Kedy a ako ste odučili dieťa od uspávania na rukách ?
Ahojte maminy. Poprosím o skúsenosti len tie z vás, ktoré ste to zažili. Klasický problém - dieťa vie zaspať len hojdaním na rukách. Kedy a ako sa vám to podarilo zmeniť? Koľko mesiacov vtedy dieťa malo a nakoľko plačlivé bolo celé odúčanie? Aký bol výsledok, ako zaspáva teraz, potrebuje vás pri tom? Syn má 8 mesiacov, zaspáva len na rukách a spí iba na brušku (na chrbte len v kočíku). Vďaka.
moc neporadim, ale ked bola dcera malinka a rano sa budila a ja som bola total utahana, tak som si ju dala k sebe, na ruku a poleziacky som s rukou trosku hybala a zaberalo to, este sme hodinu vydrzali v posteli. 😀 tak mozno aj takto nejak postupne menit polohu.
keď konečne chytila cumeľ. Ja viem, je to z dažďa pod odkvap, ale malá mala už 9 kg, hompáľala som ju na rukách po celej kuchyni niekoľko krát denne pred zaspávaním a keď v 7 mesiacoch konečne chytila cumeľ a ten ju uspal bez hompáľania, bola to pre mňa neskutočná úľava, bola som už totálne strhaná z toho ( podotýkam, že mám 45 kg, som trieska, možno ženy čo majú nadváhu by to uvítali ako druh športu) Potom treba cumeľ zhruba vo veku 2 rokov nenápadne "stratiť"😀
Dcerku som oducala postupne tak, ze som ju asi okolo 9.mesiaca zacala davat pocas hojdania na rukach skor a skor do postielky az postupne do toho roka pomaly trvalo kym si privykla na to ze uz sa menej a menej hojda a nakoniec vobec iba vzatie na ruky, pusinka a lazkat do postielky. Pomahalo popri tom hladkanie vlaskov a aj to potom menej
Teraz synceka vobec nehojdam ani som ho nehojdala lebo je to chlapina 😄 mrvi sa v postielke kym nezaspi 😊
@janapeterjana nás v 6.tich mesiacoch na rukách večer strašne mrncal, nič sa mu nepáčilo, zo všetkého bol nervózny. Tak som si povedala, že mu asi vadí, že s ním hybeme a dala som ho k nám do postele, chytila za ruku a malý zaspal. Tak zaspáva do teraz. Horšie je to s poobedny spaním, to je stále v nosiči, inak by nezaspal vôbec asi. Ma 18 mesiacov.
Ja som to vzdala presne vo 8 mes.,kex uz stala v postielke a bola tazka....ale pisala som to sem uz tolkokrat,ze uz sa mi to nechce zas pisat. Tychto tem je tu milion rovnakych,zadaj do lupy a hladaj vo fore, nejdes odpovede.

Neveríš obe deti do cca 15 mesiacov a bola.som.nestastna, že nechceli dlhšie, to bolo 5 minút kolisacia, položila som do postielky a spali... Ach krásna doba. Staršiemu som vysvetlila, že maminka nevládze a dala do postieľky a normálne zaspal... Trvalo to prv aj pplhodku, kým sa uložil... Mladší už u spávať na rukách nechcel... Rovnaký proces, položila som do postieľky, dostala mlieko, ľahla som vedľa... Na posteľ a zaspal... Tam tiež pomerne rýchlo.. Fakt to. Trvalo. Dlho, ale mne ten spôsob uspavanim vyhovoval, lebo to bolo rýchle a ucinne