Kedy sa prestali vaše deti v noci budiť?
Ahojte mamičky, mam skoro 6 mesačného synčeka, a jeho spánok je ako z knižiek - od 4.mesiaca ide dole vodou. Predtým sa budil 1-2x v noci, teraz aj 9x, keď sa zobudí, Oto i sa na brucho a peruje na 4roch a začne plakať.... Je to dosť únavné a mesiac a pol spi cez deň už len v kočíku, takže ani cez deň si neoddýchnem....
Áno, čítala som, že je to dosť časti jav, a že najviac pomáha zmieriť sa s tým, a ze teda raz to prejde...
Chcela by som vedieť, kedy to u vasich detí prešlo... Ďakujem.
Moja dcéra bude mať vo februári 10 rokov a každú noc zaspávam s manzelom a zobúdzam s dcérou v posteli 🙈
zo skúsenosti so 4 deťmi.. keď sa blíži polrok kojenému dieťatku, nočný spánok zvykne byť presne takýto, do prikrmovania treba len vydržať a potom zaradiť na večeru ryžovú, neskôr krupicovú kašu, nech je dieťatko na noc sýtejšie..počet budení by mal do 9 mesiacov klesnúť na menší počet, 2-3,max4x..no aby sa vôbec nebudilo, tak to treba vydržať do cca roka a pol dieťatka 😉
Spali celú noc odkedy som prestala kojit. Prvá dcéra v 11 mesiacoch, druhá dcéra v 14 mesiacoch. Mali obdobie kedy sa častejšie budili, aj každú hodinu (trvalo to 2-3 tyzdne okolo 4-5 mesiaca) obidve mali tichý reflux takže stačilo prísť na to čo im je(prešla som s nimi skôr na prikrmy a spali oveľa lepšie, nečakala som do 6 mesiacov), a potom na mlieko sa budili 2-3x za noc. Držím palce. Neorientuj sa podľa ostatných. Každé bábo je iné. Dôležité je aby si ty bola pokojná.
Starší má 2,5r a noc prespal v 1,5 cca tak, že sa budil iba 1-3x. Od 2r dokáže prespať celú noc alebo so zobudenim na vodu (ale to si sám vezme fľašku, napije a spí ďalej (dojceny už iba 1-5x do týždňa). Mladšia 5m sa budí na kojenie aj tých 6x ale ja o tom vôbec neviem 🙈 oboch mám v posteli, starší vľavo, mladšia vpravo. Ked sa pomrvi, dám jej nech sa nadojci a spíme ďalej. Neviem si predstaviť mať jedného alebo druhého mimo postele, to by som sa vôbec nevyspala pri ich budení 😐 neviem si predstaviť 8x do noci vstávať z postele 🙈
@bolarazjedna prvá začala spať celú noc, keď mala takmer dva roky. Ďalšie dve deti až okolo 4 rokov.
@doriiis ja tiež. Moje obe sú spiace princezné. Už v pôrodnici sestričky kričali,že ju musím budiť na papanie a keď som ju zobudila dvakrát potiahla a spala, takže zbytočne.
@lydiasabolova ny sme začali s prikrmami od ukončeného 4.mesiaca, aj keď je čisto kojený. Zje na obed 100g masovo-zeleninového prikrmu a večer kašu zo 100ml vody. Takže nasýtený je asi dosť.
Tie 2-3budenia za noc by boli úplne super, kiežby na jar by to bolo lepšie. Ako som spomínala, cez deň spí iba počas prechádzky v kočíku, do toho teraz začalo to časté budenie.... Posledné obdobie sa budil 6x, ale z toho 5x do cca 11tej a potom už len nadránom, tak vtedy som sa ešte vyspala. Ale každých 30min-1,5hod, to mam pocit ze nedám...
@lydiasabolova on sa naučil asi pred týždňom plazit sa, možno je to tým... Tak ešte dúfam, že to budenie sa za pár dní zredukuje aspoň na polovicu...
@katarina0420 ...presne.Aj u nás tak.
@elizabet173 môj syn spával vo vlastnej izbe, a kým som spala pri nom, tak sa mi zdalo, že ho ruším, tým ze idem na WC, šuchotam s perinou keď sa odokryvam, keď sa otacam, atď.
Prvé dni to bol blbý pocit, že ho nemám pri sebe, ale potom som si rýchlo zvykla a vyhovovalo mi to, a aj synček spal spokojne.
@bolarazjedna Starší v roku a pol prespal noc. Mladší bude mať 3 roky, budí sa niekoľkokrát, z toho raz na mlieko. Obaja spali pri mne.
@bolarazjedna z toho, co pises, sa mi to zda ako typicke narusenie spanku novym vyvojovym milnikom.
ze peruje na 4..
take obdobia este budu, skor sa psychicky nastav tak, ze teraz je to proste takto, zhruba do roka sa to
moze fakt menit doslova z noci na noc (zo dna na den)
@bolarazjedna podľa toho, čo píšeš, mi to nepríde tak, že je to kvôli plazeniu, ale kvôli tomu, že spí málo cez deň.. z deficitu denného spánku sa dostáva do stavu tzv.preúnavy a kvôli tomu sa budí toľko x počas noci a tie spánky sú také krátke 30min
@zuzuliennka1 no kiežby bolo len krátke obdobie kvôli lozeniu.... Snažím sa na to nastaviť, len ešte mi to neide....
