icon

Kedy je ideálny čas zrušiť denný spánok?

2. máj 2023

Ahojte, chcem sa opytat, kedy ste zrusili denny spanok? Cca v ktorom veku? Moj je dobrym spacom, odkedy sa narodil. 🙏🏼 Teraz akonahle sme dovrsili 2 roky, zrusili sme dudel a mame problem s dennym spankom. S dudlom mi spal 3 hodiny, ale teraz mi velni tazko zaspava. Niekedy sa mi vrti aj 2 hodiny v postielke, kym zaspi.... 😔 Po 2 hodinach to vzdavam, a vtedy nespi cez den.... Na dalsi den mi ale zaspi do 15-20 minut bez problemov... Treti den opat boj. 😔

Ma 2 roky a 2 mesiace.

Co mam robit? 😔

Strana
z3
bety19
5. máj 2023

U nás to bolo tak... Cumlík mával vždy len na spanie...Ktorý ako dobre viete dieťa vypľuje momentálne ako zaspí...Vyrábajú ich ergonomicky prispôsobené čeľusti takže by už nemali kriviť zúbky a robiť predkusy... U nás jedného dňa cca 3mesiace pred škôlkou priletel bocian a vysvetlili sme mu že bocian zobral cumlík pre ďalšie bábätká ktoré ho potrebujú viac ako on... 2 dni ho hľadal...a potom už spal pekne aj na obed... a spánok by som určite nerušila.. náš nastupuje do školy..a do teraz si rád cez víkend schrúpne doma na obed 🙂

autor
5. máj 2023

@sim_icek ahoj, joj, to mi je luto. :( Viem, co citis. Vies co, noci mame chvala Bohu v poriadku. Akurat, ze mi namiesto 19:30 ide spat o 21:30.😏 A niekedy si pyta aj mlieko, co predtym si nepytal...
Inak nocna mora je u nas vtedy, ked je spln. To je strasne....

mima1988m
5. máj 2023

@denisah6 Mna by zaujmalo ako vies, ze to dietatko je zdrave a kocik nepotrebuje? 🙂

matkahelka
5. máj 2023

@sandra49 nie, nic nemala vyhnute von. aj mliecne, aj trvale zuby ma krasne rovne. ma medzi jednotkami vacsiu medzierku, ale to je genetika, ma to tak muz, svokra, svokrin otec to mal.

proximaa
5. máj 2023

@vamajka fakt? Nic skaredsie nie je na svete ako trojrocne dieta s dudlom? Rozum mi zastava pri takychto vyjadreniach

simca06022011
5. máj 2023

2r dieta uz ti nebude spat cez den 3 hodiny ak ho pred tym neunavis.. staci ze si lahne, oddychne, ked bude uznaveny, zaspi.. ked nie tak nie. Vezmes ho von potom, a vecer das spat. Tato verzia je fajn v tom, ze vies ho dat vecer skor spat, v podsate "na cas", lebo vela malych deti, chodi strasne neskoro spavat... a potom aj skolkari, skolaci... moje dieta jedine na ulici ako skolkar, chodilo spavat o 20tej :DDD
Mozes zacat aj taky skolkarsky rezim zavadzat, ranajky, program, von ist, obed, spinkat/ticho lezat (v skolke to budu tiez tak mat), jest, von... vecera, klud, spat... :D

tesari
5. máj 2023

K tomu spanku. Dietata presne spavat cez den same, ked na to pride cas. Moj syn spaval cca do 4 rokov a potom sam prestal. Uz denny spanok nepotreboval, ked bol doma. V skolke spaval, ale tam je to povinne. Aj ked velakrat somral, ze nespi, len kuka doblba.

simca06022011
5. máj 2023

@vamajka ale je skaredsie... 4rocne dieta s dudlom.. a soplom. a este s nim poutieraju v obchode pas, kosik a neviem co, lebo ten dudel je chviluv ruke, chvilu v ustach. Otras... a co je smutne, ked si neuvedomuju mamy, ze to vobec nie je dobre.. nie len na "kazy".
A ja som teda dudel na spanie nevidela ani len v jasliach, ani jednemu dietatu, a nie to este v skolke... ak neratam, tie co este aj prebalovali, lebo brali vtedy aj 2,5r, s tymi som do kontaktu neprisla, tak neviem.
Ale tak niektorym je to ok, aj mlieko do flase pred spanim v 5rokoch..

