icon

Kedy prejsť na jeden denný spánok?

zuzana_ilkova
17. nov 2020

Dobry den mamicky chcela by som poradit, mam doma 10,5mesacneho synceka a asi 2tyzdne ma problem so zaspavanim cez den chodi spinkat2x ale uz si vacsinou dava len slofiky 40minutove a v noci sa casto budi ...ano idu mu aj zubky ale nemam pocit zeby mali taky vplyv na denny spanok kedze doteraz so spanim cez den aj ked mu isli zubky nemal..chcela som sa opytat kedy ste deti prestavili na 1spanok? Dakujem za kazdu radu 😊

janba
17. nov 2020

My sme presli na jeden spanok,ked mal jeden rok.
A to po tom, ako poobede uz nie a nie zaspat. Tak som skusala. Nechala som ho doobeda dlhsie hore a dala spat az o 12ej, pol 1.. spal aj tri hodiny.. ak spal kratsie, este prve dva tyzdne, niekedy (asi 4krat) spal asi tristvrte hodinu poobede..
Postupne si zvykol, ze chodi spat o cca jednej a spi do pol 3..
Teda spal, v dvoch rokoch akoby utalo a na obed nespi 😃

patka06
17. nov 2020

dcéra spávala 1x od polroka, doma v postieľke, vonku spať nechcela, lebo už v kočíku sedela a bola zvedavá, takže zaspať nebola šanca

hennyinnsbruck
17. nov 2020

Od roka

modrysonik
17. nov 2020

Ja si myslím že závisí od konkrétneho dieťaťa. Niektoré už poobede nepotrebuje spinkať v 2 rokoch, iné je ešte v troch rokoch zmrznuté a viditeľne unavené, ako napríklad naše deti. Každá mamina to na tom svojom vidí. 🙂

ivangeline
17. nov 2020

Niekto dáva od roka, niekto až po roku a pol. Ja si neviem prestaviť, že by môj spal v roku iba raz. Potreboval to. To neznamená, že ľahko zaspaval alebo sa nebudil po 45min, no vždy spal ďalej, keď som ho utíšila. Čím viac dieťa spí, tým spokojnejšie je. 😊

miadi
17. nov 2020

Ja sa riadim potrebami dietata. V tomto veku je skoro nasilne mu rušit doobedny spanok. Moja dcera este v 2r spavala 2x cez den potom len poobede a okolo 3r uz Denny spanok nepotrebovala. Tie casi kedy a kolko deti spia sa meni. Mozes zrušit Denny spanok a budes mat nervozne babo a nemas zaruku ze prespi celu noc.

vilma7
17. nov 2020

Prispôsobiť sa dieťaťu. Moja má takmer 17 mesiacov a málokedy vie vydržať deň len na jednom spánku.
Dnes ráno obdivuhodne vstala až o 8.30 (doteraz 6.15-7.00) tak som si myslela že v pohode vydrží. A keď sme išli z ihriska autom domov, asi 15 min cesty, tak ju odhalilo, že som si to ani nevšimla. A to bolo len 11.45.
A poobede potiahla hodinku 16-17.00 a už teraz zaspáva opäť.
Je to veľmi individuálne.

andreatytler
18. nov 2020

@zuzana_ilkova Ja som presne toto iste riesila pred par mesiacmi...
My sme NIKDY nemali problem zaspat cez den... denne spanky boli vzdy ukazkove hlavne ten doobednajsi... a ked mal asi 9 mesiacov, nie a nie zaspat. Boli dni kedy sme tahali len s jednym spankom a pytala som sa tu mamiciek ci je to skoro prejst na jeden spanok. Vacsina poradila ze len vydrzat a bola to pravda.
Bud mu isiel zub alebo to bolo len take obdobie, lebo teraz (ma 11.5 mesiaca) je to uz zase dobre a nema problemy zaspat oba denne spanky.
Urcite vydrz este par tyzdnov, ci sa to nepolepsi.

