Kedy ste začali dávať dieťa do bežky?
@simca06022011 deti do bežky.. v koľkých mesiacoch ste začali davat
@simca06022011 myslím. Ze autorka tým myslí choditko, pavúka.🤷♀️😂
@luckalucka5718 nedávala som nikdy ani jedného a ani teraz nebudem tretie dávať. Nevidím v tom zmysel
Neviem co je to bezka. Pre mna bežky su lyže. Ale ak mas na mysli choditko, tak v nikoľkých mesiacoch, vôbec som do toho dieťa nedavala. Ccs ročná mala také dupatko od fisherprice v com stála, ale skori v tom nebývala.
@simca06022011 na som tiež pôvodne myslela, že sa jedná o bežecké lyžovanie... Hovorím si super, zapojím sa do diskusie, tiež na staré kolená sne si s mužom kúpili a aj deťom chceme kúpiť, nech bezkuju s nami..... Len dom otvorila diskusiu a asi to nie je o športe 🙄😂
Som sa zacudovala a potesila, ze tema “kedy davat deti na bezky” tu este nebola 🙂 Vyraz “bezka” som k choditku este nepocula. To je z akeho narecia?
Nedávala som ani do pavúka a ani do bežky. Dieťaťu to len a len uškodí. Zarába si na problemy s chrbticou a klbami.
Nikdy ... hoď to do kontajnera a kúp hrubšiu penovú podložku na podlahu kde sa môze hrať a cviciť vstávanie a chodenie vtedy, keď na to bude dieťa pripravené.
@luckalucka5718 nikdy, je to velmi skodlive na psychomotoricky vyvoj. Syn bol cely cas na zemi,.kde sa plazil,.stvornozkoval, dvihal sa popri nabytku... Na zachod chodieval so mnou, resp.za mnou, na kuchyni som mala dvierka, na sporaku detsku poistku.
V niektorych krajinach je predaj choditok pre deti zakazany
Dala som raz, vyliezol z nej 🤷😁 a potom uz len bezal ...
Nedávala som a ani teraz neplánujem. Dcéra začala chodiť na rok a syn na 10 mesiacov už chodil okolo nábytku a na rok už behal sám.
Jazykove okienko: Spisovne je to CHODÚĽKA 🙂
Jaj 😁 na bezky vzdy az ked nasnezi ⛷️
@luckalucka5718 už sa to vyslovene neodporúča...
Len keď sme strihali vlasy, asi v necelom roku. Ale nie na to, aby v tom dieťa viselo za genitálie.
@krkavcia_mater Súhlasím, že odborníci sa zhodujú, že je to škodlivé. Len ťa poopravím, že dôvod zákazu predaja a dovozu v niektorých krajinách je iný než vývoj pohybového aparátu u detí.
@luckalucka5718 odporucam opytat sa na to ortopeda, alebo si o tom, co-to precitat. vobec sa dieta do "bezky" nedava, v ziadnom veku. zarobis mu tym do buducnosti akurat na problemy pohyboveho aparatu.
@luckalucka5718 nikdy, ani so taký nezmysel doma nemala
@luckalucka5718 Nikdy.
Ako baby pisu ta vec je pre nechodiace dieta nevhodna... nerovnomerne sa zatazuje chrbtica, ktora na to nie je pripravena (svaly si musi dieta natrenovat plazenim, stvornozkovanim, sedenim a potom chodzou), kym prijde na moment, ked bude vediet pol hodinu sediet a hrat sa v bezke... take veci fakt nepotrebujes, nedavaj ho tam, viac to skodi ako prospieva. Ked potrebujes porobit, daj do ohradky.
@luckalucka5718 nikdy
Nikdy
@luckalucka5718 ze do bežky🤣....asi choditko myslíš...nikdy...načo...sa čudujem niektorým matkam,ze dieťa do toho vtrepu...Úplne nezdrava pomocka...
Nikdy.. A na bežky od malinka 😂
@annm81 aky?
@martinkatinka Príliš veľa úrazov, keďže deti sa dostali aj tam, kde by inak nedošli, napr. pády zo schodov.
@annm81 aha, len ma to zaujimalo, dik za odpoved

😳 Že čo? Koho čo kam? Uz som asi unavená... 😔 Nechápem