icon

Je ťažké mať tri deti?

luciferkax
20. okt 2012

Stále váham, či mať alebo nemať, či mať teraz, alebo enskôr... Na prvé dieťatko sme boli pripravený, no to druhé urobilio u nás doma riadny "cirkus", taký malý zaplakaný uzlíček a starší začal žiarliť, mladší mal neustále koliky a plakal a starší si vydobíjal pozornosť... do mladší vyrástol, má rok a pol a doma sa to konečne akotak ukludnuje... a môj manžel sa smeje, že mi asi vadí čiastočný "pokoj", že zvažujem nad tretím dieťatkom.. 🙂 Urobilo u vás trietie dieťatko "cirkus", bola to obrovská zmena? Alebo omnoho menšia, ako ked sa narodilo prvé, druhé? 🙂 🙂
Je obrovský rozdiel mať dve a mať tri deti?

Strana
z4
hajajanka
1. máj 2013

@luciferkax Niekedy je tazke mat aj jedno 🙂 Vsetko zalezi od samotnych deti. Su tu maminy, ktore maju 4 deti a zvladaju a tiez maminy s jednym dietatkom a su spokojne a stastne. To sa dopredu neda vediet, ci to bude alebo nebude tazke. Dost zavisi aj od vekoveho rozdielu napr. medzi prvymi detmi a ich najmladsim surodencom. Ked mas deticky hned po sebe, tak je to urcite zo zaciatku riadna makacka, ale o 4 roky si za vodou 🙂 Ked mas vacsi vekovy rozdiel medzi nimi, tak ako tvrdi moja 3-detna mama - zacinas od zaciatku (lebo k dvom samostatnym detom ti pribudne novorodenec, mama vysla z cviku a hovorila mi, ze to bolo ako keby mala prve dieta).
A tiez si podla mna nerob ziadne starosti, ake to bude. Mozes mat kludne tretie babatko, ale aj uplakane a bude to narocne. Asi sa nad tym netreba trapit.

Strana
z4