Keď príde domov otec, tak 3,5-ročný syn je ako vymenený
Ahojte ženy. Trápi ma jedna vec a chcem vedieť, či preháňam alebo ako to funguje inde. Mám 2 deti, starší má 3,5 roka a vždy keď príde večer môj muž z roboty, syn je ako vymenený. Ako keby chytil druhý dych. Doslova je šťastný, všetko chce mužovi povedať, ožije, hrá sa, smeje sa, vymýšĺa... Ale keď je doma len so mnou a polročnou sestrou, je taký mĺkvejší, iný. Viete, lenže ja ho počas dňa musím aj vychovávať, občas zahriaknuť, po treťom raze čo sa má pýta rovnakú vec mu ráznejšie povedať že stačí, musím byť aj pri malej polročnej, stanovovať pravidlá a samozrejme je v tom aj únava po celom dni s deťmi. A potom príde muž a syn ide z kože vyskočiť. Na jednej strane to chápem, na druhej ma to mrzí a pripúšťam si to (či ma má syn rád a takéto sprostosti mi napadajú). Snažím sa s ním aj hrať, venovať, a občas si večer uvedomím, že sa pri mne za celý deň ani raz tak schuti nerehotal, ako keď je s tatom. Ako je to u vás?
Syn je vo veku, kedy začína prirodzene inklinovať k otcovi, stotožňovať sa s ním a vidieť v ňom svoj vzor. Nežiarli, ani nemaj myšlienky, že ťa nemá rád. Buď rada, že majú spolu dobrý vzťah.
Ocko je vzacny lebo je s nim len velmi kratko kazdy den. Teba ma kazdy den, cely den. Ocko je ako kolacik co dostane ked zje nudne hlavne jedlo.
Ver tomu ze toho kolacika by sa tiez prejedol keby ho mal stale. Ty si mama a nikto a nic na svete nie je viac.
Ale na druhej strane tvoje obavy ti nasepkavaju spravne. Chces aby sa aj s tebou syn tak schuti zasmial ako s otcom. No tak na tom zapracuj. Jasne ze treba vychovavat, a byt prisna ale pomedzi to sa kludne mozes blaznit. Robit nejake saskoviny. Proste si predstav ze si 4 rocne dieta a chod sa s nim na takej urovni vyblaznit. Kupte si prdiaci vankusik, skacte na posteli, sankujte sa na matraci dolu schodmi. Netreba cely den... rob to presne tak ako tvoj muz... iba na pol hodinku a muz nech ma v tom momete maleho.
Moja má 6m a keď večer vidí otca tak ide z kože vyskočiť od radosti. Starší má už 4 a tiež tak od mala. Tatko je Boh keď večer príde. Je to podľa mňa úplne normálne, veď aj ja sa teším 😂
To je normálne, ja som celkom rada, že syn vtedy sa nalepí na neho a je s ním. On s nim robí normálne veci, typu upratujú v garazi, nosia nejaké veci, umýva auto a podobne. Neznamená to, že sa s ním blázni typu skákanie na posteli🙂Tiež nie je typ na blbnutie, ani ja nie som, proste to nemáme v sebe a nútiť sa do toho nedá.
A tak syn keď je so mnou, tak robí to, čo ja a opačne. Jednoducho sa mi obaja venujeme tak, ako sa dá.
Ty si ten prísnejší policajt,tato je ten dobrý 🤷. Tato v podstate nehreší a nerieši... Čo máš robiť? No, najlepšie dať synčeka do škôlky, potom sa na neho budeš riešiť aj ty a aj on na teba. A zároveň si počas dňa trošku oddýchneš (ja si napríklad v robote výborne psychicky oddýchnem, je to oveľa lepšie ako keď som bola non stop s deťmi).

Bud rada, ze ma ocka rad a tesi sa na neho... ked dojde zo skolky, tak skoci rozjaseny na teba, ked dojdes, nie? Ja v tom rozdiel nevidim. Ked mi niekto cely den chybal, tak sa na neho tesim jednoducho.