@lydiasabolova deficit denného spánku určite nema....spi 2x denne, raz 2-3hodiny, druhýkrát 1-2hod, dokopy je to väčšinou minimálne 3,5 hod.... Aj dodržiavame denný režim, spinká pravidelne, preunavený určite nie je. Len teda musím ho kočíkovat, aby spal.
V 2,5 roka, ked som prestala dojčiť. 😊
@bolarazjedna tiez mi syn spal len v kociku, cez den a aj na noc som obcas uspavala kocikovanim.
Cele je to o tom, ako sa ty nastavis. Ked sa budes lutovat, ako nevladzes a ake je to tazke - tak aj bude.
Ja som sa so synom nakocikovala desiatky hodin denne, ci bolo pol metra snehu alebo +30 stupnov.
Postahovala som si do mobilu audioknihy a pocuvala, kocikovala a pocuvala.
Ked zaspal, kupila som si cestou kavu, sadla som si na lavicku.
Ine mamy zas maju deti, ktore v kociku nechcu byt ani sekundu, tak nosia, satkuju. To som si zas ja absolutne nedokazala predstavit a obdiv takym mamam. Kocik bol v tomto ohlade pre mna lepsi, nalozila som si dole aj nakup, mohla som si, ked zaspal, sadnut na tu lavicku a kocik vedla mna.
Tvoje dieta ma len pol roka, rataj s tym, ze minimalne do roka to proste bude ako na hojdacke, co funguje teraz, o dva dni uz nemusi. Alebo naopak bude fungovat. Meni sa to, bude sa to menit. Tak to je, mali sme to tak kazda. 🙂 Neskor zacne chodit, kocik zrusis, budes ho nahanat peso 🙂 vzdy nieco bude, ale zvladnes vsetko.
@zuzuliennka1 más pravdu, je to o nastavení mysle, keď prestal cez deň doma spinkať, tiež som bola z toho zhrozená, že 2x denne mám za každé počasie ísť s ním do tej zimy a kočíkovat dlhé hodiny, no teraz už je to rutina, zvykla som si, ma to aj výhody, presne ako píšeš, nakúpim pri tom, vypočujem si hlasový hovor od kamošky a zas jej nahrám svoj, lebo telefonovať by sme nemali čas a takto sme v kontakte skoro každý deň. A vlastne lepšie kočíkovat v zime, v lete sú u nás takmer 40tky na juhu, cez deň by som s nim nemohla ísť von, takže radšej sa oblečieme a ideme, ako v tých horúčavách sa nedá kde skryť.
Keď to bude takto pokračovať, určite si zvyknem aj na to časté budenie v noci (co mi už iné ostáva), len teda som chcela vedieť, či môžem očakávať nejaké zlepsenue aspoň na jar.
Som zvyknutá na 24hodinove služby aj na nočné vstavanie, ale po službe som si ľahla a keď tak celý deň som pooddychovala, aby som nabrala sily, a ďalšia 24ka ma čakala az o pár dní. Teraz keď je to každú noc a ešte aj cez deň mam fungovať, tak je to ťažšie.
Áno viem, mohlo by to byt aj horšie, nemusím sa starať o ďalšie dieťa, nemám dvojičky, mam zdravé dieťa.... Len som nečakala, že bude takto zle spinkať.
@bolarazjedna ja ako som písala do 3.5 roka ale zlepšovalo sa to po dvoch rokoch. Pomohlo mi dávať v noci len trochu čaju.... budili sa potom menej.
@bolarazjedna Toto caste budenie je urcite sposobene tym ze zacal lozit. Mobilita je pre deti velmi, veli zaujimava a vsetko ostatne ide na druhu kolaj, aj spanok. Presne ako pises, trenuju vo dne v noci. U nas bolo najhosrie obdibie spanku medzi 6 a 11 mesiacom. Odkedy zacal stvornozkovat az kym chodil sam. Vtedy sme mali priserne dlhe zaspavanie a budil a aj 8x za noc. Po tom ako sa naucil chodit, sa budul uz len 2-3x. Prvy krat prespal noc ked mal 2 roky a odvtedy sa budi 1x za noc, ale hned aj zaspi ked k nemu prideme.
Neda a ti ze by muz k nemu vstal polku noci nech sa vyspis aspon 4 hodiny.
@andreatytler to sa nedá, manžel ho nevie ukludni, on chce cítiť maminku. Ale posledné 3 noci som s nim spala v jednej posteli, budil sa síce často, ale aspoň ja som si viac oddýchla, neporovnateľne viac, ako keď k nemu zakaždým vstávam, uspavam a zase si idem ľahnúť. A aj keď sa budí 8x, kojím ho iba cca 2x, zbytok budení stačí hľadkanie. Tak snáď si na to postupne zvykneme
@bolarazjedna Tak ked sa syn zobudi rano, nech ho muz zoberie do obyvacky sa hrat a ty sa aspon par hodin poriadne vyspi.

Najmladšia dcéra má 3 roky a stále sa budí. Raz za noc cikať, ale príde ma zobudiť. Starší boli na tom podobne.