Je pri MMR očkovaní najhoršia vakcína ?
Ahojte mamičky je pravda že MMR je asi najhoršia vakcína že má veľmi veľa nežiaducich účinkov??
Prvá dcéra po MMR v poriadku. Druhá dcéra - dovtedy vývin ok a po MMR sme si všimli, že veľa vecí nesedí, čo dovtedy vedela, zabudla, celkovo regres a vysoké horúčky. Má zníženú imunitu od narodenia, ale pediatrička, že však nič sa jej nemôže stať a hold MMR jej napadol centrálny nervový systém, aktuálne máme diagnostikovaný autizmus.
@katuska125 dobry deň Katka ,,. Teraz som si prečítala vás príbeh a je mi to velmi , velmi ľúto 😥😓..
neverím , že toto sa deje a je to legálne ,
,,,,je mi z toho zle ,,
Posielam psychickú podporu 💪🙏❤️
@katuska125 😓U nás tak susedin maly dopadol po mmr
@meesha To je diskusia? Tu si predstavujem inak. Toto su doslova urazky. A o toto zaujem nemam. Este par rokov a otvoris oci aj ty. Resp. potrebujes asi zazit priamy/blizky kontakt s NU po ockovani. Co neprajem nikomu. Sesternica mi zomrela po ockovani ako 3-mesacne babätko. Vtedy to bola tabu tema. Vsetko sa zhodilo na udajny ''zapal pluc''. Pritom dieta bolo zdrave. Vsak bolo ockovane a ockuju sa zdrave deti. Tak potom? Preco zomrela po ockovani??? A teraz by tiez povedali, ze vsak aj tak by zomrela na zapal pluc, ako vedia povedat, ze vsak aj tak by dieta ostalo autisticke? S tym u mna nepochodia. Suvislosti su suvislosti. Druha sesternica zomrela ako 13rocna, tiez kratko po ockovani, po ktorom dostala epilepticke zachvaty. A tiez je to najlepsie zakryt ludovymi povedackami o epilepsii zo zlaku. Dalsi pripad zo znameho prostredia - ako babatko po ockovani ma epilepsie a slaby mentalny vyvin. Dalsi medializovany pripad z nasho okresu. A to by sa tu mohli ozyvat hordy a hordy mamiciek s NU po ockovani. Takze, kto chce a veri tomu, nech sa ockuje a nech potom aj veri, ze su chraneni, ked su ockovani a nenapadaju druhych za ich ine rozhodnutie. Nerozhodli sa tak preto, ze je to nejaky momentalny hit ci trend.
@77laura no prave, ze tohle diskuze neni. Prave nestovice byly eradikovany diky velkemu usili mnoha a mnoha lidi. Muzeme diskutovat treba o tom, co by se stalo, kdyby se na tom zaclo pracovat driv nebo pozdeji, nebo o tom jaky byl podil ockovani a jak by to dopadlo jindy etc...(hypoteticky, my o tom diskutovat nemuzeme, protoze o tom prd vime). Ale to, ze eradikace probehla diky ockovani neni vec nazoru 🙈 proboha. A ze ockovani ma nezadouci ucinky je fakt, jako ze muze dite umrit po anafylaktickem soku po atb. Ale to je jako mluvit do dubu, dvacetkrat to muzes opakovat a je to marny, je to marny.
A ne, neni to vase vec. “Cim moje neockovane ohrozuje tvoje ockovane”. Nehledite na nikoho jineho nez na sebe. Me naockovane deti ohrozite asi minimalne, ale novorozence, onko pacienty, imunokomprimovane ano.
@meesha Zlatinko, uz sa to fakt neda natahovat, jeden velky krc tato debata. 😀 A cim moje neockovane dieta nakazi to tvoje ockovane? Je predsa chranene a moje zase naopak zdrave, lebo nema v sebe milion chemikalii, ma spravnu zivotospravu, stravu, zivotne podmienky a milujuce prostredie. To skor moje dieta chyta od ockovanych vsetko mozne, ale chvalabohu, presli sme zatial vsetko bez atb. Takze moje dieta naozaj nema ako nakazit ani novorodencov, ani onko pacientov. To uz fakt nerobte z neockovanych deti monstra, ktore roznasaju pomaly mor.