sonicka96
5. máj 2023

Môj bude mať 5r za mesiac a ešte ho dávam spať na obed 🙂

aceris
5. máj 2023

Aj moja dvojrocna odmieta spanok. Asi je to take obdobie. Obcas ju donutim, tak ze ju chytim na ruky a hojdam. Zaspi za 15min. Ale castokrat je boj ju vobec chytit. Lezat by mi nelezala ani minutu v posteli.
Ale na mojej je fakt vidno ze chyba spanok. Je mrzuta, pada, modre kruhy pod ocami....Rano ju zobudi brat ked ide do skolky 6:30. A spat ide tiez s nim okolo 20 do postele. Ale uz je tak unavena, ze jej nejde zaspat a zaspi az okolo 21:30. Mna ide porazit vtedy. Je to strasne malo spanku ale bude bojovat cez den do poslednej kvapky sil. Nepoznam take ze dieta niekde samo lahne a zaspi pri volacom.

simca06022011
5. máj 2023

@aceris a ked si lahnes s nou? skuste rozpravky pocuvat napr. Pocuvat, nei pozerat. napr. na youtube si najdi stare OPUS rozpravyk alebo sa daju kupit na cdckach aj novsie, ak by sa jej to pacilo. My sme lahli, pustila som to, a zaspala. Hlavne ked jej to chyba, moja bola tize nervna, ked nespala, potom ju to preslo a uz normalne spavala sama, aj radio si vedela uz sama zapnut, ze ide spat.

sim_icek
5. máj 2023

@sandra49 povedala nám to zubárka keď sme s ním boli na preventívke. Aj zúbky majú horší tvar kvôli cumlu

vamajka
5. máj 2023

@proximaa presne tak. 3r. dieta nema co mat dudel na spanie a nie este tak vonku na prechadzke. To je len a len pohodlnost rodicov nic viac

vamajka
5. máj 2023

@simca06022011 presne ako pises. Voziky v obchode tak to je ina kapitola

bamblbi
5. máj 2023
minutka
5. máj 2023

Nas bude mat v lete 5 a stale spi. Potrebuje to. A nezdraha sa. Aj v skolke v pohode zaspi. Vecer chodi 20,30

denisah6
5. máj 2023

@mima1988m myslela som na konkrétnu pani od nás z dediny 😉 poznám ju veľmi dobre, aj to dieťa.

aceris
5. máj 2023

@simca06022011 to si nemozem dovolit s nou hodinu lezat. Mam dve deti. Starsi je bud doma chory alebo zo skolky ide poobede domov. On nespava vobec uz rok a pol. Nemozem sa na hodinu zavriet s mladsou dcerou a jeho nechat tak dlho sameho. Takze nemam vychodisko....

oblecenie99
5. máj 2023

Nič škaredšie nie je na svete, ako ľudia, ktorých vie reálne pobúriť cumlík v ústach trojročného cudzieho dieťaťa či štvorročné cudzie dieťa v kočíku. Taká tá úroveň "teta suseda v okne". Ja si ani nevšímam ľudí, čo mi idú oproti na ulici, vonku sa starám jedine o svoje dieťa.

Lebo lepší je pohľad na strajkujuce dvojrocne dieťa, ktoré sa hodí o zem, lebo už nevládze chodiť alebo ktoré treba pol prechádzky vláčiť na ruke, alebo mu dohovárat, či pobehovať za ním v obchode, lebo kočík nemá, to sa proste nesmie nemá nepatrí, ale odrážadlo/kolobežka aj tam v pohode, že?

simca06022011
6. máj 2023

@aceris ved nie hodinu, kým zaspí🙂 ale keď starší je doma a nespi tak o to horšie lebo ona tiež nebude lebo vidí ze niekto nespi

Strana
z3