icon

Kedy deti zvládnu dvojhodinovú cestu s ockom?

luthien118
13. nov 2023

Ahojte, od akeho veku vase deti zvladli ist samy s ockom na cestu, ktora trva necele 2 hodiny? Manzel by bral maleho na navstevu tak, ze este v ten isty den by sa vratili. Zvladlo by to 3-rocne dieta alebo aj mladsie?

Strana
z2
pribinak
13. nov 2023

@luthien118 rocny syn bežne chodil s muzom viac ako 2 hodiny na návštevu k svokrovcom.
Väčšinu cesty prespal

Však mnohe 3 ročne deti samé prespavaju samé u starých rodičov

marianarem
13. nov 2023

@luthien118 Tak ako ktore. Moj uz v roku a pol aj sam prespal u starych rodicov. Sam s manzelom 2 hodiny vydrzal od narodenia. Ale viem, ze nie kazde je take.

petamich
13. nov 2023

Manzel siel s malym sam k svokrovcom asi ked mal par mesiacov pred 2. narodeninami, v pohode by to podla mna zvladol aj skor ale teda nebola prilezitost, lebo vacsinou chodime svokrovcom (alebo inam autom) spolu, v aute vacsinou spi, resp. odchod sme donedavna prisposobovali tak, aby mu/nam v aute spal

rachel36a
13. nov 2023

V dvoch mesiacoch uplne v pohode zvladli cely den bezomna

nika11103
13. nov 2023

Buď ja som z inej planéty alebo neviem . Moja mala spala prvýkrát u svokrovcov keď mala presne mesiac ( moje zdravotné dôvody - nemocnica) a teraz ma nevrlý rok a bežne je u dedkovcov či s muzom sama cely deň , keď som sla na brigádu aj cely víkend . Úplne bez problémov

mclissa
13. nov 2023

A preco by akoze tvoje dieta nevydrzalo s otcom?

hortenziaj
13. nov 2023

Moje mladšie dieťa by to nedalo, je na mňa na viazaný, o to viac v inom prostredí. Ma skoro dva roky. Starší 3 ročný v pohode by zvládol, asi aj večerne zaspávani, ale v noci ak sa zobudí chce len mňa, ostatnych v navale kope a vyháňa

sasesoe
13. nov 2023

@luthien118 nas limitovalo dlhe dojcenie deti... ale k dvojrocnej pribudol surodenec (a mnohym isto i skor) a to jednak zvladli vela bezomna, ale tiez, aby "rychlejsie" presiel cas, resp i pred porodom, ak mi chcel dopriat oddych, tak chodili na taketo navstevy k starym rodicom... no je to velmi individualne od povahy dietata, vztahu s otcom a ako bude vediet zvladat mozne situacie - dieta cestou bude potrebovat na wc, jest, pit,... je potrebne niekde zastavit/naplanovat si to... samosrejme, mobil/tablet v tomto vedia dost pomoct, ale je to dvojsecna zbran, kt ked uz raz "das" tazko sa potom "rusi" ...
moj nanzel to v poho zvladal, skor ja som mala pred tym vacsi respekt a dlhe cesty som soferovala "este s niekym", kto vedel aspon ako tak "asistovat" okolo dietata - podavat, co bolo treba...
Ina vec je byt/ostat doma (v znamom prostredi) tam len "byt bez matky"... to som nechala i podstatne mladsie i dojcene, ked si to situacia vyzadovala (nie casto, vynimocne,..)

januska12323
13. nov 2023

3 ročné deti bežne chodia do škôlky na celý deň, z akého dôvodu by nevydržal s otcom pár hodín?

petamich
13. nov 2023

zeny autorka sa predsa pyta na cestu autom - ci dieta zvladne 2 hodinovu cestu autom samo s manzelom a nie ci zvladne byt dieta 2 hodiny s manzelom 🤷‍♀️

veronikam33
13. nov 2023

No ja nevidím rozdiel medzi mnou a mužom, je rovnako rodič, každú sobotu sú spolu od 2 mesiacoch, ja mam školu od rana do večera, keďže staršie majú v soboty zápasy pendluju kade tade, a zvládajú to, ja to zvládam tiez od pondelka do piatka, keď je on v práci.

majlo1234
13. nov 2023

Moj dvojrocny zvlada 5 hodinovu cestu s manzelom lepsie ako so mnou. Nieco prespi, nieco porozpravaju, pustia si hudbu. Co sa tyka samostatneho pobytu bez matky, v pripade nedojcenych deti je to asi hlavne o zvyku travit dlhsi cas s otcom

angel993
13. nov 2023

@luthien118 moje deti 4 a 2 ročne doteraz necestujú samé s manželom. Často totiž grcaju. Mladší vydrží hodinu, potom musíme urobiť prestávku aby sa poprechádzal a tak ideme ďalej. Keď som bola v pôrodnici a manžel chcel ísť so starším ku mne, tak moja sestra cestovala k nim, a potom išla s nimi, aby dávala v aute pozor na syna.
Takže to je veľmi individuálne, my musíme dávať pozor čo deti jedia pred cestou, aspoň hodinu pred cestou už nesmú jesť nič.

