icon

Kedy sa začalo vaše bábätko prevaľovať?

mishi22
6. jan 2020

Ahojte baby kedy sa začali vaše deti prevalovat dvíhat?? Naša malá ma co chvíľa 6 mesiacov a ledva sa nám prevali na bok a o iných pohyboch ani chýru nie je to čudné? Viem ze každé dieťa je individuálne ale v 6 mesiacoch by už čosi mala robiť cvičíme stále ale sama ani za nič. Ďakujem ❤️

pininka1
6. jan 2020

Je to individuálne, niektoré deti sú lenivejsie, ale asi by som sa išla radšej poradiť ku skúsenej fyzioterapeutke čo robí s bábätkami.

tinkatinus
6. jan 2020

@mishi22 a doktorke si to povedala na poradni? Podľa toho čo ona na to vraví.

sapetka
6. jan 2020

@mishi22 no myslim ze 6m by sa mala prevalit. Nas uz sedel na 6m. 🙂

pininka1
6. jan 2020

@sapetka nás na 5 mesiacov už stvornozkoval, ale to bol ozaj extrém. Ale starší tiež vtedy už sedel. No dcérka bola taká lenivejsia, síce sa obracala, ale sedela až na 8 mesiacov

snehulienka8
6. jan 2020

@mishi22 pytaj sa pediatricky, ak sa ti nieco nezda, pytaj sa k neurlogicke, alebo fyzioterapeuticke..

fridi96
6. jan 2020

Naša sa tiež nechce síce sedieť už vie ale pretáčať sa jej nechce 1-2x to spravila a od vtedy nič

malfea
6. jan 2020

@mishi22 ahoj, syn sa tiež začal pretáčať v 6. mesiaci. Najskôr na bok, neskôr na bruško. Dnes má 7 mesiacov a z bruška na chrbát sa zatiaľ oba pár krát. Ak sa ti dcérka dáva už aspoň na bok, je to ok.

sapetka
6. jan 2020

@pininka1 no a vraj chlapci su lenivi😀u nas to veru neplati..

pininka1
6. jan 2020

@sapetka tak u nás rozhodne nie. Starší chodil na 10 mesiacov, mladší už na 9 a dcéra až po roku

nika_m
6. jan 2020

Nas sa zacal prevalovat v 4m, uz na chrbte ani poriadne nechce byt cez den odvtedy, stale sa prekulal...v 6m sa zacal dvihat na kolena a hojdat sa na nich, v 8m stvornozkovat uz dopredu pekne (dovtedy cuval :D ) v 9,5 sa postavil 🙂 teraz ma skoro 11m a chodi popri nabytku

mishi22
autor
7. jan 2020

@pininka1 dakujem

mishi22
autor
7. jan 2020

@snehulienka8 ona keď ju chytím za ruky tak si sadne a hneď sa postaví na nožičky ale myka to s nou strašne a keď si sadne ze ju teda posadím tak sa hneď prehne úplne do predu

mishi22
autor
7. jan 2020

@malfea potešili ste ma 🙏

mishi22
autor
7. jan 2020

@nika_m šikovný 👌👌

snehulienka8
7. jan 2020

@mishi22 ak nesedi sama a bez opory, tak ju sadnut nedavaj, na nohy ju netahaj, ma na to casu..nech si nedobabre klby a chrbticu este pred tym, ako to zacne pouzivat, nie je kam sa ponahlat a akekolvek nejasnosti je najlepsie riesit s pediatrickou..

elviku11
7. jan 2020

@mishi22 keď leží na chrbte dvíha hore nohy? Mala by ich mať hore už takmer stále. Aj si ich chytá a dáva do úst? To svedčí o pevných brušných svaloch.
Každopádne si pýtaj výmenný lístok na fyzioterapiu
A za ruky nedvihaj, ani nedávaj do šedú, tie problémy môže mať aj z toho :(

mishi22
autor
7. jan 2020

@elviku11 hej stále si cuca palce na nohách aj si dvíha stále hore to je bežné aj keď jej dám hračku vedľa tak sa za ňou otáča ale žeby sa sama od seba prevalila to nie

verizienka
10. jan 2020

@mishi22 my sme na tom rovnako, naša je tiež lenivá, zachvilu bude mať 7 mesiacov, tiež sa mi ešte nepretocila. Za pár dní mám poradňu, uvidím čo mi na to povie doktorka

mishi22
autor
11. jan 2020

@verizienka nás už poslala na rehabilitáciu ze nám ukážu pár cvikov vraj je to bežné ale treba cvičiť 🙂

verizienka
16. jan 2020

@mishi22 nás tiež dnes poslala, no u nás sa na rehabilitácii cvičí len vojtovka, tak sa budeme trápiť 😣

mishi22
autor
20. jan 2020

@verizienka vojtova je des nepošlem ti radšej naše cviky? Dala nám normálne papier co mame cvičiť

verizienka
20. jan 2020

@mishi22 to by bolo super, ďakujem 😊