icon

Je výchovné capnutie po zadku v poriadku?

tatiana234
1. júl 2025

Ahojte chcem sa opýtať či je v poriadku áno viem je to zlyhanie rodiča a dospelých sa medzi sebou nebiju prečo by sme mali deti ale capnutiw po zadku není bitka nechcem tu názory prečo sa to robiti nema ani názory ako tu maminy maju nadpriemerne inteligentne deti ktore pocuvnu vseto na prvý krst. Dcéra je v období ivzdoru ma 2 roky necelé óde bomby niekedy. Minule do mna hodila kyblik to este prešlo s napomenutim zasmiala sa a treska ho do mna asi 2x tak som jej capla po riti príde Micro okamzite ľúto ale v tom momente zabralo

simona19871216
5. júl 2025
@beronsche

@simona19871216 áno, a ak nedokážeš vychovávať dieťa, dať mu jasne hranice bez fyzického trestu, niečo je zle s tvojim prístupom.
Či aj muzovi jednu švacneš, keď sa nesprava, ako má?

@beronsche počuli sme slovo panovo, Bohu vďaka 🙏

beronsche
5. júl 2025
@simona19871216

@beronsche počuli sme slovo panovo, Bohu vďaka 🙏

@simona19871216 ..veľmi vtipné..

simona19871216
5. júl 2025
@beronsche

@simona19871216 ..veľmi vtipné..

@beronsche to nebol pokus o vtip

annm81
5. júl 2025
@simona19871216

@annm81 ako sorry nečítala som to cele a od kedy sú zakázané mierne tresty na deťoch ako capnutie po zadku a rodicia si to veľmi pripúšťajú tak od vtedy sú aj horsi ľudia a skazenejsi a to do slova a zaslúžili by si nie len po zadky ale takú cez pysky ze stena by im dala druhu

@simona19871216 už len z úrovne tvojho vyjadrovania je zrejmé, prečo bitku schvaľuješ...

Nie, nie je to od vtedy, čo sú tresty zakázané - asi si si totiž nevšimla, že telesné tresty u nás zakázané nie sú. Zato v takom Švédsku sú zakázané od 70. rokov. No povedz mi - je lepšie vychovaný priemerný Švéd, čo bitku nedostal, alebo priemerný Slovák, ktorého otec mlátil remeňom a matka varechou? Mimo to, kdejaký 50ročný Slovák sa v morálnom konaní a úcte hravo vyrovná bezočivému pubertiakovi.

simona19871216
Odpoveď bola odstránená
beronsche
5. júl 2025
@simona19871216
Odpoveď bola zmazaná

@simona19871216 prečo sa vyjadrujes takto vulgárne a primitívne?
Došli ti argumenty? Či je to tvoja bežná rétorika?

simona19871216
5. júl 2025
@beronsche

@simona19871216 prečo sa vyjadrujes takto vulgárne a primitívne?
Došli ti argumenty? Či je to tvoja bežná rétorika?

@beronsche ale nie som v pohode len neznášam dnešné knižkove mamičky a nedaj bože aby sa decku vlas na hlave skrivil, našťastie nie som knizkova mamička ale praktická a deti sú zdravé a šťastné

annm81
5. júl 2025
@simona19871216

@beronsche ale nie som v pohode len neznášam dnešné knižkove mamičky a nedaj bože aby sa decku vlas na hlave skrivil, našťastie nie som knizkova mamička ale praktická a deti sú zdravé a šťastné

@simona19871216 tak im prajeme, aby boli aj naďalej zdravé, šťastné a vychované trošku lepšie ako mamka - niekedy má dieťa v sebe toľko uvedomenia a múdrosti, že dokáže prekonať svojich rodičov.

simona19871216
5. júl 2025
@annm81

@simona19871216 tak im prajeme, aby boli aj naďalej zdravé, šťastné a vychované trošku lepšie ako mamka - niekedy má dieťa v sebe toľko uvedomenia a múdrosti, že dokáže prekonať svojich rodičov.

@annm81 tak tým pádom sú moji rodicia asocialy keď som nevychovana? Som úplne v pohode a moje deti sú do voza i do koča a nie som z cukrovej vaty ako tie vaše a aj vy co žijete podľa návodu

annm81
5. júl 2025
@simona19871216

@annm81 tak tým pádom sú moji rodicia asocialy keď som nevychovana? Som úplne v pohode a moje deti sú do voza i do koča a nie som z cukrovej vaty ako tie vaše a aj vy co žijete podľa návodu

@simona19871216 neviem, či su asociálni, ale z tvojich slov vyplýva, že ťa málo tĺkli.

beronsche
5. júl 2025
@simona19871216

@simona19871216 preháňas. A nechapes, alebo ani vlastne nechceš pochopit, co sa ti tu ja a aj ďalšie uživateľky snažime povedať...
Ale veď ok, všetci máme možnosť voľby..
Niektorí chcú ísť dopredu, iní nie...

beronsche
5. júl 2025
@simona19871216

@simona19871216 deti z cukrovej vaty, život podľa návodu.. och to sú také drísty...

simona19871216
5. júl 2025
@beronsche

@simona19871216 deti z cukrovej vaty, život podľa návodu.. och to sú také drísty...

