icon

Kedy je vhodné začať s nočníkom u detí?

28. dec 2023

Od akeho mesiaca ste davala babo na nocnik ?
Kedy rano vecer atd.... kolko x za den
Dakujem velmi pekne 🙂

Strana
z2
matkahelka
5. jan 2024

@anketkarka neznizim sa na tvoju uroven urazkami. len ti dam dobru radu. nepodsuvaj svoje skusenosti ako rady, lebo to, ako si to robila ty, presne tak sa to nerobi. myslim, ze existuje mnozstvo odbornych clankov na tuto temu a ziaden pediater ani pedopsycholog neodporuca 1 a pol roka (!) posadzat dieta na nocnik. to je jednoducho len dokaz toho, ze dieta na ten nocnik pripravene nebolo.

bluka2
5. jan 2024

@klip0 dobre, nehádam sa o pojmoch, jedno vedie k druhému… na wc proste nepôjde dieta, ktoré nevie chodiť, to je jasne

anketkarka
6. jan 2024

@matkahelka tak tie odborné články by som si rada prečítala. Kľudne ich sem prezdieľaj. A neviem akú moju úroveñ, keď si sa navážať začala Ty prvá. Ja som sa len bránila. Ty nechápeš úplne základné veci a oháňaš sa odbornými člankami. A nočník je niečo ako záchod pre dospelých, tak si neviem predstaviť pediatra, ktorý má nejaký problém s tým, že dieťa na neho posadíš. To je už aký blud. Určite si niečo zle pochopila, tak ako zle chápeš vrodené a naučené veci. Takže ma to vôbec neprekvapuje. To že dieťa posadíš na nočník, nie je to, že očakávaš od neho, že vie ovládať svoje vyprázdňovanie. Na to proste musí dozrieť. Ty ho len učíš to, že tá potreba sa nebude robiť celý život do plienky, aby si na tú plienku nezvyklo a bralo ako prirodzené sedieť na nejakej ,,diere". A je to teda oveľa ekologickejšie, lebo za ten Tvoj rok a pol čo mi tu vyčítaš ušetríš kopec plienok, kedže tomu dieťaťu ako postupne dozrieva sa podarí do toho nočníka urobiť to čo má veľa krát.

Strana
z2