zuzana_ilkova
autor
18. nov 2020

@andreatytler dalujem...tiez mam pocit ze 1denny spanok by bolo este malo,ale ked uz som dost zufala z neho 😁 hlavne nepokojne nocne spanky su zaberak...ale vydrzim a budem tajne dufat ze ked bude mat rok ta sa to upravi a bude mat uz vsetky zuby von nech mame pokoj😁

andreatytler
18. nov 2020

@zuzana_ilkova Presne aj nocny spanok bol katastrofa vtedy. Budil sa aj 6-8x. Teraz uz len 3-4x co je u neho normalne.
S tymi zubami ta asi sklamem... to trva ovela dlhsie ako jeden rok.☹

zuzana_ilkova
autor
19. nov 2020

@andreatytler tak moj maly uz ma 8 zubov von a idu mu 4 dalsie... jemu ide viac zubov naraz,takymto tempom si myslim ze okolo roka aj nieco by ich uz mohol mat von vsetky...asi aj preto ze mu ide viac naraz zubov je to taky extrem...🤦🏼‍♀️

andreatytler
19. nov 2020

@zuzana_ilkova Aj nasmu vyrastlo v priebehu 2 tyzdnov 6 zubov ked mal 7 mesiacov a potom uz len jeden ked mal tych 9 mesiacov. Teraz ma o 2 tyzdne rok a po dalsich zuboch veru nechyrovat. Ja som sa tiez tesila ze ro bude rychlo ked vyslo tych 6 na zaciatku. Ale nikdy nevies.... dufam ze to bude u vas rychle a co mozno bezbolostne.

miadi
19. nov 2020

@zuzana_ilkova nie vsetky zuby budu vonku okolo 2r oni si proste daju pauzu uvidis. Moj mà od 2m napucene v zadu stoličky no nevysli von cakaju na svoj tabulkovy cas 😆a cez den vacsinou zuby nerobia problem skor deti nespia v noci koli zubom. Moj prvaveze ked isli zuby viac ceconil a spal vela cez den. Mà ich 6 a tusim sa nejaky tlači ( bude mat 10m o par dni) malej vysli posledne okolo 2r a stolicky su horsie trapenie.

lrnka
20. nov 2020

@patka06 presne ani môj od pol roka nie a nie zaspať v kočíku,lebo je na všetko zvedavý

zuzana_ilkova
autor
20. nov 2020

@andreatytler tak rychle to je v tom ze ide viac naraz ale stolicky si snad daju trosku pausu kym pojdu von aby som sa trosinku vyspala 😁 mojmu idu zuby od augusta a uz ma 8 von teraz sa prerezavaju nejake dalsie ale to mu uz nevidim do pudi nechce ukazat... ale je to masaker v novi nezabera pomaly nic ani panadol ani gelik len plac a plac a plac🤦🏼‍♀️

ro_manka
20. nov 2020

Ja mám dve detičky. Dcérka sa definitívne prestvila na 1 spánok, keď mala už takmer 1,5 roka. Mladší synček má jeden spánok od 9 mesiacov. Takže naozaj to závisí od dieťaťa. A inak synčekovi vyšli presne stoličky takto. Teda najsôr predných 8 a potom stoličky ;)

zuzana_ilkova
autor
20. nov 2020

@ro_manka tak ten denny spanok sa trosku zlepsil aj ked ranny je kratsi ale vidim na malom ze je unaveny ze to este potrebuje tak radsej nebudem nasilu ho nutit byt hore ...ked sa nevyspinka v noci poriadne tak aspon cez den nevh trosku oddychne dam mu este cas...ano? Vasmu malemu tiez nesli “tabulkovo” zuby? Stale si tlaci prsteky do zadu tak neviem ci to su stolicky alebo ine zubky ale je to brutal plac tak este ani pri jednom zubku neplakal a to mu isli 6 naraz🤦🏼‍♀️

ro_manka
20. nov 2020

@zuzana_ilkova náš krpko má doteraz predných osem zubov a stoličky. ale ja vlastne neviem, ako majú ísť zúbky tabuľkovo. len ma to prekvapilo, keď bola prvá von. ja som si ju ani nevšimla, len môj muž mi ju ukázal. potom mu nad ňou vyšla druhá a až potom na opačnej strane. a s tou rúčkou to bolo presne tak, že si ju tlačil do pusy. a hnačky mal na striedačku viac ako dva mesiace. ale na spánku sa to jemu až tak neprejavilo. za to dcérke sa pri stoličkách nedalo v noci spať côbec. ona veľmi preplakala tie noci. som rada, že toto je už zanami :D

zuzana_ilkova
autor
21. nov 2020

@ro_manka no tak to je u nas ako pri tvojej dcerke plac v noci nervozita vez den a vcera som si vsimla na lavo dole 2stolicky naraz mu idu ale zvysne som nevidela lebo az tak dlho pusu otcorenj nemal😁