icon

Kde sa nosí náramok pre bábätká?

25. aug 2024

Kde sa zvykne dávať bábätkám náramok? Mohlo by si bábätko ublížiť, keby ho má na ruke? Dá sa prispôsobiť veľkosť čiže nespadne, len či by sa ním vedelo škrabnúť alebo niečo take?
Prosím píšte iba také, čo máte skúsenosť 😊, podarilo sa vášmu bábätku poškriabať sa o náramok, alebo sa toho nemusím báť?

minenkak
25. aug 2024

A veď ty si riešila decko,ja som ti napísala, prečo nie náramok a opýtala som sa na rozumný dôvod, prečo tak malému decku náramok .aký mám problém s tebou ,že reagujes,inak reagujes naozaj len ja chcem a ja mám.Vies ,že mi píšeš to isté čo ja tebe len v ružovom ,moc ti to nejde

minenkak
25. aug 2024

A ako matka mám skúsenosť,viem koľko má tak malé decko ruku v ústach, ako často si ich opierajú o tvár a kadejako hýbu rukami ,napísali ti aj ,že to môže byť nebezpečné a ty ideš stále to svoje,už mu ho daj na tú ruku

sisska96
25. aug 2024

Na ruku môžeš ale časom sa s tým bude hrať. Ja som tiež dala, nejaký čas vydržalo, potom keď už začali vnímať tak už im zavadzialo, tak potom išiel do krabičky, keď už boli väčšie, tak sa zväčšili aj náramky a nosia príležitostne

autor
25. aug 2024

@minenkak nie úplne chápem čo riešiš ešte, veď prečítala som si tvoj názor niekoľko krát, rovnako ako ty môj, myslím že nám je jasne že sa nezhodneme v názore. Nevadí však ani sa nemusíme zhodnúť. Nestrácaj už čas takto večer mnou, venuj sa svojmu “decku”. Ja sa idem venovať spánku, dobrú noc. 🙂

danica2711
25. aug 2024

náramok bábätku?! Prepáč, ale šibe ti? Inak neviem, načo si sem dala túto tému, keď si napriek všetkému, čo ti napíšeme pevne rozhodnutá to tomu chúďaťu na ruku dať. Tak to urob a nezabudni sa všetkým, ktorých stretneš na prechdázke pochváliť "aha, môj malý/malá má na ruke ZLATÝ náramok!" Lebo to bude jediný prínos z toho náramku, dieťaťu to nič nedá

maryetta
25. aug 2024

Moj krstny syn viem ze mal. Ale netusim ako dlho. Ci sa to nejako “osvedcilo”.
Mne by sa istotne hlavne zle obliekalo. Bala by som sa ze nejako zatiahnem. Poskriabem.
To ze by sa mohol stratit to by asi bolo “najmenej”.

Ja sama popri detoch nenosim naramok/hodinky lebo vzdy som ich ci pri kupani. Dvihani manipulovani nejako “skriabla”. Otlacila.
Nepride mi to pohodlne. A teda pri detoch pozeram hlavne na pohodlnost/praktickost.

ronie338
26. aug 2024

Určite nie, my sme chodili na fyzio s malým a nám tam vravela ze keď majú deti niečo na ruke alebo koho menej ju používajú. Uprednostňujú ruku kde nič nemajú, čiže už len preto nie

mk1111111111
26. aug 2024

Ja neviem, ale snad si pochopila, preco tu nie su prispevky o tom, ako si dieta ublizilo/neublizilo. Lebo nikto taku skusenost nema, zial, vsetky sme na rozume(negativa su popisane vyssie, ziadne pozitiva som nezaregistrovala) a tak nikto babatku naramok nedava. Vydrz par rokov a potom kludne daj. Ze sa to Tebe paci? Tak si daj aj na obe ruky. Dietatko sa nepotrebuje predvadzat, ze ma zlaty naramok, lebo mamicke sa to paci. A ak mu ho niekto daroval, mozno to myslel len ako investicku, lebo hodnota penazi stale klesa. Nie, aby dieta bolo ovesane zbytocnostami. Inak, zlato uz aj tak nie je velmi in na bezne nosenie, ale ako investicia je super.

eli22111
26. aug 2024

Moja dcéra 1,5 r. nosí zlatý náramok. zo začiatku ho parkrát aj hrýzla, ale teraz už ani nevníma, že niečo má na ruke. Akurát,keď sa jej trošku nižšie "zošuchne" k dlani, tak ho späť posunie.ma jemnú retiazku, a v strede je gravírovane meno. Nestalo sa, zeby sa poškriabala.

babca01
26. aug 2024

Načo sa pýtaš? Aby si dala svetu vedieť, že vaše bábo má kúpený náramok? Ok, daj mu ho a nepýtaj rady..keď ti tu žienky maminy popísali, čo sa môže stať, tak si ich vysmiala..daj mu, kúp ešte aspoň 2 náramky, aby svet videl a hotovo
Inak- skús sa spýtať svojej detskej lekárky..potom MOŽNO pochopíš, že pre dieťa je to nebezpečné..o kovovom- či zlatý alebo inaký nehovorím

autor
26. aug 2024

@eli22111 to ma teší, ďakujem 😊

autor
26. aug 2024

@sisska96 dobre určite skúsime, ak to bude príliš trhať dáme dole, alebo na nohu, ďakujem.

