icon

Kam na liečenie s astmatikom v Tatrách?

xlucia
9. feb 2012

.. moja dr. preferuje lucivnu, ale s tou zas ma problem zdravotna poistovna.

kde ste boli spokojne, a kolko vas to vyslo?
myslim vsetky platby co s vybavenim a pobytom suvisia

titkovamiriam
9. feb 2012

chces len Tatry syn bol :
http://www.dobielaskala.yw.sk/zdravotne_indikac... bol tam ako 8r a bol tam sam,neplatila som nic

xlucia
autor
16. feb 2012

mate niekto skusenosti so srobarovym ústavom?

lienka.7
16. feb 2012

@xlucia
jezisi, ja som tam bola ako decko a hrozne spomienky na to mam....sice to bolo daaavno 😀 😀 😀 😀 😀 ale vlastne dieta by som tam nedala.... nebudem to pisat takto verejne, ak chces, blizsie v IP.
nepises kolko ma rokov, ci cches ist s nim a podobne....tusim aj v hornom smokovci je pre deti liecebna.....

xlucia
autor
16. feb 2012

@lienka.7 chalani maju 5 a 3 roky. jasne ze s nimi. ved su este mali. napis co vies, zaujimaju ma vsetky info

majuska85
16. feb 2012

Moja dcérka je astmatička bola na liečení už 3x, v 3,5roku bola v šrobárovom ale je tam pavilon pre matky ja som s nou nebola, bola sama ale v tej budove, izba, sestričky super páčilo sa jej tam aj sme s nou volavali a vkuse sa niečím chválila potom o rok bola znova zase jej bolo fajn a potom až po dvoch rokoch bola a tiež sme chceli vyskušať Lúčivnú ale poisťovňa nam neodsuhlasila tak nam ju dali do kupeľov v hornom smokovci a aj stade nam nechcela ísť domov tam boli izby tiež pekne ale jedine čo sa mi nepáčilo bolo to že tam nemaju tolko času na male deti čiže sa o menšie väčšinou starajú tie staršie, moja mala sa pricucla na jednu 13ročnu 😀 😀 😀 vyjedala mi sladkosti nemal ju kto krotiť, neviem ako sa sprchovala či jej niekto pomahal ale pri menšich deťoch by som kupele zvažila ak idu same, Dcerka sa nesťažovala bolo jej dobre len ja si neviem predstaviť ako tam fungovala

adulikh
19. feb 2012

@xlucia V Hornom Smokovci sme boli asi pred 3 rokmi, syn mal vtedy 1 rôčik. Bolo to v pavilóne pre matky s deťmi. Pobyt sme si "skrátili" na 13 dní, lebo som mala pocit, že s nami "nič" nerobia. Lekárka spomínala, že mu budú robiť vyšetrenia, a stále to odkladali, tak som sa rozhodla, že je to pre nás drahá klimatoterapia, pobyt nás vtedy vyšiel zhruba na 13.500,-Sk. Ak nepočítam výdavky na "výlety", čo sme s mamičkami a ich deťmi absolvovali, aby nám čas skôr ubehol. Syn bol ešte malý nato aby sa zúčastňoval cvičení, ktoré robia terapeutky s detičkami, aby ich naučili správne dýchať, vyplachovať si nošteky.... Výhodou bolo, že je to hneď pri zastávke, takže sme sa vozili vláčikom, čomu sa synček veľmi tešil. Inak celá starostlivosť o deti je na starostlivosti rodiča. Aj napriek tomu máme dosť dobré spomienky na pobyt a priateľstvá až doteraz s niektorými mamičkami. V Lučivnej sme boli o rok neskôr. Bývali sme v ubytovni Smrek. Nevýhodou podľa mňa bolo, že sme mali soc. zariadenie na spoločnej chodbe. Ale v iných ubyt. zariadeniach, ktoré kúpele ponúkajú sú na izbe, len je to drahšie. Vtedy ma pobyt vyšiel okolo 11.000,-Sk, plus vedľajšie výdavky. Areál je veľmi pekný, výhodou bolo, že robia pre detičky a doprovod, rôzne výlety /ZOO, jaskyne, výlet do Kežmarku...../ na záver pobytu pre deti olympiádu. Mali sme veľmi dobrú ošetrujucu lekárku. Je tam možnosť športového vyžitia pre deti, pozri si ich web. stránku, sú tam fotografie. Boli sme v septembri, počasie bolo vtedy super, tak sme boli skoro každý deň vonku. Ondrík veľmi nechcel spolupracovať pri inhalácii a do sauny sme išli s plačom, ale ostatné deti radi chodili do bazéna aj sauny. Strava tam bola super. Priateľstvá máme z pobytu doteraz. Podľa mňa jedinou nevýhodou bola dľžka pobytu, ktorý je 4 týždne a nedá sa skrátiť, aj keď mi sme odišli o 3 dni skôr vzhľadom k tomu, že malý dostal virózu a teploty a tak sme sa s lekárkou dohodli, že si pobyt skrátime. Každé z týchto kúpeľov majú svoje "čaro", tak je len na Vás, pre čo sa rozhodnete, aj keď poisťovne vedia "zamiešať karty".....

