icon

Kedy ste začali dieťa dávať do chodítka - do pavúka?

arasidka123
22. nov 2012

ahojte 🙂 odkedy ste zacali davat deticky do choditka? niekto to vola aj pavuk 🙂

helencek
Autor odpoveď zmazal
rena003
22. nov 2012

tak to je naozaj veľmi skoro ☹

helencek
Autor odpoveď zmazal
billam
22. nov 2012

@helencek hlavná vec, že choditko posluzilo na odloženie dietata ☹

denaalubos
22. nov 2012

to je naozaj uz moc, velmi skoro, a naco.. ..ale presne...matka by mala vedet co je najlepsie pre jej dieta, a ona sama bude zodpovedna zato co bude alebo nebude s jej dietatom..

rena003
22. nov 2012

ja som taká ,že keby som to videla asi bysom jej niečo povedala nikdy sa nezdržím ked vidím takéto mamičky, alebo aj také čo sem tam dajú takú poriadnu šupu cez ucho lebo nechce ist tak kam mamička vela krát som to videla a malo kedy som sa zdržala komentáru

helencek
Autor odpoveď zmazal
ivia123
22. nov 2012

@arasidka123 tak načo sa potom pytaš .Strč do toho pavuka to dieťa aj teraz.A veď to riskni ,vari nebude vadny ,keď ty nie si. 😀

silviajurasova
22. nov 2012

my sme choditko nemali a vobec nam nechybalo, ja som bola proti jeho pouzivaniu, ved ani mamy nasich mam ich nemali 🙂 maly ma 15 mesiacov a beha ako sarkan

timuss
22. nov 2012

ja som nedávala, lebo som presvedčená, že je to nezdravé...a moc ani nechápem načo...tiež som potrebovala aj potrebujem to-čo porobiť cez deň, ale vtedy dám malú do ohrádky...však ak už ide o to, aby mamička mala čas na domácnosť a tak, tak chodítko je maximálne nepraktické, však to by dieťa mala stále pod nohami (variť sa tak teda určite nedá) alebo to dieťa behá po dome, a to zase nemá šajnu kde čo robí, čo si stiahne na seba a tak...teda tiež sa mi to zdá nebezpečné...
ak už do chodítka tak rozhodne až keď dieťa vie stáť...

bubinko83
22. nov 2012

@billam ja neutekam k lekarovi s každym problemom lebo ešte ked som bola naivna a verila im tak som vo vačšine zostala sklamana,lebo bud prideš zavčasu alebo neskoro alebo( to bolo najčastejšie) že pomoct nevedeli.

helencek
Autor odpoveď zmazal
billam
22. nov 2012

Konecne normálne nazory 🙂

mandragora22
22. nov 2012

@eva76 @cikyta tiez mam velmi zive dieta... plne vas chapem a vedela som si fakt choditko predstavit ako odkladaci priestor pre velmi zive dieta, avsak pre 5 minut denne mi to prislo absolutne neproduktivne 😀 😀 😀 a ked dieta niektore matky odkladaju do ohradky, kde sa im vyhraju aj dve hodiny same, tak nevidim problem, ze ustvana matka s hyperaktivnym dietatom odlozi dieta na 15 min do pavuka 😉 😉 😉

billam
22. nov 2012

@bubinko83 no ono treba rozlíšiť o aky problem ide...jasne, že neutekam, ak dieta kasle...ale ak by padlo z choditka na hlavu, tak v momente som u lekara

domique
22. nov 2012

@timuss Vidis a mne prave vyhovovalo ze som ho mala stale pod nahami . A mojmu dietatku tiez ze mi mohlo behat za zadkom a nebolo opustene v ohradke. A aby nebehalo po celom dome, stacilo zavriet dvere na izbe. Ale tak ja som dala svoje dieta do choditka az ked malo vyse roka a uz chodilo 😀 Bolo to prave preto aby mohlo byt bezprostredne pri mne a v bezpeci.

bubinko83
22. nov 2012

@billam neviem ako sa da s choditka padnut na hlavu,ale nevadi.

domique
22. nov 2012

@billam Ani vtedy netreba hned letiet k lekarovi, Dieta treba sledovat a k lekarovi letiet len ak sa nam nie co nezda. Choditka su totiz len dajakych 30-40 cm od zeme.To uz by muselo fakt nestastne spadnut aby si vazne ublizilo.

billam
22. nov 2012

V Kanade sú zakázané choditka nielen z ortopedickych a neurologickych dôvodov, ale aj preto, že bolo zial niekoľko úmrtí deticiek....pady zo schodov ☹ /dieta je tam zakliesnene a nema sancu sa schulit /

billam
22. nov 2012

@bubinko83 práve som napisala ako...zo schodov ☹

kolinia
22. nov 2012

Ja som malinkú dávala, ale len krátko, aj tak nikdy nevydržala dlho, asi od 8-9 mesiaca, ale v desiatich mesiacoch spravila sama prvé kroky, od kedy zacala sama behat, tak samozrejme pavuka odlozila, podla mna, ak davas na kratko a nie casto, tak sa nic nestane, ziadne klby znicene a pod., jasne, ze ak das priskoro, ak dieta nie je pevne, spickuje ci nechas ho ja neviem, napr. od pol roka ci skor a dlho, tak casom moze mat porblemy s nozkami, ale odtialto potialto, neber uplne vazne tie hrozby, co tu citas...

rena003
22. nov 2012

@billam ja mám tiež dost hyperaktívnu dceru 16m a ona by mi to chodítko asi rozbila je ako živé striebro.

billam
22. nov 2012

@domique pri páde má hlavu je lepsie ist k lekárovi, kde mu spravia rontgen a prezrie ho neurolog

timuss
22. nov 2012

@domique ako ja ju mám v ohrádke keď varím (ohrádku mám v kuchyni) alebo potrebujem napr. vybehnúť otvoriť dvere, odbehnúť do kúpelne a tak, inak ak robím niečo v ostatných izbách, ako napr. upratovanie tak ju mám pri sebe a lozí po zemi (teda teraz už chodí) a tiež mi je stále za zadkom ako píšeš ty...no jednoducho moja skúsenosť je taká že by bola na nič, lebo v kuchyni som kľudnejšia, keď sa nemusím báť, že ju obarím niečím, a inak má aj tak dosť priestoru na pohyb aj bez chodítka....

billam
22. nov 2012

@kolinia nema brat vážne tieto hrozby????

domique
22. nov 2012

Billam ja mam styri deti a dost akcne a keby som po kazdom pade na hlavu letela na rontgen tak moje deti v tme svietia.

domique
22. nov 2012

@timuss Precitaj si moj prispevok na str.4 o 21:16 a pochopis to choditko 😉

helencek
Autor odpoveď zmazal
billam
22. nov 2012

@domique ak ide o malinke dieťatko a samozrejme záleží od výšky z akej spadlo, tak kazda normalna matka ide s ním k lekarovi...nehovorím o bežných tukesoch...male deti nemajú uzavretú fontanelu, cca do 18m. co je pri udere veľmi nebezpečne

billam
22. nov 2012

@helencek samozrejme, že pri páde na hlavu žiaden doktor nepovie, že co sem zbytocne tahate to decko...radsej byt kludna ako ľutovať a vycitat si.