Liečenie pre dcéru v Tatrách na alergiu

lara81
25. mar 2019

Ahojte. Neviete mi povedať ako postupovať ak by som chcela pre dcéru 4roky liečenie v Tatrách? Neviem zistiť či má na to nárok. Má alergie, ktoré jej spôsobujú že jej opucha hrdlo a tlačí na uši. Už sme vybrali nosnú mandlu ale nepomohlo, zhoršuje sa to. Momentálne má už tekutinu v oboch ušiach. Je alergická na roztoče, brezu a podľa mňa aj na niečo čo práve kvitne, lebo má opuchnuté oči a k alergicke ideme až po veľkej noci . Ako to potom funguje? Prepláca to poisťovňa? A ja si platím pobyt sama keď idem s ňou alebo ako? Ďakujem za každú radu.

kacena1159
25. mar 2019

@lara81 Predpokladám, že vaša dcérka chodí k alergiologičke. Takže tým, že má potvrdenú alergiu a lieči sa, máte nárok na kúpeľnú starostlivosť. Treba ísť k vašej alergiologičke porozprávať sa s ňou o tom, ona vás potom pošle k vašej obvodnej pediatričke tá vám vypíše žiadosť o kúpeľnú liečbu. Vyberte si kúpele, do ktorých chcete ísť. Potom si to dáte ešte potvrdiť aj u vašej alergiologičky a zanesiete do poisťovne. Do mesiace vám príde vyrozumenie z poisťovne, ak vám schvália zavoláte si do kúpeľov a dohodnete si termín liečenia. Vašej dcérke kúpele prepláca poisťovňa a vy ako doprovod si to musíte zaplatiť. Ak môžem odporučiť tak kúpele Lučivná. Sú vynikajúce aj v krásnom prostredí, prispôsobené na pobyt s deťmi.

lara81
autor
25. mar 2019

@kacena1159 ďakujem krásne. Dobre porozprávam sa o Tom s doktorkou. Vy ste koľko platila ako doprovod v Lucivnej? Ako dlho trvá pobyt?

mila23
25. mar 2019

@lara81 ja sa pridam ak mozem. Dcere zistili alergiu na roztoce, brezu, jelsu a liesku. Stale ma kasel a soplik...podla mna to je z alergie, neverim,ze by bola stale chora.....

kacena1159
25. mar 2019

@lara81 Ja som platila za seba okolo 607€ a za malú tuším okolo 50€.

kacena1159
25. mar 2019

ale bolo v tom ubytovanie, strava na 21dní celého pobytu
@lara81

lara81
autor
25. mar 2019

@kacena1159 pfuu riadna palka. Ale ďakujem krásne za odpoveď.
@mila23 berie tvoja dcérka aj antihistaminiká?

mila23
25. mar 2019

@lara81 berie AERIUS a este taky sirup na podoporu imunity...Isoprinosin. tak neviem ci mam ist k alergologicke - ze nech skusi iny liek alebo vyssiu davku alebo co.....len pred dvomi mesiacmi nad potvrdili alergiu, este to nemam odpozorovane ci to moze byt z toho

kacena1159
25. mar 2019

@lara81 Ale je to na 21 dní, tak keď si to tak človek zoberie tak ani nie. Za to by ste mali niekde týždennú dovolenku a takto to investujete do zdravia. Je to tam super, máte ubytovanie, každý deň upratujú okrem víkendu, strava 3x denne pre dospelého a krásny areál v príjemnom prostredí, každodenné procedúry. My sme si robili aj výlety do okolia, mali sme vlastné auto tak nebol problém. Pouvažujte oplatí sa investovať. Dá sa ísť aj bez stravy to stojí okolo 350€ podľa toho kde budete ubytované.

olino17
25. mar 2019

Ja som chodila ako dieta bez doprovodu niekolkokrat do Štósu a do Heliosu na Štrbskom plese, preplacala to poistovna plus doplatok 50Sk na den, naposledy som bola v 2009. Strava, ubytko, dozor aj procedury boli vsetko zabezpecene. Lucivna co som pocula je rovinna oblast, tak nie je to tak zazivne na prechadzkach. Ale to neznamena, ze tam je zle.
Inac vsade brali aj deti taketo malicke bez doprovodu, bolo tam vela sestriciek a aj pacienti sa starali o take male, ale teda, svojho by som nepustila sameho kebyze ma 4.