A k tej eradikacii- nepresvedcila si ma o nej. Tak daj nejake vierohodne zdroje, grafy, tabulky, pretoze zatial vsetky ukazuju na nizsiu umrtnost davno predtym, nez sa zacal biznis s ockovanim.
@77laura dyt rikam, je to marny 🙈 .... jasne, ze po tobe jdou 🙈
Cemu nerozumis treba na tom, ze kdyz neockovane dite dostane treba ty spalnicky (a ano, epidemie casto vypuknou mezi neockovanci), tak muze treba v mhd nakazit nekoho, kdo je velmi vnimavy k infekci a jeji pribeh muze byt fatalni.
@77laura predsa očko deti sú očkované aj živými vakcinami, hoci oslabenymi..vírus majú v tele, takže ho môžu takisto roznášať, a nakaziť novorodenca, starého človeka , alebo onkopacienta.... očkovany človek má byť chránený, alebo mal by mať miernejší priebeh ochorenia....
Ochoreje..má miernejší priebeh, tým pádom to nedajú do súvislosti s tým konkrétnym ochorením, (veď prečo, je očko=chránený) a s tými miernejšimi príznakmi ide aj do práce, aj po dieťa do škôlky/školy, do obchodu, všade.ked ide k dr sedí v čakárni aj so starými ľuďmi, možno aj onko pacientami...a ochorenie roznáša veselo ďalej.... nedáva to logiku
@meesha ? Sú to jednoducho chemické srajdy, a ani lekár nevie, a nemôže vedieť a nebude nikdy vedieť ako ľudské telo na tieto látky zareaguje, mozog je neprebádana krajina , vždy to tak bolo aj bude..je to ako Ruska ruleta s vlastným dieťaťom... buď je organizmus silný a dá to, alebo nie a hold "smola" , čo tam po Tom keď ostatní sú chráneny, menšia obeta "bohom" vďaka nej dostaneme "kolektívnu imunitu"
...pod tým pojmom ja rozumiem jednu vec a očkovanie to nieje! Staršie ročníky ktoré ochoreniami prechádzali (ročníky ako moja matka a jej súrodenci, babka, prababka) ochorením presli a mali doživotne protilátky....akonáhle sa znova stretli s ochorením, telo ho rozpoznalo a zničilo.. nešírilo ho ďalej...ten ročník umiera....je ich čím ďalej tým menej, preto sa tieto ochorenia ( "smrteľne" ha ha ha) znova vyskytuju (čo aj ak vďaka očkovanym živou vakcínou?!) Začarovaný kruh.... radšej budem pestovať a posilňovať prirodzenú imunitu, aby aj v prípade stretnutia s ochorenim, bola dostatočne silná a zvládla to...ako tŕpnuť na ktorej strane je moje dieťa...zničim si ho alebo prežije bez ujmy....pri kvalite dnešných potravín, vody a ovzdušia, si vyberám neočkovať....tie tri skutočne potrebné veci k životu viem z časti ovplyvniť ale "čisté" nebudú už nikdy...keď musia mať moje deti v tele chémiu,zo stravy a vody...zo vzduchu ktorý musia dýchať..., nebudem im pchať ihlou ďalšiu.... či chémia hore dole?
@fitmama07 podle jedne epidemie nemuzes generalitovat. Podivej se, co se stalo v UK pote, co vypukla ta panika s autismem, rozsahle epidemie v rumunsku, na ukrajine byly (jsou) zpusobene nizkou proockovanosti. Ve vidni byla ohniskem komunita kolem waldorfske skoly.
