icon

Kedy prejde nočné hádzanie rukami a nohami u 3-mesačného?

janapeterjana
22. aug 2019

Ahojte zienky. Ak ste s tym mali skusenost - kedy vase deti prestali pocas spanku hybat celym telom, hadzat sa, metat rukami a hlavickou? Syn ma vyse 3 mesiace a uz niekolko tyzdnov v noci robi divnu vec. Vysvetlim: Spava na brusku a ked ho vecer ulozim, je uplny tuhy, obcas nejake povzdychnutie, ale je totalne pokojny. A potom, napriklad o hodinu, dve, sa zobudim na to, ze sa cely hybe. Ma zatvorene oci, ale prehadzuje hlavku zo strany na stranu, meta rukami a nohami. Robi to v urcitych intervaloch, cize najprv metanie a potom povedzme 30 sekund lezi zase kludne a tvari sa, ze spi. Niekedy sa postupne uplne zobudi, ale napriklad tuto noc boli intervaly stale dlhsie, az napokon zase tuho zaspal. Neviem, ci je to bezne a preco to robi. Deje sa to skor v noci, vzdy aspon raz. To metanie trva kludne aj polhodinu a vzdy ma zatvorene oci. Neviem, ci ho mam budit, alebo ci je vlastne hore. Neviem, ci mu nieco vadi. Prezili ste nieco podobne a preslo to? Je to nieco bezne alebo nie? Dakujem.

Strana
z2
janapeterjana
autor
24. júl 2021

@ivuska21 áno, odznelo to samé. Náš už má teraz vyše 2 roky a už som popravde aj zabudla, že niečo také robil 🙂 Odvtedy však chytil množstvo nových manierov, proste stále zábava..

1011990
16. aug 2021

@lucccc dobry den, mali sme to isto. Stale to aj mna budilo... Ale preslo to same ani neviem kedy.. Asi okolo 4-5mesiaca. Odporucam byt kludny. Ja som strasne stresovala, malu po neurologiach vlacila, a nakoniec jej nic nezistili...nedozreta CNS. Dnes ma 2 roky a je zlate zdrave dievcatko. Treba byt len kludny.. Prejde to snad rovnako ako u nas 🙂 drzim palce

129oveciek
24. okt 2024

Ahojte, mam rovnaky problem a po precitani komentarov kde ste pisali ze mu nevyhovuje poloha, som ho skusila ulozit na bok a podlozit vankusom a hned tichucko spal.. a vacsina z vas aj pisala ze im to deticky robili okolo tych 3 mesiacoch, tskze to asi bude tym ze sa este nevedia pretocit a je im nekomfortne na chrbate.. u tych vacsich deticiek neviem cim by to mohlo byt

silvicicenka
28. dec 2024

@129oveciek môj má už 5 rokov a prehadzuje sa doteraz 🤣 nedajbože,keď spí s nami v posteli sa zobudím s monoklami🤣🤣
Ale teda vždy bol veľký cestovateľ, od 10m prespal celú noc bez prebudenia, ale s tým, že mával také chvíle metacie ale nikdy sa neprebudil úplne. V roku som ho musela prehodiť do svojej izby kvôli tomu, lebo mňa budil každý jeho pohyb, a to spal vo svojej postieľke.

Strana
z2