Kedy sa začalo vaše bábätko prevaľovať?
Ahojte baby kedy sa začali vaše deti prevalovat dvíhat?? Naša malá ma co chvíľa 6 mesiacov a ledva sa nám prevali na bok a o iných pohyboch ani chýru nie je to čudné? Viem ze každé dieťa je individuálne ale v 6 mesiacoch by už čosi mala robiť cvičíme stále ale sama ani za nič. Ďakujem ❤️
@mishi22 a doktorke si to povedala na poradni? Podľa toho čo ona na to vraví.
@mishi22 pytaj sa pediatricky, ak sa ti nieco nezda, pytaj sa k neurlogicke, alebo fyzioterapeuticke..
Naša sa tiež nechce síce sedieť už vie ale pretáčať sa jej nechce 1-2x to spravila a od vtedy nič
Nas sa zacal prevalovat v 4m, uz na chrbte ani poriadne nechce byt cez den odvtedy, stale sa prekulal...v 6m sa zacal dvihat na kolena a hojdat sa na nich, v 8m stvornozkovat uz dopredu pekne (dovtedy cuval :D ) v 9,5 sa postavil 🙂 teraz ma skoro 11m a chodi popri nabytku
@snehulienka8 ona keď ju chytím za ruky tak si sadne a hneď sa postaví na nožičky ale myka to s nou strašne a keď si sadne ze ju teda posadím tak sa hneď prehne úplne do predu
@mishi22 ak nesedi sama a bez opory, tak ju sadnut nedavaj, na nohy ju netahaj, ma na to casu..nech si nedobabre klby a chrbticu este pred tym, ako to zacne pouzivat, nie je kam sa ponahlat a akekolvek nejasnosti je najlepsie riesit s pediatrickou..
@mishi22 my sme na tom rovnako, naša je tiež lenivá, zachvilu bude mať 7 mesiacov, tiež sa mi ešte nepretocila. Za pár dní mám poradňu, uvidím čo mi na to povie doktorka
@verizienka nás už poslala na rehabilitáciu ze nám ukážu pár cvikov vraj je to bežné ale treba cvičiť 🙂
@mishi22 nás tiež dnes poslala, no u nás sa na rehabilitácii cvičí len vojtovka, tak sa budeme trápiť 😣
@verizienka vojtova je des nepošlem ti radšej naše cviky? Dala nám normálne papier co mame cvičiť
@mishi22 to by bolo super, ďakujem 😊

Je to individuálne, niektoré deti sú lenivejsie, ale asi by som sa išla radšej poradiť ku skúsenej fyzioterapeutke čo robí s bábätkami.