Co se tyce zive vakciny, to je prave to nepochopeni imunitnich mechanismu. Nikdy nebyl potvrzen prenos z osoby na osobu. Uvadi se, ze jde o hypotezu (tusim uvedenou mozna i v pribalaku), nikdy nepotvrzenou. (Jasne, vas argument bude, ze je to spiknuti, ze a do toho pribalaku to dali, aby se nereklo, i kdyz to teda moc logiku nema). Kdyby to bylo tak jednoduche, tak mame splnicky, priusnice etc. vsichni, ze. To by byly zastupy matek, otcu, co to chytly z ockovani sveho ditete 🙈
A ano, driv prezily z x deti ty, ktere ty nemoci prezily...prirozeny vyber. Fakt to tak chcete? 🤔
@meesha niekedy niekedy.... ako žili ľudia niekedy? Ako bol nastavený hygienický štandard niekedy a ako je dnes? To je hádam neporovnateľne....a čo sa týka prave tej mmr vakcíny..písala som to sem už viackrát... akože moja matka plus jej 5 súrodenci mali obávané osýpky, aj mumps a ako to že prežili všetci bez ujmy na zdraví? Oni aj ich rovesníci.... pamätajú si to ako bežnú detskú chorobu, akou su dnes kiahne....no o takých 50 rokov budú aj kiahne klasifikované za "smrteľný vírus" ako je to dnes s vyššie spomenutými ochoreniami...podotýkam obaja strykovia po mumpse žiadne následky ;) dokonca jeden mal deti tri, druhý 5 ..... prečo ti úžasní vedci nevynajdu vakcíny ktoré budú 100% bezpečné? ...aha....nieje chorých=niet biznisu...to je celé...nikdy nebol potvrdený prenos z osoby na osobu? Akože z očko na iného??? Kto to kedy zisťoval? Či ten čo ochorel, bol v Tom čase v blízkosti trebárs očko dieťaťa? :D Koľko prípadov bolo že dieťa po podaní mmr ostalo ležiace OKAMŽITE, a koľkokrát bolo potvrdené že to bolo mmr vakcínou? ...nikdy...vždy to bola jednoducho len "náhoda"náhoda k náhode a sú ich milióny v celom svete .... jasne....a nu sú v letáku pre srandu kralikov...sú tam pretože vedia že k tomu dôjsť môže...sú tam aby boli legislatívne chránení...oni na to upozorňovali, čo s tým majú že sa to stalo? Aha...decko vám ochorelo? No smola ,to bola náhoda... liečbu si hradte sami (poprípade rovno pohreb) ......my s tým nič nemáme.... štatistiky a štúdie sú robené tak,. A beru sa do úvahy tie údaje, ktoré vyhovujú, dávno sa vie dopredu aky má byť záver....to je ako z otázkami. ....nemá sa pýtať "nedáš si kávu? " Pretože vo väčšine prípadov bude odpoveď nie....ak sa opýtam "dáš si kávu?" Väčšina odpovedí bude áno....to je tá manipulácia.... ešte mi teda nejde do hlavy... že moje neočkovane deti nedostali tie osýpky a mumps....keď len doslova pár metrov od nášho bydliska boli tie ohniska nákazy (cig.osada)jasne jasne ...tá legenda o kolektívnej imunite...s tým má odbijes.... nejde mi do hlavy ako mohli v Trebišove touto vakcínou očkovať POL ROČNE deti...ktoré v Tom čase boli po prvej dávke očko ,niektoré tesne aj po druhej dávke základného očkovania.a bum do toho malého tela ešte takú nálož ,trojboj
živých vírusov.......pritom títo spoluobčania chodia dennodenne popri nás,popri škôlke ktorú deti navštevovali....stretávame ich všade dennodenne....aha...chápem...mali sme len šťastie, nič viac nič menej.... zaujímavé že v Tom čase, ja tehotná, som ich nedostala tiež...mala som šťastie no....v Tom čase som predsa mala sedieť doma, najlepšie so zaizolovanymi oknami a sterilizatorom vzduchu 🤷 aby sme nepomreli...hrozne dačo...ostávam naďalej hnusnou, nezodpovednou ,hroznou materou....pardon BIO materou (jasne že som ich BIOlogicka matka, ako inak🤷) ktorá má väčší strach z Nu ako zo samotných ochorení... pretože som sama mala možnosť vidieť na svojich deťoch (a horsie na deťoch v okolí, pravidelne prispievame na liečbu takým detičkám) čo to dokáže (nieeee, toto z očko