icon

Kedy je vhodné nastreliť bábätku náušnice?

28. apr 2025

Naša má už cez 4 mesiace a začala som nad tým uvažovať.

pl2y
28. apr 2025

My sme sa sli opýtat tam, kde sme chceli dať nastreliť a povedali, že robia od 6 mes, tak sme išli v tom case..väčšina ma tak po tých 6 mes, co som pocula, lebo aj babatko ma už tie prvé očkovania za sebou

belllinka
28. apr 2025

keď nad tým začne ona rozmýšľať

mima172
28. apr 2025

Dcéra mala 3m, keď sme jej dávali nastreliť náušničky. Dali by sme aj skôr, no dlhšie som hľadala niekoho, kto nastreluje (nechcela som dávať prepichnúť).
PS: rátaj s tým, že sa to tu zvrtne na tému prečo nedať náušničky, že sa má dieťa samé rozhodnúť atď (na koni je to dosť in) 🙂

elistek13
28. apr 2025

Ako uznas za vhodne. Niekto dava hned v porodnici prepichnut uska. Niekto to necha na dieta, kym vyrastie a same sa rozhodne. Ak to tak citis, ze jej ich chces dat, tak daj 🙂

lenkakravcova
28. apr 2025

Ja som dávala na termín prvého očkovania. Keď už to dieťa pichajú, nech to má celé za sebou naraz.

diewcatqoo
28. apr 2025

Nasa doktorka nastreluje az po prvom ockovani. Davali sme cca v niekedy v 6-7 mesiaci. Uplne bez problemov, uska sa dobre zahojili, mala si ich ani nechytala (co som sa bala, ze si ich bude natahovat).

elenka.k
28. apr 2025

to sa už nedávajú nastreľovať, ako idete z pôrodnice?
Tak ja vtedy.

lesiiaoldi
28. apr 2025

Čím skôr

selena_luna
28. apr 2025
@elenka.k

to sa už nedávajú nastreľovať, ako idete z pôrodnice?
Tak ja vtedy.

@elenka.k nie, uz takmer nie. drviva cast porodnic to odmieta, aby malo babo za sebou aspon 1 ockovanie a najlepsie ololo 6 mesiaca ked sa dovyvija usnica.

elenka.k
28. apr 2025
@selena_luna

@elenka.k nie, uz takmer nie. drviva cast porodnic to odmieta, aby malo babo za sebou aspon 1 ockovanie a najlepsie ololo 6 mesiaca ked sa dovyvija usnica.

@selena_luna aha, to som nevedela

daja07
28. apr 2025

rozne, kazdy podla vlastneho uvazenia. my sme davali dcere nastrelit nausnice u lekarky ked mala takmer rok, svagrovci davali jednej ked mala 4 roky, dalsia pri narodeni, ale jedno ucho jej zle reagovalo na akekolvek nausnice, tak nechali tak a dala si dievcina sama nastrelit v 15tich. kamoska dala dcere asi v 4 rokoch, kedy si sama vybrala nausnice.
nic im neujde a ani nausnice na uchu od porodnice nezarucia, ze sa niekto spyta ci je to dievca alebo chlapec 🙂

elanor
28. apr 2025

my sme davali nastrelit v 6-7 mesiaci po 1. ockovani

mandzula
28. apr 2025

Keby som sa mohla rozhodnut este raz, nedavala by som dcere nastrelovat nikdy, nechala by som na nu, ako sa rozhodne.

chrobak7
28. apr 2025

Ja som toho názoru, že by o tom malo dieťa samé rozhodnúť. Keď bude chcieť, tak nech si dá náušnice, aj piercing alebo iné ozdoby na telo. Prečo o tom chcú rozhodovať rodičia?

elenka.k
28. apr 2025
@chrobak7

Ja som toho názoru, že by o tom malo dieťa samé rozhodnúť. Keď bude chcieť, tak nech si dá náušnice, aj piercing alebo iné ozdoby na telo. Prečo o tom chcú rozhodovať rodičia?

@chrobak7 chcú? - snáď môžu. Ja som ani nevedela a dcéra si prepichla sama uši a to hneď 3 dierky / teraz má na jednom 2 dierky a na druhom 3 / - tak sa rozhodla

nevenka
28. apr 2025
@pl2y

My sme sa sli opýtat tam, kde sme chceli dať nastreliť a povedali, že robia od 6 mes, tak sme išli v tom case..väčšina ma tak po tých 6 mes, co som pocula, lebo aj babatko ma už tie prvé očkovania za sebou

Ako prepacte, ale co s tym maju ockovania, snad je to sterilne a nie vyvalane v hnoji so sporami, co vyvolava tetanus, ako nic v zlom, ale stale sa toto traduje.

@autorka my sme prvej dcere davali este prepichovat okolo 9 tyzdnov a druhej sme davali uz nastrelovat, tiez mala cca 9 tyzdnov. U lekarky.

Sesternica davala okolo 2 rokov v zlatnictve, sestra okolo roka. Len tam uz musi dieta spolupracovat, pekne sediet.

Starsia dcera povedala, ze je rada, ze si to nepamata a ze aj sestricka si nebude pamatat, lebo to isto dost boli. Ze je rada, ze sme jej dali skor.
Ked si predstavim, aky je syn haklivy na vyter, alebo len natriet vodickou, co nestipe, molusky, tak som rada, ze sme to odbavili takto skoro.
Nase baby su baby se vsim vsudy a ked maminka ma nausnice, tak aj ony chcu, od malinka 😅.
No a mame este sesternicu a stale nebola dobra doba, ma 4 roky a nema nausnice, ale paradit sa chce, tak zhanaju kadejake magneticke a tie ju tlacia a neviem co...

nevenka
28. apr 2025
@selena_luna

@selena_luna inak z tohto dovodu, ze sa usnica vyvija, by som asi trosku pockala, lebo maju jednu dierku trosku inak, ale to mam aj ja a niektore nausnice mi preto nesedia.
Ale u nas sa ta usnica aj tak menila, urcite aj po 6 mesiaci.

selena_luna
28. apr 2025
@nevenka

@selena_luna inak z tohto dovodu, ze sa usnica vyvija, by som asi trosku pockala, lebo maju jednu dierku trosku inak, ale to mam aj ja a niektore nausnice mi preto nesedia.
Ale u nas sa ta usnica aj tak menila, urcite aj po 6 mesiaci.

@nevenka ano ano, este sa usko bude menit, ale myslim ze do pol roka je to taky vyraznejsi rast
Ja som nedala prepichnut, povodne som.chcela, ale potom sa mi uz nechcelo.pichat zbytocne do babatka
ked budu baby vacsie a budu chciet, urobime si babsku jazdu 🙂 Len sa snazim robit osvetu ze aspon pockat do toho ockovania, lebo v porodnici mi aj detske nehty zakazali strihat, nie to uska prepichovat. A najma v nemocnici, kde su vsetky bakterie a virusy sveta.