Kedy ísť na prechádzku s predčasne narodeným bábätkom?
Mam druhé dieťa, syn sa narodil prvý v decembri hneď po dvoch týždňoch sme išli von na prechádzku, druhý je februárovi teraz, ale je to predčasniatko, neviem či už môžem ísť sním na chvíľu von
Ak nemá zdravotný problém, pokojne môžeš von.
Primerane obliecť podľa počasia u vás, nie málo, ale ani nie príliš.
ja som rodila v 34tt a mne pediater po prichode z porodnice povedal, ze este nech 2 tyzdne sme doma az potom vonku...neviem preco bol zaciatok oktobra, pekne slnecno bolo ale posluchla som...
z pôrodnice ste išli ako...
však akonáhle vás pustia z pôrodnice tak môžete ísť na prechádzku... máme 3 deti v zime a na prechádzky sme chodili hneď...
@julianula prvy syn sa mi narodil koncom augusta, presne ked mal tyzden sme.sli von, bolo este teplo. Pediatricka nam potom povedala, ze to nebolo moc dobre, nie kvoli pocasiu, nie kvoli zime/teplu, ale kvoli imunite babatka, ze treba pockat aspon 2 tyzdne. Pri druhom, kt. sa narodil v polke oktobra, doporucila pockat s chodenim von 3 tyzdne. Teraz v zime a s predcadniatkom by som ja osobne mesiac pockala
@mimi3008 u donosenych deti uplne uplne zbytocne obmedzenie. Tak v oktobri, ked byva este teplo nemoze ist von ale v novembri v zime uz ano. To su zastarale nazory. Normalne primerane obleceny moze ist aj novorodenec, tie prechadzy netrvaju hodiny, ani hodinu.
@julianula zalezi od pocasia, u nas je dnes naozaj kraaasne, vyslovene teplucko. Pokojne mozes babatko obliect do overalu, do fusaku a vyrazte na par chvil von. Nepojdete medzi ludi a ani vam nebude nikto nakukaz do kocika, lebo im to nedovolis, samozrejme.
S kazdym babatkom ak ma este pamat neklame sa ma cca 1-2 tyzdne (skor 2) v zime pockat. S predcasniatkom narodenym 35tt s ktorym je vsetko ok by som to urobila rovnako. Ale max do -5, ked nie je prilis veterno atd. Babatko mozes zacat zvykat doma, primerane oblecene s dokoran otvorenym oknom. Lebo aj tak tie prve prechadzky maju byt v zime najprv kratsie..
Sesternica ma malého 34tt a cca po mesiaci išli von, ale on bol tri týždne v nemocnici. A bol august.
no ja som mala viacero predcasniatok a VZDY sme behali odkedy sme prisli domov po vonku, mala som aj starsie deti takze som musela, vsetky deti to "prezili" a hlavne chodili sme hooodne po lekaroch takze sa ani neda byt zavrety doma

Predcasniatko je veeeelmi siroky pojem