Kedy prestať používať zavinovačku?
Ahojte,tie čo ste použivali perinku (zavinovačku) kedy ste ju zrušili a ako to Vaše babatka zvládli? Tie ktorým prespali babatka celu noc, prespali Vám aj po zrušení?
Mam zachviľu 4mesačnú a rozmýšľam ze zruším ale neviem čo očakávať či sa bude budiť alebo nie (áno viem,že je to individuálne u každého babatka inak) Ale pýtam sa len tých ktoré pouzivali.
Ďakujem
@anonym_autor ak spokojne spí,neruš. Prečo?
@ankare pomaly sa donej nezmesti 🥲😀 vykopkáva si nožičkami spodok
My sme rušili na cca 4 mesiace , prešli sme na spací vak a zvládla to v pohode. Rúčky musela mať von,ale to mala aj v zavinovačke, vždy si ich dala von 🙂 spací vak som jej dala od prvého ranného spánku, prvý deň spala trošku kratšie denné spánky, ale prespala klasicky celú noc a od druhého dňa všetko v pohode, zvykla si rýchlo 🙂 Ale je pravda,že v zavinovačke jej už bolo teplo ,takže v spacom vaku jej bolo aj komfortnejšie.
@anonym_autor pouzivala som od porodnice aj na denne aj na nocny spanok..tiez som sa obavala ale ako zacal 3 mesiac presli sme na spaci vak, ale taky kde sa daju dat rucky aj dnu aj rozopnut von…ale nasa uz od zaciatku vytahovala rucky takze prakticky ich mala vonku..akurat ten pocit “volnosti” ze sa akoby strati v priestore ale na to nam pomahalo hniezdo v postielke 🙂 skuste najprv testovat na denne spanky a potom po 2-3 dnoch prejst aj na nocny
My sme rušili na cca 4 mesiace , prešli sme na spací vak a zvládla to v pohode. Rúčky musela mať von,ale to mala aj v zavinovačke, vždy si ich dala von 🙂 spací vak som jej dala od prvého ranného spánku, prvý deň spala trošku kratšie denné spánky, ale prespala klasicky celú noc a od druhého dňa všetko v pohode, zvykla si rýchlo 🙂 Ale je pravda,že v zavinovačke jej už bolo teplo ,takže v spacom vaku jej bolo aj komfortnejšie.
@veronikah96 aj moja má rúčky z perinky von a perinku ma len na noc a prespí mi od narodenia celú noc preto sa pýtam či sa niečo zmenilo co sa tyka nočného spánku 😊
Zrušili sme,keď už bola malá perinka. Dieťa spalo rovnako ďalej, nenastala žiadna zmena. Nikdy sa v noci nebudili a prespali celú noc obe deti
@anonym_autor pouzivala som od porodnice aj na denne aj na nocny spanok..tiez som sa obavala ale ako zacal 3 mesiac presli sme na spaci vak, ale taky kde sa daju dat rucky aj dnu aj rozopnut von…ale nasa uz od zaciatku vytahovala rucky takze prakticky ich mala vonku..akurat ten pocit “volnosti” ze sa akoby strati v priestore ale na to nam pomahalo hniezdo v postielke 🙂 skuste najprv testovat na denne spanky a potom po 2-3 dnoch prejst aj na nocny
@maria535 No ono my používame len na nočný spánok perinku
@veronikah96 aj moja má rúčky z perinky von a perinku ma len na noc a prespí mi od narodenia celú noc preto sa pýtam či sa niečo zmenilo co sa tyka nočného spánku 😊
@anonym_autor ja som skúšala hneď na denný spánok a bolo to v pohode, akurát prvé 2 spanky spala trošku kratšie, viac sa hýbala, ale potom si zvykla a doteraz spí celú noc 🙂 už len meníme spacie vaky podľa ročného obdobia 🙂
@ankare pomaly sa donej nezmesti 🥲😀 vykopkáva si nožičkami spodok
@anonym_autor moja spala vyse 4 mes. na nej, ano, nohy trcali, ale to som prekryla dečkou, neriesim, v podstate som previazala iba strednu snurku aby spodnu ani hornu nie a spinkala..plienka v ruke, na boku... miluje dodnes paperove vankuse, nema umely ani teraz.
my používame klasicku zavinovačku tiež od narodenia, ale my sme prípad kedy bez nej jednoznačne nezaspí, vždy sa prefacká rukami a tým sa zobudí, bez nej by sme nefungovali.. malý má už 3 mesiace, z klasickej zavinovačky mu trčia nohy a ruky vždy silou mocou vyberie - problém je ten, že ani tak nezaspí, proste musí mať ruky "pripevnené".. spacie vaky absolútne nechce, je v nich nervózny, z ulitiek sa tiež stále vyhrabe, proste mu nevyhovujú.. chce len klasickú, ale aj tá už mu mám pocit posledné týždne ide na nervy.. bohužiaľ ale so spaním "na voľno" nikdy ďaleko nezájdeme.. takže sme doma zúfalí, rozmýšľame čo s tým ďalej, skúšame postupne odzavinovať, no ale žiadny úspech zatiaľ neprichádza a absolutne sa nám nedarí :D

@anonym_autor ak spokojne spí,neruš. Prečo?