adka2112
25. mar 2019
alexa21
25. mar 2019

@lara81 ja prcujem v detskych kupeloch v hornom smokovci..
dcerka ma velky predpoklad ze jej navrh na kupele schvalia.@kacena1159 vam dala presny postup,ja len dodam ze
to ci schvalia aj vas ako doprovod zavisi na poistovni.treba tam uviest ze si ziadate aj o doprovod,spomenut napr.silnu citovu vazbu ale ci to schvalia zavisi len na poistovni.
schvaleny doprovod plati o cosi menej.to o kolko urcite najdete v cennikoch na strankach kupelov ktore si vyberiete.

lara81
autor
25. mar 2019

@alexa21 ďakujem krásne za odpoveď. Ešte otázočku, mám aj syna 2r a on má zníženú imunitu. S dcérou potrebujem ísť čo najskôr lebo tie uši má veľmi zlé. Dá sa ísť s dcérou teraz a potom s oboma na ďalší rok január/február? Môže ísť dcéra o rok znova?

alexa21
25. mar 2019

@lara8 samozrejme...teraz mozete vziat drobca s vami ako "samoplatcu" a na rok podat ziadost aj jemu.
ziadost mozete podat aj "tesne" pred dovrsenim 3och rokov ale schvalia ju az po ich dovrseni.
a co sa tyka dcerky,urcite moze aj dalsi rok ale teraz neviem ako to je..na schvalenie opatovneho navrhu musi prejst rok od liecby alebo podania predoslej ziadosti..
musim si overit ako to teraz je.
ja som teraz par tyzdnov spat v praci po materskej tak este su rezervy😊zajtra vam napisem.keby som pozabudla pripomente sa mi

kacena1159
26. mar 2019

@lara81 Doprovod poistovna schvaluje iba v pripade postihnutia dietata, pri dietati bez postihnutia moze ist clovek ako doprovod, ale poistovna nic nepriplati, aj ja som uviedla v ziadosti silnu citovu vazbu, ale nepreslo. Minuly rok som to vybavovala an sme absolvovali liecbu tak to mam vsetko zistene.

kacena1159
26. mar 2019

@lara81 Ano, da sa ist aj s oboma naraz. Teraz mozete ist kludne s dcerou a buduci rok si podajte znova pre oboch. Ale syn tiez musi byt lieceny u alergiologa alebo imunologa. Kvoli diagnoze, bez toho vam kupele poistovna nepreplati.

alexa21
26. mar 2019

@kacena1159 neviem na zaklade coho vyberaju komu schvalia ale kedze s tym robim tak vidim,ze doprovod mavaju schvalene aj deticky bez postihnutia do veku 4-5 rokov.ale neviem ci na zaklade nejakych dalsich posudkov,napr.psychologa..
detickam s hendikepom samozrejme schvaluju doprovod stale.

kacena1159
26. mar 2019

@alexa21 je to mozne, ze ak maju posudok od psychologa tak je to kvoli tomu.

kikus391
29. mar 2019

@kacena1159 zas toto nemusí byť celkom tak, malý bude mať teraz v máji 6 a poisťovňa ma bez problémov schválila ako sprievodcu a to nemá žiadne postihnutie ani nič

lara81
autor
30. mar 2019

@alexa21 tak dcéra bude mať o dva týždne 4roky. Absolútne si neviem predstaviť ju tam nechať samú. Ona potrebuje niekoho kto bude na ňu dozerať, či jedla, kakala, či spala na obed, kto by ju každý deň kúpal, cesal,. Je toho veľa to je nepredstaviteľné aby som ju pustila samu. Včera sme boli u alergologicky a tá odporučila kúpele. Že teraz to má veľmi zlé tak vie vybaviť za dva týždne Štós na dva týždne. Inak na Lučivná by sme čakali asi 6tyzdnov. Neviem čo mám teraz robiť. Ona potrebuje ísť lenže mám aj syna. Teraz v stredu ide na krv či sa mu upravila imunita, mal ju zníženú. Lenže kým dôjdu výsledky a objedná nás tak to bude aj máj. Zobrala by som ich obidvoch.

alexa21
30. mar 2019

@lara81 aj keby ta poistovna ako doprovod neschvalila ty kludne ist mozes,tam ide len o to ze ked ta schvalia tak ti cast preplatia.
synceka tiez mozes vziat.u nas sa doplaca 8e/den.
a bud.rok im podas ziadost obom.

tova
7. apr 2019

nechapem ako take liecenie moze pomoct na alergie. vyliecia sa po tom ludia? co sa tam denne robi?

cicamica1980
Odpoveď bola odstránená
Zobraz