bubu01
27. feb 2012

Ahojte, my chodievame do Šrobárovho ústavu každé tri mesiace už asi 4 roky. Môj malý má teraz v apríli šesť a ja som s vyšetreniami celkom spokojná. Aj čo sa týka prístupu lekárov a sestričiek. Na liečenie by sme mali ísť. Lekárka povedala, že ma to bude stáť asi 30 € na deň, ako doprovod. Počula som už rôzne názory o tom, či to pomohlo alebo nie tak neviem. Tiež som na pochybách či ísť alebo nie.

lussia26
27. feb 2012

@xlucia
ahoj šrobárov ústav je veľmi dobrý ale veľa stojí.je tam veľa doplatkov,a dieťaťu robia všetky vyšetrenia.pokial máte už nejaké vyšetrenia za sebou tak ho tam nedávajte

lussia26
27. feb 2012

ahojte má niekto nejaké skúsenosti aj s inými liečebňami ako je šrobarov ústav alebo starý smokovec?

xlucia
autor
27. feb 2012

@lussia26 vysetreni su obaja, ved bez toho by nam to dr. nedala, ale situacia sa vyvinula tak, ze mam pocit ze tam asi nepojdeme. momentalne si vobec neviem predstavit, ako s nimi zvladnut cestu vlakom tolke hodiny a este sa nam skomplikovali nejake ine veci. no nevidim to ruzovo ☹

xlucia
autor
9. mar 2012

@bubu01 kazde tri mesiace? a kolko vam plati poistovna a preco tak casto?

bubu01
10. mar 2012

@xlucia Ahoj, asi som sa zle vyjadrila, chodíme do Tatier každe tri mesiace, ale na kontroly a vyšetrenia. Teraz za tieto tri mesiace sme tam raz každy mesiac. Na to liečenie by sme mali ísť v apríli, no tiež váham. Počula som rôzne názory.

kwetinnka
11. mar 2012

Mna tiež tento horny smokovec dost zaujima,Ja som tam chodila sama ako dieta a vtedy nebolo take ze s rodicmi.Na tvrdo na 8tt,a bola som tam sama.Je pravda ze si z toho vela nepametam,ale ja by som samau malu nepustila.
Je pravda ze je to vela penazi,ako som to tak teraz ratala vyde to okolo 500eur,ale ja pevne dufam ze nam to trosku pomoze.Ciastocne vysetrena je a dufam ze zvysok urobia tam.
Citam ze sa da odtial chodit na vylety..tak to by bolo super,a neviete ako je to ak by za nami prisiel manzel ci by ho tam niekde vedeli ubytovat,alebo ci su niekde na okoli nejake ubytovacir moznosti - to asi su,mate nejake skusenosti?

adulikh
12. mar 2012

@kwetinnka možnosť ubytovania je aj priamo v liečebni majú tam dole izbu, len býva častejšie obsadená, skús sa potom opýtať priamo v liečebni. A samozrejme, je tam v okolí dosť možností na ubytovanie, ale hádam budú mať voľnú izbu priamo u liečebni v termíne, ktorý vám bude vyhovovať. Príjemný pobyt.....

aslana
29. mar 2012

moj maly ide tiez teraz v aprili, aj som sa tesila a aj on, ale velmi ma znechutili reci jednej pani co tam mala syna....ze vraj su tam "drasticke" vysetrenia ( hadicky cez nos do pluc) ☹ ....znie to velmi drasticky, teraz som na vazkach a bojim sa,,,viete mi to niekto potvrdit alebo vyvratit? robia sa tam taketo vysetrenia detom?

