icon

Je potrebné navštíviť so vzdorovitým 3r. dieťaťom psychológa?

veselalentilka
7. apr 2019

Ahojte. Je prosim vas potrebne navstivit so vzdorovitym 3r.dietatom psychologa? Pomohlo vam to, mate skusenosti? Moj syncek vzdoruje napr.tak ze nechce vystupit z auta ked ideme z obchodu ci od starkych a ist domov dnu do panelaku, place chce sa dalej vozit. Alebo sme vonku nechce ist z ihriska, urcuje smer kadial chce ist potrebujeme ist na nase sidlisko a on kraca opacnym smerom do mesta, obchody su napr, uz zatvorene a on place lebo chce do obchodu. Place hlasno na celu ulicu. Vysvetlujem, ze doma nas cakaju hracky, rozpravky no nic nepomaha to. Kazdy mi radi nevsimaj si to, ale neda sa to ved potrebujem sa s dietatom dostat domov. Dakujem vopred za odpovede.

Strana
z2
lenpi
7. apr 2019

videla si ho parkrat v obchode a vraj doma neprotestuje pri obliekani. OK, ale to nehovori nic o inych oblastiach. Moj starsi tiez v obchode neprotestoval, obliekal si viac menej, co som mu dala (riesil ponozky a spodare, aby boli s obrazkom, ine mu bolo jedno) Ale v inych oblastiach vedel protestovat dost. To, ze si v dieta troch rokoch vybera, co sa mu paci na oblecenie, mi pride uplne normalne, niektorym detom to je jedno, inym nie, viem aj o mladsich, co mali na oblecenie velmi jasny nazor. Jasne, je to aj povaha, ale nemyslim si, ze to je nieco atypicke.
Skor by som povedala - ked sa da, hladat spolu riesenie. Nechces tieto ponozky? Dobre, vyber si sam. Daj mu moznost vyberu, vyjadrenia nazoru, v tom, kde sa da. A ked sa neda, tak proste konaj - ak musite niekam ist a nechce, nuz tak ho oblec, zober, ideme. AK nechce ist spat, vies, ze uz je fakt unaveny a hladanie riesenia je nad jeho sily, tak ho proste uloz. Nepodplacaj, nepros, proste konaj, samozrejme s laskou a s citom. Ano, bude protestovat, tak mu poevdz, ze ho chapes, ze sa mu to nepaci, kludne ho nechaj vyjadrit, ze sa hneva (ale bez ublizovania a nicenia), bud pri nom, ale stoj si za svojim. Ano viem, dobre sa mi pise, ale mam troch, tak viem, o com to je (a nie vzdy to zvladam idealne, ale ucim sa
)

marika3110
7. apr 2019

Nevsimat si to je nezmysel, ma to rovnaky efekt ako keby steho v tej chvíli udreli zato napriklad mi vysvetlovala moja dr psychiatricka ked som bola na kontrole koli liecbe poporodnej depresie..nas ma2,5r a hadzal sa aj 10krat za den o zem...najdolezitejsie je aj v takýchto situáciach aby z vas citil lasku..v prvom rade ho treba ukludnit silnym úprimným objatim a pusou napriklad a potom si pevne stanovit 2 moznosti kt ale musia byt realne pre vas ako maminu ale zaroven aj pre dieta...a z nich neupustit..v danej situácii sa treba totalne znizit na vek vasho dietatka...tzv.otvorit v sebe to male dieta kt stale clovek nosi v sebe a tak sa vam ho podari najrýchlejšie ukludnit...napriklad: ale milacik co sa takeho strasneho stalo ze takto silno places? Alebo co tak nahnevalo velmi? Objat dat pusu a dohotnut sa Medzi 2mi moznostami...hned ako som toto takto zacala aplikovat na syncekovy nemam snim absolutne ziadny problem ze by sa hádzal o zem ze niečo nie je podla neho..dufam ze aspon takto pomôžem

malasandrika
7. apr 2019

@veselalentilka v prvom rade si musíš uvedomiť, že dieťa neni cvičená opica, ktorá bude robiť iba to, čo chceš. A v druhom rade ho musíš začat počúvať. Moja má 2r4m a som občas zrelá na vyskočenie z okna, ale čím viac sa ju snažím pochopiť, tým sa situácia ohľadom vzdoru zlepšuje. Už mi aj ruka po líci vyletela, aj po zadku dostala, kričala som, ale nič z tohto proste neplatí, aj tak potom reveme spolu, ona, lebo nechápe čo sa stalo a ja, lebo mám výčitky.

veselalentilka
autor
7. apr 2019

@malasandrika to ano, dieta nie je cvicena opica, ale ked sa napr. ponahlame k lekarke ci nieco vybavit a on sa nechce obliekat..a trucuje..a moj vie trucovat poriadne dlho. tak vtedy je to tazke. v septembri ide do skolky a nechcem si teraz predstavit co bude rano ked sa mi odmietne obliekat a ist von..do skolky

veselalentilka
autor
7. apr 2019

@lenpi ked nechce poobede ci vecer spat. place nahlas a krici nieee, nemam sancu ho objat lebo sa neda. minule v damskom magazine tiez psycholog radil ze dietatu treba povedat chapem ta ze nechces spat ale musime ist spat.skusala som to tuto vetu u mojho no nic sa neudialo. bolo to take iste s placom spat. lebo on sa chce hrat. a uz pol roka si vybera rifle , tricko a ponozky ake chce on , pritom vsetky tricka su ok s obrazkami, tak neviem ci mu vadi farba tricka ci obrazok...nehovoriac o tom ze ho striham sama lebo pokus strihat sa u kadernicky zlyhal kedze fnukal tak sme odisli. tak obcas mam pocit ze len ja ustupujem akoby a on nie

marika3110
7. apr 2019

@veselalentilka kolko toto obdobie trva??

veselalentilka
autor
7. apr 2019

@marika3110 tak mozno taky pol rok to trva. predtym to bolo lahsie ale cim je starsi tym si viac uvedomuje svoju osobnost a presadzuje svoje...

pieksamaki
7. apr 2019

@veselalentilka
Kazde dieta je od narodenia,doslova od porodu ina osobnost..vydrz...toto obdobie sa pomalicky presunie do ineho obdobia..(bude este horsie🙂).je to obycajne obdobie vzdoru...a citim tam aj take sibalske santenie...to s tymi ponozkami...moj tiez cez den stokrat sa vyzlecie sam len tak....potom ho akoze nahanam....a tak...jasne...ze to lezie na nervy...a lahko sa mi to pise....ale urcite bude este vela takychto situacii...
Verim ze zvladnes bez nervov.....🙂

gabuliacik
8. apr 2019

Prepac,na co psychologa? Ved toto je klasicke obdobie vzdoru... presne toto zaziva kazda tretia mama. Nemas to jednoduche a chapem ze ti tecu nervy.. ale musis vydrzat. Prejde to. Mas zdrave dieta,ktore si len vynucuje pozornost.
Pripadne,neriesite doma nieco? S manzelom... mozno si drobcek len takto upriamuje pozornost na seba.
No najskor si myslim,ze je to obdobie vzdoru. Drzim palce,aby to preslo co najmenej bolestivo pre oboch...

stanislavicenka
8. apr 2019

@veselalentilka dat mu na vyber, ci chce sam, alebo s pomocou. A urcite to pochopenie, dat mu za pravdu. A ked nanho hovorite, cupnut si k nemu. Niekedy je dobre, pomenovat jeho pocity

Strana
z2