Kedy ste začali s preťahovaním predkožky?
Dobre ranko mamicky. Chcem sa opytat ze kedy ste zacali stahovat predkozku drobcom ?
Nam to urolog odporucal, pri kupani to treba umyt. Samozrejme nie nasilu a pomali. Je to individualne ale ja som mu nakoniec robila kupel v slezu lebo to nemal tak ako to mal mat. Pomohlo a ked sa to uz zacne tak to treba pomalicky stale lebo niekomu sa to vrati do povodneho stavu. Ale je to individualne lebo kazdy to ma inac. Niektory maju len malinku dierku a iny zase ok. Nam sa tam po ant.zacal tvorit hnis, tak nam to kazal pomali uvolnovat.
od narodenia🙂 su na to rozne nazory a urcite ma tu odsudia. prvy syn mal v 3t zapal predkozkoveho vaku. nikde sme to neriesili len doma cajikmi a mastickami a nasledne som sa rozhodla, ze to pretiahneme. pouzivali sme latkove plienky a pretahovala vzdy ked mal mokru plienku, cize to mal vlhke. (obdoba ked sa pretahuje pri kupeli) do tyzdna sa mu dala uplne pretiahnut (ale mal ju uz zrejme odlupnutu po tom ako tam mal zapal). U druheho syna sme postupovali rovnako od narodenia a trvalo to asi mesiac. Obcas sa podarilo potiahnut trosku viac ze sa to akoby "odtrhlo". mal to cervene, natreli sme mastickou a za par hodin krasne svetle, nezacervenane. Obom sme to pretiahli len do stadia ze zalud vyjde von, ale predkozka este trochu drzi. Starsi si to uz dal do normalnej pozicie sam🙂
z hygienickeho hladiska mi to pride lepsie ako cakat niekolko rokov. vzdy pri kupani poumyvame a je pokoj od zapalov. nemyslim, ze by to deti prezivali nejak bolestne. (ked sa to podarilo druhemu synovi tak do toho cerveneho, tak bolo vidno, ze ho to boli, ale nebolo nic strasne) nevsimla som si ani u jedneho ze by vyslovene kricali... staci manipulovat s citom.
ale su aj rodicia co to neriesia a problemy nemali. takze myslim, ze ani jedna cesta nie je vyslovene ta najsamnajlepsia, skor ako sa kto rozhodne.
@veronika295 Môj syn má 3 roky a tiež to nejde vôbec stiahnuť. Ako sa prosím, volala tá mastička? Naša doktorka to do dvoch rokov vôbec neriešila, nesťahovali sme, a teraz to chce rovno riešiť cez urológa.
Ja som preťahovala tiež od narodenia, stále pri kúpaní. 😉
@veronika295 ďakujem pekne
Kazda detska doktorka by mala povedat mamicke...kedy by to uz bolo vhodne stahovat.Pri prvom synovi my povedala ze 3mes,a pri druhom akosi zabudla!a ja tak isto kedze druheho syna som mala o 9 rokov neskor a potom sme to museli riesit z urologom.Racej sa vzdy pytajte ako prve...Hoci kazda doktorka odporuca inak...neviem preco.

@iwka1992 nikdy. Jedine pri cisteni cca raz do tyzdna nam dr.kazala,aby sa vymyli necistoty. Mimo toho nie. Aj urolog nam to zakazal,ze nasilim nie.
Maly sa o to postaral neskor sam.