aslana
29. mar 2012

@bubu01 prosim ta ake vysetrenia sa tam robia??? ....prosiiiim

bubu01
30. mar 2012

@aslana Ahoj, robia sa nejaké vyšetrenia s hadičkami na reflux, no presne neviem to sme ešte neskúsili, zatial nám pomáha dieta. A na jedno vyšetrenie sme boli na krčnom pred vyberaním nosných mandlí. Na prvý raz bol šokovaný, druhy trochu plakal a tretí už to bolo horšie lebo vedel čo ho čaká. Nie je to bolestivé, no dosť nepríjemné. Ale je to stokrát lepšie ako nechať mandle vybrať pre nič za nič. Si tam počas toho s ním a ukážu ti kde má dieťa problém, a či je nutné to vybrať. Je to pár minút. Viac za asi zľakne keď ho sestrička zafixuje aby sa nepohol a neublížil si ako by ho to bolelo. Ale dá sa to zvládnuť Len musíš mať pevné nervy. A zabudla som, že nie je to až do pľúc len do hrtana. Neboj nebude to také zlé. Ak ideš na liečenie, s tými, čo som sa bavila rozprávali, že nič nerobili s deťmi. Preto ja váham, či ísť, lebo čerstvý vzduch mám aj tam kde bývam. Tak držím palce a som zvedavá ako ste dopadli. Hlavu hore ja si vždy poviem, že dobre tak ako je, môže to byť aj horšie. 🙂

aslana
30. mar 2012

@bubu01 dakujem za vycerpavajucu odpoved :D.....maly je velmi zaplakany, boji sa injekcii, no ked toto zvladne tak bude to zazrak asi.....ani mu nevravim co ho tam caka, len budem trpiet za neho 😀 ....snad to nejako prezijeme, ako vravis je to lepsia alternativa ako v yberat mandle....drzte palceky

kwetinnka
16. apr 2012

A ten test na reflux viete ako sa robi?? na to sa da dat len dieta..a vies mi poradit jej zasady...??dakujem

stastna
5. jún 2012

Ahojte dievčatá. Chcela by som si dať žiadosť so synom na kúpelnú liečbu - máva opakované laryngitídy. Chcem požiadať samozrejme o doprovod, aby som mohla ísť s ním. Neviete ako je to potom v zamestnaní? Či musím čerpať dovolenku alebo sa môžem dať vypísať PN, prípadne OČR? Viete niektorá poradiť? Ďakujeem 🙂

mima595
5. jún 2012

@stastna ..www.tkl.sk
uplne vpravo je novy clanok, že možes poziadat o PN

mima595
5. jún 2012

NÁROK RODIČA NA DOČASNÚ PN

NÁROK RODIČA-SPRIEVODCU NA DOČASNÚ PRACOVNÚ NESCHOPNOSŤ:

Ak je podľa vyjadrenia ošetrujúceho lekára potrebná prítomnosť rodiča počas hospitalizácie chorého dieťaťa, napr. zdravotný stav dieťaťa sa zhoršuje z dôvodu ochorenia alebo z dôvodu zlého psychického stavu dieťaťa, môže rodič požiadať lekára o vystavenie potvrdenia o dočasnej pracovnej neschopnosti. Dôvodom na uznanie dočasnej PN je skutočnosť, že podľa prílohy č. 1 k zákonu č. 576/2004 Z. z. o zdravotnej starostlivosti, službách súvisiacich s poskytovaním zdravotnej starostlivosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov, je sprevádzanie chorého zdravou osobou klasifikované ako choroba / zoznam chorôb – kód Z 76.3/. Keďže sprevádzanie chorého zdravou osobou je považované za chorobu, lekár môže sprievodcovi vystaviť tlačivo Potvrdenie o dočasnej pracovnej neschopnosti na obdobie, počas ktorého je pobyt rodiča v ústavnom zariadení nevyhnutný.
Ak príslušný lekár po náležitom zdôvodnení nevyhnutnosti prítomnosti rodiča počas hospitalizácie chorého dieťaťa v zdravotníckom zariadení vystaví rodičovi dieťaťa tlačivo – potvrdenie o dočasnej PN, je potrebné uvedené tlačivo akceptovať ako podklad pre posúdenie nároku na nemocenské.

Z vyššie uvedeného teda vyplýva, že sa môže jednať len o rodiča a môže ísť o vystavenie potvrdenia o dočasnej pracovnej neschopnosti, a nie o žiadosť o ošetrovné.

Tlačivo Vám v prípade potreby vystaví prijímacia kancelária a potvrdí ošetrujúci lekár Vášho dieťaťa.

stastna
5. jún 2012

@mima595 ďakujem veľmi pekne 😉