skole a kazala psychlogicka aby doma sa hralintak aby stornozkoval…

leidin
8. aug 2025

Moja sa moc neplazila ale väčší krok je chôdza než aby tam boli tieto medzistupne. Hlavne, že sú tam nejaké posuny.napr dlhšiu dobu cúvala. Ani ja som sa neplazila. Ale ešte môže štvornožkovať popri stavaní sa o nábytok, lebo dlhú dobu to cvičí.

palicka
9. aug 2025

@anonym_autor a o. Nás vôbec na 4 nešiel. Ako 10 mesačný chodil okolo nábytku, nemal ani rok, keď chodil sám. Keď mal 18 mesiacov, stretli sme sa s malými deťmi na kurze, ktoré ešte nevedeli chodit. Prisposobil sa a začal liezť po 4 tiež… ale chodiť neprestal…

Strana
z2