icon

Kedy ísť na prechádzku s predčasne narodeným bábätkom?

julianula
23. feb 2025

Mam druhé dieťa, syn sa narodil prvý v decembri hneď po dvoch týždňoch sme išli von na prechádzku, druhý je februárovi teraz, ale je to predčasniatko, neviem či už môžem ísť sním na chvíľu von

liv1
23. feb 2025

Predcasniatko je veeeelmi siroky pojem

patka06
23. feb 2025

Ak nemá zdravotný problém, pokojne môžeš von.
Primerane obliecť podľa počasia u vás, nie málo, ale ani nie príliš.

julianula
autor
23. feb 2025

@liv1 bol 34tt 5 dní ale všetko je chvalabohu v poriadku

guudy
23. feb 2025

@julianula mne sa mladsia narodila v 35+3. V juli. Isli sme von hned na druhy den. Ak nemate dobre pod nulou, nevidime dovod neist hned.

klementinka58
23. feb 2025

ja som rodila v 34tt a mne pediater po prichode z porodnice povedal, ze este nech 2 tyzdne sme doma az potom vonku...neviem preco bol zaciatok oktobra, pekne slnecno bolo ale posluchla som...

barka1
23. feb 2025

@julianula moj bol decembrovy v 31+6. Cakali sme na kladné teploty a 3kg. Takže von sme isli koncom januara.

nika23t
23. feb 2025

@julianula ja by som nesla. Určite by som pár týždňov bola doma, Max otvoriť dokorán okno a v kočíku.

nikpa
23. feb 2025

@julianula keď je zdravý tak normálne choďte na krátku prechádzku. My sme chodili s predčasniatkom narodeným v zime von prvýkrát keď mal asi 3 týždne, hneď potom ako nás pustili z pôrodnice.

deti95060810
23. feb 2025

z pôrodnice ste išli ako...
však akonáhle vás pustia z pôrodnice tak môžete ísť na prechádzku... máme 3 deti v zime a na prechádzky sme chodili hneď...

mimi3008
23. feb 2025

@julianula prvy syn sa mi narodil koncom augusta, presne ked mal tyzden sme.sli von, bolo este teplo. Pediatricka nam potom povedala, ze to nebolo moc dobre, nie kvoli pocasiu, nie kvoli zime/teplu, ale kvoli imunite babatka, ze treba pockat aspon 2 tyzdne. Pri druhom, kt. sa narodil v polke oktobra, doporucila pockat s chodenim von 3 tyzdne. Teraz v zime a s predcadniatkom by som ja osobne mesiac pockala

anavixy
23. feb 2025

@mimi3008 u donosenych deti uplne uplne zbytocne obmedzenie. Tak v oktobri, ked byva este teplo nemoze ist von ale v novembri v zime uz ano. To su zastarale nazory. Normalne primerane obleceny moze ist aj novorodenec, tie prechadzy netrvaju hodiny, ani hodinu.

@julianula zalezi od pocasia, u nas je dnes naozaj kraaasne, vyslovene teplucko. Pokojne mozes babatko obliect do overalu, do fusaku a vyrazte na par chvil von. Nepojdete medzi ludi a ani vam nebude nikto nakukaz do kocika, lebo im to nedovolis, samozrejme.

liv1
23. feb 2025

S kazdym babatkom ak ma este pamat neklame sa ma cca 1-2 tyzdne (skor 2) v zime pockat. S predcasniatkom narodenym 35tt s ktorym je vsetko ok by som to urobila rovnako. Ale max do -5, ked nie je prilis veterno atd. Babatko mozes zacat zvykat doma, primerane oblecene s dokoran otvorenym oknom. Lebo aj tak tie prve prechadzky maju byt v zime najprv kratsie..

lucia13022023
23. feb 2025

Sesternica ma malého 34tt a cca po mesiaci išli von, ale on bol tri týždne v nemocnici. A bol august.

pribinak
23. feb 2025

@mimi3008 pediatrička má 400 rokov alebo ako?
Veď z pôrodnice môžeš ísť peši kočíkom domov a nie v auguste trčať doma

kacena4
23. feb 2025

no ja som mala viacero predcasniatok a VZDY sme behali odkedy sme prisli domov po vonku, mala som aj starsie deti takze som musela, vsetky deti to "prezili" a hlavne chodili sme hooodne po lekaroch takze sa ani neda byt zavrety doma