ivanavin
26. aug 2024

@belllinka ja som príklad dala mojim dcéram uška prestreliť u zlatníka keď už mali niekoľko mesiacov (pri babatkach sa mi viac pozdáva keď na sebe nič takéto nemajú) a rovno aj zamknúť. Teraz ich ani dospelý len-tak neotvorí. Treba na to klieštiky a šikovné prsty. Myslela som že sa to tak robí bežne malým deťom, ale veľa ľudí už na to asi zabudlo.

anavixy
26. aug 2024

Vlas omotan o prst, ktory tak odmurie vobec nie je prehnany katastroficky scenar, ale holy fakt. Detom treba prsty dokonca kontrolovat, aby sa to nestalo, hlavne tie na nohach. Skus pogooglit.
Ale mozno cervena snurka ho ochrani aj pred tym. A ak nie, tak skus rovno pridat aj jantarovy nahrdelnik, to je teraz tiez v kurze (zmiernuje bolest pri raste zubov, ale ako?? 🤷🏻‍♀️).

belllinka
26. aug 2024

@ivanavin a načo sú bábätkám náušnice?

stellariaaquatica
26. aug 2024

Tak načo sa potom pýtaš nás, keď nás len presviedcas o tom že ten náramok rodič chce a tak je to pre babo dobre? Tak mu ho preboha daj nie? Načo mu to bude -> lebo rodič chce ? Nezmyselné sprosté matky.... Potom sa načo pýtaš?

autor
26. aug 2024

@stellariaaquatica dýchaj … pokoj … nadávať nemusíš 🤭

mclissa
26. aug 2024

@anavixy kurnik, ze som to o tom nahrdelniku nevedela tri roky do zadu 😂😂 kupila by som rovno dva. Jeden pre horne zuby, druhy pre dolne.

sisska96
26. aug 2024

@belllinka prečo nie? Aj moje má od 4.mes. Dievčatke sa patrí

belllinka
26. aug 2024

@sisska96 že "dievčatku sa patrí" 🙄😂 Tak potom na ňu zaves aj zlatú reťaz, náramok, prstene a umelé nechty jej nechceš nalepiť? A chlapcom sa čo "patrí"?

natall113
26. aug 2024

@belllinka vedia jej tie náušnice ublížiť?

mclissa
26. aug 2024

@belllinka tak este som babatko nevidela cmulat si usi.

belllinka
26. aug 2024

@natall113 áno, môže si natrhnúť ucho, keď o nich zavadí rukami, môžu sa zapáliť uši... Ja sa pýtam aspoň na jeden dôvod, prečo sú pre bábatko prospešné náušnice? 🙂

sisska96
26. aug 2024

@belllinka si totálne trápna hysterka🤣🤣

saxana000
26. aug 2024

Davala som na nozicku v lete a na rucicku ked nosila dlhy rukav.. pred kupanim dolu a po kupani naspat.dosatali sme pleteny s kvetinkami a malickym medajlonom z Medzugorja a nosi ho uz druha dcera.je tam ten posuvny snurkovy patent.do retiazky by som neisla ale toto sa mi pacilo.prezil naramok aj dieta.

mclissa
26. aug 2024

@belllinka nie su, ale pridu mi bezpecnejsie ako naramok, ci nahrdelnik.
Malu nausnicu, original s ktorou sa prepichnu uska velmi tazko vytrhne, alebo o nu nieco zavadi. Ved to ma dospely problem otvorit, nie tak babatko. Tak isto zapalene dierky sa daju vyliecit. Ale ked sa zadrhne retiazkou, tak to tazko budes riesit potom.

banderaska29
26. aug 2024

tak ja ti dam moj zažitok s tou užasnou retiazkou a možno sa ti tie slepé oči otvoria.

moje dieta dostalo zlatu retiazku (fakt mini, na ručku), hovorím si, budeme gadže ako z filmu Čierna mačka biely kocúr, ale že ok nevadí, nech sa precítim, aká som manka a aké mam gadže decko, dala som to mojmu dietatu ( :_D) , si hovorím, bože to je otrasné, na tej malej tlustej ruke, že jemu to je totalne jedno čo ma na ruke, on chce hlavne plne brucho a prazdnu plienu, ale že tak sa to asi nosí, tak som mu ju nechala. no on si to nejak odopol a dal do úst. sme si všimli iba nejaky zvuk, pekne retiazka v ustach cela, on oči dokorán otvorené. tak to som si povedala, že už nikdy v živote nič stupidnejšie moje dieťa na ruke mať nebude.

natall113
26. aug 2024

@belllinka keď ma malé náušnice si môže natrhnúť ucho? Keď sa poriadne čistí tak sa nezapali. Niesu prospešné ani potrebné ale menej nebezpečné ako náramok nemyslíš?

stellariaaquatica
26. aug 2024

Ja pokojná som, to ty asi máš mrle v riti a potrebuješ vymýšľať hlúposti.... Ľutujem tvoje dieťa

autor
26. aug 2024

@stellariaaquatica nádherne sa vyjadruješ, to preto som si mysleka, že si ofučaná ale teraz už chápem že to vyjadrovanie nie je tvoja ofučanosť, iba primitivizmus 😉. S tým už asi veľa nenarobíš ak to máš dlho takto zaužívané, no mohla by si sa aspoň pokúsiť na fóre tváriť že si slušná 😬