@beronsche ved také sú niektoré keď ich vidím ide ma drbnut, z toho radsie dospelý človek nie opička na gumicke

simona19871216
Odpoveď bola odstránená
beronsche
5. júl 2025
@simona19871216

@beronsche ved také sú niektoré keď ich vidím ide ma drbnut, z toho radsie dospelý človek nie opička na gumicke

@simona19871216 áno, ale tvoj predpoklad, že je to kvôli absencii fyzických trestov, je veľmi chybný!

viestta
5. júl 2025

Dnes nebolo v Kosiaciach az tak horuco, ale vidim, ze niekto tie teploty nezvlada

petulkahu
5. júl 2025
@simona19871216
Odpoveď bola zmazaná

@simona19871216 Simonka, tvoj pisomny prejav je daco otrasne. To tak rozpravas aj doma pri detoch?

annm81
5. júl 2025
@simona19871216
Odpoveď bola zmazaná

@simona19871216 myslím, že budeá súhlasíiť, že našu spoločnú debatu môžeme ukončiť konštatovaním, že sa nezhodneme nielen na tom, ako vychovávať ale ani na tom, čo slušne vychovaný znamená.

berenika39
5. júl 2025
@simona19871216
Odpoveď bola zmazaná

@simona19871216 Bohužel svými komentáři dáváš jasný redflag pro všechny, kdo si myslí, že bití je ok. Přesně takhle vulgární lidé vychovají bitkami další generaci dětí, které budou pokračovat v jejich šlépějích.... a ano, jsi nevychovaná. To, co jsi psala ostatním v diskuzi a Koník smazal, bylo hodně přes čáru.

frflos_nespokojny
5. júl 2025
@berenika39

@tatiana234 ne, není to v pořádku. Není. Jediné, co tím dosáhneš je to, že to bude dělat taky - taky ti jednu plácne. Už to dělá, že? Vím, že uslyším, že je to něco jiného, ale když budeš vytočená ze šéfa, manžela, jednu mu plácneš? To dítě je člověk jako každý jiný.

Mě to tak mrzí, že děti jsou bity.
@frflos_nespokojny plačící dítě patří do náruče.

@viestta nepisal so , ze treba trieskat, ale vsetko je odtial potial a nakoniec :
babka povie kludnym hlasom 7 x chod si prezliest plavky a namiesto toho aby posluchla, tak zacne vrieskat dve hodiny. to je v poriadku?

@berenika39 ano treba ho pomojkat a povedat, ze neplac a nechaj si tie mokre plavky.
mozno neochories a ak ano budeme ta zase mojkat 😉

frflos_nespokojny
5. júl 2025
@petulkahu

@frflos_nespokojny ono je to aj mozno preto, ze niekedy sa uplne kaslalo na emocie dietata. Zakazovalo sa plakat, citit ... Teraz sa viac berie ohlad na deti a zrazu su tu reci ako su vsetky nevychovane lebo placu a rozpravaju a su hlucne. No to bude prekvapko, ale je to normalne detske spravanie. Aj to je normalne ze 2rocne dieta udrie niekoho vedierkom a aj to ze nejake dieta vytrhne z ruk druhemu hracku. Da sa vychovavat aj inak, nie len bitkou a uz je aj dost studii a aj vyskumov kt. potvrdzuju, ze bitka viac skodi ako pomaha .

@petulkahu ano mas pravdu, ale desatrocne dieta sa ma chovat trosku inak. alebo sa mylim?

frflos_nespokojny
5. júl 2025
@annm81

@frflos_nespokojny problém dnešných detí spočíva úplne v iných faktoroch ako že nie sú bité. Čo myslíš, ako je možné, že v Európe máme krajiny, kde bitka nie je súčasťou výchovy už desaťročia a pritom majú najvyššiu úroveň organizácie spoločnosti? Na druhej strane máme krajiny ako Slovensko, kde takmer každý dnešný dospelý zažíval fyzické trestanie a keď sa tak rozhliadnem okolo seba, žeby sa to odrazilo na ich slušnom správaní, sa mi akosi nezdá... a čím staršia dospelá generácia u nás, tým menej úcty k okoliu...