deedol
13. nov 2023

@petamich presne som to isla napisat 🙂

autorka, je to velmi individualne, takze je asi jedno, odkedy to zvladli ine deti 🙂 ako zvlada to tvoje kratsie cesty, ked pri nom vzadu nikto nesedi? ma napr. sklon zaspat? to by mohlo byt fajn. mozno naplanovat cestu na obedny spanok, ak cez obed este spi?

milanemila
13. nov 2023

@luthien118 tak ak sa otec o dieta bezne stara a travi s nim cas, tak nevidim dovod preco by to 3 rocne nemohlo zvladnut. Moj muz bol s dietatom v tomto veku normalne na 3 noci na chate “otcovia a deti” 🤷🏼‍♀️

terezka1947
14. nov 2023

Neviem,ale prečo by dieťa malo od narodenia mať problém ostať,či ísť s otcom kdekoľvek,keď už nie je závislé na kojení? Asi záleží od otca,nie od dieťaťa.
Pokiaľ teda dieta nezvracia extrémne.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
cookie29
14. nov 2023

A je nejaky dovod, preco by to nemalo zvladnut? Pokial nema nejaky reflux a podobne? Nikdy som pri dietati nesedela, sedelo samo v aute vzadu od narodenia. Starsie jacalo az hroza. Ale tam by som si kladla otazku skor, ci to zvladnem ja 🙂 Mladsie reflux a grcanie, ale ked grclo, zastavila som, vycistila, prezliekla a slo sa dalej. Ak treba zastavit, zastavili sme. Pokial dieta nie je dojcene, nevidim problem...

kinats
14. nov 2023

Dost nechapem!? Ako prestal byt syn kojeny zvladol byt cely den len so mnou. A cesty v aute v sedacke ziadny problem, aj tak vacsinu cesta prespal. Otec by okrem vynosenia rodenia a kojenia mal zvladnut vsetku starostlivost o dieta ( mal zial neznamena ze vzdy zvladne alebo chce, ale to je na inu rozpravu)

rebrambora
14. nov 2023

Nuz moji boli zvyknute byt s ockom viac ako dve hodiny ododna, kedy sa narodili. Cize tazko povedat ako to mate nastavene.

minenkak
14. nov 2023

@luthien118 ako ja sa opýtam , dieťa ešte nikdy necestovala v aute alebo ty si tak nepostradatelna,že dieťa nemôže fungovať s otcom

petamich
14. nov 2023

@minenkak tak ak ma autorka dieta, ktore nie je zvyknute chodit napr. vzadu samo alebo nerado cestuje autom a place a zadusa sa alebo grcia, tak je to asi pochopitelne, ze riesi, ci to dieta zvladne (a pripadne aj manzel), moj manzel je aktualne na materskej, s malym travi cas a vsetko vie bez problemov zabezpecit ale na dlhsie cesty chodi sam nerad, lebo ma neprijemny pocit, ze sa malemu moze vzadu nieco "stat" a nevsimne si to, alebo si bude mysliet, ze spi a pritom nespi a nie je mu dobre alebo cosi

minenkak
15. nov 2023

@petamich ja som sa pýtala autorky

petamich
15. nov 2023

@minenkak modry konik je okrem ineho diskusne forum 🙂 da sa ocakavat, ze prispievatelky budu diskutovat aj medzi sebou

enusamt
15. nov 2023

Dat dieta na sedadlo spolujazdca a urcite vydrzi.. jednak zazitok zo sedenia v predu a jednak si podebatuje/pospi

minenkak
15. nov 2023

@petamich ale ty si odpovedala na niečo na čo som sa nepýtala a ani som sa nepýtala na tvojho muža

klip0
15. nov 2023

Ja nechápem čo vlastne.
Bojíš sa že dieťa nevydrží cestu, lebo neznáša cestovanie a treba ho zabávať, čo ak bude otec šoférovať, tak nebude môcť ?
Alebo sa bojíš že 3r dieťa nevydrží jeden deň bez matky len s otcom ?
Alebo čo vlastne ?

petamich
15. nov 2023

@minenkak rovnako si ty neodpovedala na otazku autorky

sedrik89
15. nov 2023

@luthien118 Určite.

anna_anicka83
15. nov 2023

@luthien118 Tak neviem na čo sa konkrétne pýtaš, ale autom chodíme od mala aj veľmi dlhé trasy, chodím s deťmi aj sama, aj muž chodí aj sám. Ak sa naozaj pýtaš, či trojročné dieťa vydrží samé dve hodiny s otcom, tak to už ide mimo moju logiku. Ja som ešte aj medzi kojeniami chodila plávať. Môj ostane sám aj s 3 deťmi, keď potrebujem.

Strana
z2