Je nutné používanie cumlíka u najmenších?
Ahojte.Posledné dni sa s rodicmi dohadujem o pouzivani cumlika u stvormesacnej dcerky.Dcera cumlik opakovane odmietla , ked je mrzuta najlepsie zabere prso. Rada obhryza hracky aj svoje rucicky.Rodicia mi tvrdia, ze jej mam cumlik stále ponúkat a ze kazde male dieta potrebuje cumlik.
@miraklemeister ak ho nechce tak nechce, ani moj maly nechce cumlik....dokonca ho z neho napina.... najlepsi cumllik som ja, albo prsteky...urcite to nie je nutnost 🙂
@miraklemeister ja som mala kvoli tomu mensi konflikt so svokrou, kt.malemu v 6 tyzdnoch normalne drzala dudlik dlanou...maly sa potom nevedel dobre prisat...maly nemal Dudlik ak neratam dva tyzdne...aj nasa pediatricka ma v papieroch, kt. Dava matkam, ze kojene dieta nema poznat dudlik...nas ho nemal..bola som jeho cumel aj 30x denne...potom sa to zlepsilo..teraz som vsak posledne mesiace zivy nocny cumel:S..mam co som chcela...🙂
mojej znamej dcerka nemala cumlik, ale potom si zacala cmulat palec a znama bola nestastna, lebo cumel sa da vyhodit, ale palcek nie 🙂 a cmulala si ho mimochodom potom este veeeeelmi dolho.
nasa mala tiez nechcela do 2 mesiacov, ale kupila som potom kaucukovy (hnedy), je vraj maksi, tak deti ho skor chytia a ten chytila a podla mna je to s nim ovela lepsie, respektive jednoduchsie. Starsi syn mal cumel do nieco vyse 2 rokov a zbavili sme sa ho bez placu- co som bola velmi prekvapena!! a s kojenim som nemala/nemam ani u jedneho problem 🙂
Ja som mojmu dala cumlik.hned od narodenia. Zaspaval s tym. Samozrejme v noci ked pevne zaspal mu vypadol a ked sa.zobudil tak ho uz nemal takze rev a rev a rev. Snazila som sa mu ho nedavat cez den, ale niekedy bol tak nervozny ze sa nedalo inak.
Ked mal pol roka, som citala jednu knihu o spani. Odvtedy som mu ho proste nedala. Par dni bol boj, ale potom sa to pekbe napravilo. V noci dokonca prespal celu noc.
Dnes je to uz teda 6m co cumel nema...ani ho nechce. Dokonca si ani ziadnu nahradu zan nevymyslel, ako napr prsty. Je uplne bez a je to super.
To ze ti rodicia hovoria aby si mu ho nukala je blbost. Pokial si dieta najde nejaku zabavu, cize hracky, nohy atd tak netreba vobec. Aspon sa nebudes musiet trapit s oducanim
@miraklemeister samozrejme ze nie je, bud rada ze ho nechce....moja ho vypluvala uz v porodnici a normalne ju z neho napinalo....
a ani prstiky si nedavala do ust, jedine ak jej sli zubky, ale na to su hryzatka
@miraklemeister každé malé dieťa potrebuje cumlík?
ja tvrdím, že nepotrebuje.. môj malý ho odmietal absolútne, vypľúval ho, proste ho nechcel... prežil to v pohode a bez následkov aj bez neho 😉
nechápem vnucovanie cumlíka dieťaťu nasilu 😕
@miraklemeister booozinky, do ja som sa napocuvala, ze jej mam davat cumlik 😀 dnes ma 9mesiacov a cumel ma akurat tak nahranie medzi hrackami...
Tak ako pri vsetkom - jedno dieta ho miluje ine ho ani do ust nezoberie - a matka sa akurat tak moze adaptovat na situaciu a vsetci spokojni
Vdaka za prispevky, hned sa citim lepsie.
ahoj ja som dala malej cumlik uz ked sme boli porodnici takze to je na kazdom ci ho da ci ne
je to velmi individualne, moje dudlik nepotrebovali, ale kamoskyn ano, lebo bol drazdivejsie babatko a dudlik im pomohol, ak je dieta rozdojcene a nijak nezhorsuje sanie pouzivanie dudlika a vyslovene to psychicky potrebuje, nevidim na tom nic zleho mu ho dat, ak vsak nie je nejake enormne nezvladnutelne drazdive a v podstate dudel nepotrebuje, nedavala by som ho, naco....vacsinou si velmi dlho deti odvykaju a stane sa to takym ukludnujucim ritualom, vela deti beha s dudlami potom aj v styroch po byte, nic proti, ved to je jedno, ale bola som rada, ze moje nie ...tiez v urcitych pripadoch moze dudlovanie ovplyvnit rast zubov, skus a tym niekedy artikulaciu ....mozno celkovo aj vyvin reci a slovnej zasoby, predsa len ked maju vecne v ustach nieco, neskusia povedat slova tak casto, ako by to urobili, keby ten dudel nemali
@red_kika citam, ze si to zvladla bravurne s malym, parada
@celasapremenim dakujem, tak keby velmi protestoval tak mu ho asi dam naspat. cize aj dieta spolupracovalo 🙂

moja ma tri mesiace ale od narodenia cumlik vypluva.. sem tam jej ho ponuknem, chvilku dudle, potom otvori usta, cumel vypadne a ona si to ani nevsimne 😀 do ust strka vsetko, hlavne rucicky, rada tiez cmula moj prst pripadne hocico co sa podari, ale ten cumel jej nejako nesmakuje.. neriesim, spokojna je aj bez neho, tak naco? ked to niektore deti upokoji fajn, ale ked to nepotrebuju nevnucuj. dokonca cumel je nevhodny lebo moze pokazit kojenie, takze som vlastne aj rada. nehovoriac o zubkoch, tak to rodicom jemne vysvetli ze dnes su uz ine poznatky ako ked oni mali deti..
@miraklemeister