@annm81 tu nejde o to ci su bite , ale dnesne deti ( rozumej nie deti 2-3 rocne) nemaju hranice a myslim si, ze vychovna nic nepokazi a nemyslim domaci masaker !
a ako bolo spomenute vyssie, tak su deti ktore pochopia na prve napomenutie no inym to nedochadza nikdy a to nie preto , ze su blbe ale tak to to im vyhovuje.

annm81
5. júl 2025
@frflos_nespokojny

@annm81 tu nejde o to ci su bite , ale dnesne deti ( rozumej nie deti 2-3 rocne) nemaju hranice a myslim si, ze vychovna nic nepokazi a nemyslim domaci masaker !
a ako bolo spomenute vyssie, tak su deti ktore pochopia na prve napomenutie no inym to nedochadza nikdy a to nie preto , ze su blbe ale tak to to im vyhovuje.

@frflos_nespokojny to, čo si myslíš (že výchovná nič nepokazí) je len tvoja domnienka a je chybná. Žiadna odborná práca nepreukázala, že deťom ktoré sú bité (spadá pod to aj výchovné capnutie) sa na dlhodobej škále zlepšuje správanie. Naopak, na obrovských vzorkách detí sa preukázalo, že takto vychovávané detí mávajú horšie skóre v mnohých oblastiach od štúdijných výsledkov cez mentálne zdravie až po schopností nájsť si partnera a dodržiavanie pravidiel. Takže ak chceš prejsť k faktom, budeš musieť prijať to, že tvoje predpoklady sú mylné.

frflos_nespokojny
5. júl 2025
@annm81

@frflos_nespokojny to, čo si myslíš (že výchovná nič nepokazí) je len tvoja domnienka a je chybná. Žiadna odborná práca nepreukázala, že deťom ktoré sú bité (spadá pod to aj výchovné capnutie) sa na dlhodobej škále zlepšuje správanie. Naopak, na obrovských vzorkách detí sa preukázalo, že takto vychovávané detí mávajú horšie skóre v mnohých oblastiach od štúdijných výsledkov cez mentálne zdravie až po schopností nájsť si partnera a dodržiavanie pravidiel. Takže ak chceš prejsť k faktom, budeš musieť prijať to, že tvoje predpoklady sú mylné.

@annm81 to nie je moja domnienka ale realita (prax zivota) a mna ziadna odborna praca nezaujima, pretoze ludia ktori ..... (stop) necham to tak a nepisem dalej. a este raz to napisem " vychovna nic nepokazi" a inak ani ja ani moja polovicka a dcera do tvojej kategorii nezapada 😉

annm81
5. júl 2025
@frflos_nespokojny

@annm81 to nie je moja domnienka ale realita (prax zivota) a mna ziadna odborna praca nezaujima, pretoze ludia ktori ..... (stop) necham to tak a nepisem dalej. a este raz to napisem " vychovna nic nepokazi" a inak ani ja ani moja polovicka a dcera do tvojej kategorii nezapada 😉

@frflos_nespokojny tak teda nechceš, lebo ťa to nezaujima - čo už...

frflos_nespokojny
5. júl 2025
@annm81

@frflos_nespokojny tak teda nechceš, lebo ťa to nezaujima - čo už...

@annm81 dostaval som sa do otacok a uz je noc a treba sa uz do hajan poberat 😉
prajem ti krasnu dobru noc

berenika39
5. júl 2025
@frflos_nespokojny

@viestta nepisal so , ze treba trieskat, ale vsetko je odtial potial a nakoniec :
babka povie kludnym hlasom 7 x chod si prezliest plavky a namiesto toho aby posluchla, tak zacne vrieskat dve hodiny. to je v poriadku?

@berenika39 ano treba ho pomojkat a povedat, ze neplac a nechaj si tie mokre plavky.

@frflos_nespokojny no přeně tak, jak to píšeš. Pomazlit, přitulit, uznat emoce, dát vědět, že jsem tu pro tebe.

evkatk
5. júl 2025

Nie všetko malé dieťa pochopí z reči a občas to usmernenie na "správne" aj pomôže. To stará, dobré platí: " Radšej nech dieťa poplače z toho, že bolo capnuté na zadok, ako by neskôr kvôli nemu mala plakať celá rodina".

annelise17
5. júl 2025
@frflos_nespokojny

@frflos_nespokojny že začne “vrieskať dve hodiny” je úplne v poriadku. Nabudúce netreba 7x opakovať choď si prezliecť plavky, ale napríklad povedať “ poď, teraz si musíš prezliecť plavky, lebo môžeš ochorieť. Ak ochorieš, nebudeš sa môcť chorá/chorý kúpať v bazéne.” Diametrálne odlišné je dávať kľudným hlasom príkazy a kľudným hlasom niečo vysvetliť. 10r dieťa bez diagnózy by to malo hneď pochopiť.

andreatytler
6. júl 2025

Tu na fore to krasne vidiet. Ludia co schvaluju vychovnu po zadku nedokazu kulturne komunikovat, urazaju. Nie len v tejto diskusii ale aj inych kde sa debatuje o vychove. Ja tie nicky registrujem uz roky.
Mna vobec neprekvapuje ze prave oni schvaluju vychovnu po zadku.