nebolo, to isto nejaký vírus) keď si človek hľadí na dieťa a nezmôže nič Absolútne nič a má pocit že mu dieťa pred očami odchádza,dostane feribilne kŕče, Mika s ním zo spánku akokeby malo nekonečne tyky, lekár mikne plecom, šup injekcijka na zrazenie nezrazitelnej teploty (jasne že klesla ale dieťa bolo až podchladene)a choďte domov ....a čakajte moji milí rodičia, veď to raz prejde.... druhe s hrčou na 3/4 stehna, červenou, šupajucou sa, horúcou a tvrdou ako kameň (áno,obklady boli, ale na 💩💩💩) ktorá Mizla neuveriteľnych 6 týždňov a dieťa mi ostalo ekzematicke.ved to je normálne nie? Taká bežná reakcijka, tak to má byť...ale isto to bola nahodička....sama som kedysi patrila k zástancom očkovania....dnes tomu tak nieje...nech si robí kto chce čo chce ako si uzná za vhodné, ale mňa nikto nebude nútiť pchať toto svinstvo do vlastných detí...a chápem aj ostatných ktorí toto odmietajú, a ja sa budem preklínať celý život že som to dovolila...a kto by to skúsil, nasilu zaočkovať,tomu by som osobne ruky polamala tak, žeby sa nikdy v živote sám nenajedol....ja som ešte šťastná, že to skončilo len takto....a vyšli sme z toho ešte relatívne zdraví....nech si to názve ktokoľvek akokoľvek... nezodpovednosť, egoizmus...debilita.... mňa je po Tom 💩. Kto s tým má problém-je to len jeho problém, nie môj 🙏
@fitmama07 Moje dite ma autismus a nedostalo mmr. (Dostalo z jineho duvodu pozdeji, ale to je jina kapitola). Dokazuje to snad, ze mmr nezpusobuje autismus? Ne! Tohle jako argument proste pouzit nemuzu.
Mam ve svem okoli hodne malych ockovanych deti.Vsechny se standardni reakci. Dokazuje to, ze nezadouci ucinky neexistuji? Ne!
V dobe epidemie v nasem meste to nechytlo moje neocko mimino, ani ocko starsi deti. A to dokazuje co? No nic, max, ze jsme meli stesti.
Mne nevadi, ze nekdo nesouhlasi s ockovanim, mne vadi nesmyslne argumenty
Jen doufam, ze zakladatelka pochopila, ze se ma poradit s nekym validnim a ne s matkami z MK
My mame vsetky vakciny okrem MMR. U syna prve 3 roky nebolo uplne jasne, ci bude v poriadku koli extremnemu placu, osneskorenym reci o 2r, a celkovo bol velmi nestandardne oneskorene dieta uplne vo vsetkom. Po dohode s pediatrickou sme tuto vakcinu nedali - ani neplanujeme, pediatricka na nas netlaci. Ostatne ma.
@meesha vies preco sa na Ukrajine prestava ockovat? Lebo tam sa dodavaju vakciny z Indie. Sajrajt ovela horsi nez v tych nasich. Niektori nelahostajni pediatri sami vravia, ze toto detom pichat nebudu a odporucaju im kupovat si napr. Belgicke vakciny, ktore su kvalitnejsie, ktorymi ich potom ockuju. A su aj taki, ktori chodia ockovat na Slovensko, zial nie vsetci si to mozu financne dovolit. Sama mam odtial zamu, co verila pediatricke, ktora jej dietatu pichla nejaku sr.cku a potom sme sa jej dietatu skladali na liecbu v Izraeli, zial ma dozivotne nasledky. Takze zazlievat Ukrajincom , ze neockuju svoje deti, nie je spravne. Je to ako s jedlom, cim vychodnejsi stat, tym menej kvalitne potraviny, rovnako je to aj s vakcinami a ja som si ista, ze nase vakciny nie su tak kvalitne ako tie na zapade a tu bude hlavny problem
@ptmt1011 ano v Nemecku ockuju aj proti kiahnam s vylepsenou vakcinou MMRV. Tam vo velkom davaju rodicia ockovat proti ovcim kiahnam a ja mam strach ze tie deti to neprekonaju v detstve a dostanu to v dospelosti co uz moze byt kus pruser
Obidve deti v 15mes. ockovane. Druha bola podrazdena cca 3 dni a zle spala v noci. Inak nic ine som nespozorovala. Zaujimalo by ma ci si mamicky citaju zlozenie a testovanie liekov ak ich deti su v zivot ohtozujucom stave, maju infekcie,pripadne su hospitalizovane.
