Kedy je dieťa schopné spať celú noc?
Mám mesačné bábätko. Kedy mi prespí viac-menej celú noc?
toto je tazko individualne 😉
od 14mesiacov prespinka celu noc..vlastne odkedy davam na vecer krupicovu kasu 🙂 poriadne sa napapka a potom spi ako medvedík 🙂
mám 2 deti. syna som kojila. svoju prvú noc prespal, až keď som ho odstavila (po 18 mesiacoch) a s dcérkou to bude pravdepodobne to isté. bude mať 14 stále kojím a stále ešte celú noc neprespala. takže u nás tatko 🙄
@bladymary to je individuálne. Syn má 5 rokov a od svojích troch mesiacoch prespí celú noc a dcéra má 2 roky a od ani nie dvoch mesiacoch tiež. Ja som oboch kojila do roka ale od jedného mesiaca som ich učila od nočného kojenia a nič lepšie si ani neviem predstaviť. Keby nám Boh požehnal tretie dieťa tak konala by som rovnako od mesiaca odúčať. Od malička sú totiž naučené nie na ruky, nie čičíkať a celú noc spať. Na maznanie a tulikanie je deň a noc je výlučne na spanie. Samozrejme keď boli chorí alebo niečo iné tak sme uplatňovali heslo pravidlá su na to aby sa porušovali, ale nemali problém potom nabehnúť na predošlý režim. V noci som sa s detmi nevyprávala vždy bola tma iba ak som musela prebaľovať alebo iné tak som si len tlmené svetlo zasvietila, aby pochopili že je to niečo iné a pochopili rýchlo veď deti sú veľmi bystré bytosti aj keď sa tak nejavia 😉
Moj syn ma 3 mesiace a od 2,5 mesiacov spava celu noc. od 8mej do 6tej. Obcas sa este zobudi nad ranom okolo pol 5tej, ale potom spinka do takej 8mej rano. A to ked sa zobudi, tak vobec neplace, len sa hmyri a papa si rucicku 🙂 Kolkokrat zaspi znovu kym spravim mliecko 🙂 ale to ho zobudim, on sa napapa a zase chrni 😀 Castokrat zaspim v noci skor ako on a on sa medzicasom rozprava a smeje sa na svojom kolotoci co ma nad hlavou az zaspi 🙂
ahoj moc si to nepamatam ale urcito este si nato pockas...aj ked kazde dieta je ine...🙂
moja ma 4r a este doteraz ma niektore noci nekludne a nevie spinkat, ale urcite sa to postupne zlepsuje ked tak spatne pozeram. Cca ked mala 2r tak 1.x prespala celu noc a cim je starsia, tym je tych prespatých noci viac 🙂
Ahoj, ja mam dve deticky a zhruba od mesiaca mi prespali 10-12 hodin vkuse, neviem cim som si to zasluzila 🙂. Ale chcem ti skor napisat, ze vcera som docitala jednu super knihu, kde sa americanka prestahovala do Francuzska a zostala paf s celej ich vychovy. Tam deticky najneskor od 4 mesiacov spinkaju celu noc. Tak zistovala co a ako a prisla na to, ze sa tam riadnia tym, ze dietatko ako aj dospely clovek spi na cykly, zvacsa dvojhodinove, ale dospelak sa uz medzi nimi nebudi, len sa prevali alebo proste spi. Babo poterbuje pomoct zaspat a ukludnit. Mliecko im podavaju az potom, ked ich nijak inak nemozu ukludnit. Ono je jasne ze na prsniku sa babo hned ukludni, ale ta podstata je, ze sa to babo nebudi od hladu, ale ze nevie "prejst do dalsieho cyklu". Ak si zvykne, ze po prebudeni dostane mliecko, bude si ho vzdy vyzadovat. Tiez pisala, ze dietatko ked v postielke mrnci, moze pritom spinkat, len sa presuva do dalsieho cyklu a vtedy ho netreba budit. Je to len teoria, ale som presvedcena, ze na tom moze byt kus pravdy a keby som mala dalsie babo a nebude taky spac ako tieto prve dve, tak to isto vyskusam. Ta kniha sa vola A dost! Francuzske deti nevystrajaju pri jedle - Pamela Druckermanova Je to velmi zaujimava kniha, odporucam 🙂. (Vcera som ju citala tak som z nej este trochu mimo 🙂)
moja dcérka začala prespávať celú noc, keď mala 2 a pol roka
Moja starsia asi od pol roka, mladsia ked mala 2 mesiace.
Ak budes dosledna a nemas vyslovene problematicke dieta tak od 4 mesiacov by mohlo prespat vacsinu noci
Náš malý má 4 mesiace a spáva celú noc od svojho 2,5 mesiaca 🙂 Večierku má od 19 30 - 20 00 ako kedy a spí do tej, šiestej, siedmej ako kedy, ale celú noc.
Naša Sofinka má 3 rôčky a celú noc prespí máááálokedy..... 😉
Ked som kojila deti tak sa my budili cez noc ale ked sme prešli na umele mliečko tak prespinkali celú noc .To bolo asi po mesiaci aj niečo ,prišla som o mliečko pri každom dieťati v tom istom čase :( takže len mesiac aj niečo sa budili.
moj skoro sest mesacny syn neprespi lebo v noci jedava pije a este ho prebalujem a skoro trojrocna dcera niekedy prespi a niekedy sa budi ze chce cikat alebo ma zly sen alebo je smadna
To je individualne. Moj starsi syn od svojich 11-tich mesiacov uz prespal krasne celu noc od 20:00 hod do 9:00 hod. A moj mladsi syn bude mat v july 3 roky, a este sa stale v noci budi, hoci uz nepapa v noci, ale aj tak kazdu noc pride za mnou do postele 🙂
Velmi pekna otazka, zial na nu nenajdes odpoved. Ked bude dietatko zdrave (myslim tym, nebude mat snapr. sopliky), bude mat vyrastene vsetky zubky, nebude mat nocne mory, uz sa nebude musiet pytat v noci cikat....., tak vtedy by uz malo prespat celu noc. A v akom veku? Hm, moja bude mat 4 roky a prespata noc je ozaj vzacna, lebo vacsinou sa vypyta cikat, takze ja dufam, ze snad ked bude mat 4,5 alebo 5 rokov, uz by prespate noci mohli byt pravidlom. Ale take vyraznejsie zlepsenie nastalo od 3 rokov, mozno pomohlo prestahovanie do velkej postele, mozno len cas, tak to sa uz nebudila viac ako 2x. (s kojenim to budenie nesuvisi, moja sa budila vela a dlho a v noci nejedavala)
Nuz, moj 38rocny muz sa stale budi 2-3x v noci, takze neviem neviem kedy to pride 😀 A nasa dcerka - zhruba 8mesiacov sa budila max 2x a potom nastal zlom a budi sa minimalne 3x... Uz bolo aj take, ze bola hore kazdu 1,5hod, vychadza to zhruba na 7 zobudeni.
Moja mala zacala okolo 3 mesiaca spat celu noc 🙂

Každé dieťatko je iné.... moja prvá dcérka nám prespala úplne celú noc bez prebudenia od 5.mesiacov. Druhá dcérka nám prespí úplne celú noc od jej 2.mesiacov 🙂