Starsia je ockovana aj proti kiahnam. 2x epidemia v skolke a nedostala ich. Mladsiu pred nastupom do kolektivu planujem tiez.
@laura84 len aby v dospelosti tie kiahne nedostali🤦🏼♀️🤦🏼♀️ potom to bude obrovský problém... Naša pediatrička sa k tomuto očkovaniu vyjadrila, že patrí k najzbytocnejšim u detí, a to je silne za očkovanie ....moji kiahne mali v decembri všetci traja (6.5r, 4r, 17mes) a neubližilo im to a imunitu majú celoživotnú, bez chémie v tele 👌 prepáč toto by som im neurobila, tomu absolútne nechápem a nikdy nepochopím....prejdú nimi v pohode, imunita na celý život...alebo ich zaočkovať nech ich nedostanu, a v dospelosti veľké riziko že ich chytia hoci od vlastných deti..nikde nieje zaručené že protilátky budú z očkovania...
"Rodičia, ktorí odmietajú očkovanie, argumentujú, že si dieťa prekonaním kiahní vybuduje prirodzenú imunitu. Povzbudzuje ich aj fakt, že vo všeobecnosti býva priebeh ochorenia miernejší v detstve, než neskôr v dospelosti.
Predstavitelia úradov verejného zdravotníctva po celom svete však upozorňujú na riziká kiahňových večierkov a dúfajú, že prax definitívne vymizne. Rodičom odporúčajú prevenciu, ktorou vzniká kolektívna imunita.
Šírenie nákazy sa môže ľahko vymknúť z rúk a môže smrteľne ohroziť ľudí, ktorí majú oslabenú imunitu, patria do rizikovej skupiny alebo nemôžu podstúpiť očkovanie.
Niektorí imunológovia prirovnávajú kiahňové večierky k ruskej rulete. Rodič si nemôže byť istý, že práve jeho dieťa zvládne kiahne bez komplikácií, môže dôjsť k zápalu mozgu, pľúc či pečene."
Čítajte viac: https://primar.sme.sk/c/8191738/oplati-sa-dieta...
@fitmama07 akosi stale nechapete, ze z minulych generacii nam tu ostal tzv. Darwinovsky vyber, cize prezili iba ti najsilnejsi. To, ze vo vasej rodine nikto nezomrel, neznamena, ze cela susedovie rodina a pol dediny s nou nevymrela. Grafy z minulych dob su zname. Skuste si pozriet krivky umrtnosti z 1938 roku (tento rok je zamerny, kedze vtedy bolo slovensko medzi top 20 najrozvinutejsich a ekonomicky najsilnejsich krajin). To fakt tu znova chcete 30-160% umrtnost, ak sa dane epidemie roznesu? Dnes je u dojciat tak 5 z 1000. V 1938 to bolo tak 350- 500 z 1000. To, ze vy ste mali jednu- dve "chorobky", neznamena, ze vas ci vase deti dane ochorenie znova nezkoli - staci, ak sa trochu nachladite a mate o "zabavu a zivot" postarane. Tieto choroby tu boli, su a budu a bohuzial cim mensi a nevidetelnejsi agresor, tim viac skody narobi.....a prezije v buducnosti znova len darwinov vyber- to je - bude uz len ruska ruleta ....

@ptmt1011 to nie to neni po ockovani ako to všetci uzavrú 🤦🏼♀️Chuda. Mala 😓😓😓