icon

Kedy ste začali učiť dieťa zaspávať samé?

jaja23
31. okt 2018

Kedy ste zacali ucit deti zaspavat same?Ako ste na to isli?Dakujem.

vanesanova
31. okt 2018

@nitka1157 ja suhlasim s tebou ja budem mat babo len jedno a chcem ho kojit mojkat tulkat cicikat a uspavat co najdlhsie ved to je krasne na tom malom babu ze vas chce a potrebuje citit vas drzat budujete si tak vztah emocny a aj EQ mavaju take deti vyssie ako dat same do postielky a na spi rob si co chces a mna neotravuj ved sme mamy nasa uloha nie je len navarit nakrmit umyt prebalit ale budovat si celozivotne vazby to je podla mnana celej ulohe mamy najkrajsie uspavanie ano zaciatky boli narocne prebdene unavne dlhe noci ale ked je starsi-ma 21 mes. Tak uz pekne zaspi na prsniku za 5-10min.a drzi ma pri tom kolo pasa je to nadherne.

sense
31. okt 2018

Urob to tak.ako.to citis a vyhovuje tebe....

Ked je s malou muz al ju dava spat on ulozi do postele dobru noc a vybavene...

Ked ja,, tak ona lezi v posteli a ja v jej izbe na.gauci a chvilu sa vypravame a potom si citam alsa hram s mobilom za par minut spi...alebo necham otvorene dvere a zaspava sama ....teraz ma 5r.

Vo svojej postielke a izbe bola od 4tyzdnov...

laska201
31. okt 2018

Veru od zaciatku.moj najstarsi veru uz 10rocny a stale spava pri babke.a stredny mensi aj najmensia s nami.takze 5ti sa tlacime v nasej posteli a 2 poschodky prazdne.ale uz som povedala ze proste 2 skolaci do jednej izby a skolkar a mala do druhej.a nekompromisne.

nitka1157
31. okt 2018

@vanesanova som toho isteho nazoru 😊... kojenie je ta najkrajsia vec.nic viac nedokaze matku s dietatom tak prepojit...dieta potrebuje citit bezpecie ze ste tu pre neho nonstop a nie hodit ho do postielky ved si poplaces a prestanes.naucis sa lebo uz mas tolko mesiacov alebo hentolko.a nemam cas sa s tebou cickat...je mi luto takych deticiek.samozrejme dieta nena na vyber tak si casom zvykne..pre niekoho prirodzena cesta naucit dieta spat samo pre niekoho je to nepredstavitelne..drzim vsetkym palce aby vas viedla laska k dietatu a aby ste sa na zaklade nej rozhodovali..

slimstar
31. okt 2018

Treba začať s tým hneď, dávať od mala do postieľky. Môj mal kolíky, bolesti bruška, takže bol aj dosť v náručí atd. Od 6 mesiaca, žiadne hojdacie na rukách. Dala som do postieľky, prikryla, dala dudu, plienku a ja som ľahla vedľa, cez sprusle ho hladkam po hlavke. Takto to robím,už dlho, dieťa, teraz 16 mesačne, spi o 19:00 ( za 5 minút po uložení) , až do rána , do 06:30 vkuse. Ja mám čas na seba a svoje veci, každý je spokojný, dieťa vyspate a zregenerovane. Neskôr skúšal rebelovat, nedovolila som to, držala som sa rutiny, on rešpektuje.

katrin21
31. okt 2018

Kedy? Od narodenia... prebalit, napapat, odgrgnut z polozit...ono zaspi
. Ak treba kratkodobo ponosit kvoli placu, kolikamz tak ked sa utisi zas polozit.
Ono noste ho skor nie ako uspavanie, mojkajte sa s nim.pocas bdenia.

A este dieta treba ukladat spat unavene, hlavme neskor ked uz nie novorodenec a ma 2-max.3spanky denne, tak treba aby bdelo isty cas nez ide znova spat.. aspon tie 2-hodiny, neskor 3 a vecer 4 pred vecernym spankom, okolo roka uz 5h od poobedia do vecera. Vyhnetevsa tak dlhemu uspavaniu.

katrin21
31. okt 2018

@nitka1157 ja nechapem ako kojenie suvisi so samostatnym zaspavanim...dieta co sa nekoji, alebo z flase pije, potrebuje odgrhnut prve tyzdne a potol polozime.
Neskor sa uz len nakoji, pohladka a lezka... treba si uvedomit, ze dieta sa uci sposobu, ako zaspava..
Ked sa uspava dudlanim ,bude vyzadovat dudlamie zakazdym,ked sa preberie vnoci, ak ked napr. Uz nemusi byt hladne, proste je to zlozvyk/ napr. Rocne dieta nepotrebuje uz pit v noci/.. tak isto ked sa nosi, vyzaduje nosenie ,lebo proste sa mu to spaja so zaspavanim..
Ziadne dieta, ani my, nespime nepretrzite.. aj dieta ,co " prespi celu noc", je x krat vnoci hore.. ibaze ak nema zlozvyky tak same potom pekne zaspi bes toho, aby vyzadovalo nejaku pomocku.😉
A to nie je z mojej hlavy, ald nazor odbornikov na spanok a neurologiu.

katrin21
31. okt 2018

Prekpep: malo byt : dieta co sa nakoji, alebo ci pije z flase
Dalej: Bez toho..atd ach ten mobil.🙈

slimstar
31. okt 2018

@katrin21 pokiaľ je napapane, nemá bolesti, tak naozaj spí dosť dlho vkuse. Ako kedy, niekedy sa aj budí, ale keď už nepije mlieko, tak sa to zlepší. Môj má jeden spánok, cez deň, asi od 14 mesiacov. My hodne chodíme po vonku, tiež mám za cieľ, ho čo najviac unaviť.

katrin21
31. okt 2018

@slimstar ono ked aj nie ze vynahat ho ale hpavme aby ten cas proste bdel dostatocne dlho..fakt to funguje.. veru..
Ja som prvu mala naucenu na ruky, bol to des.. pri druhej som sa tomu pri zasoavani uz vyhla,cosi si o spanku nastudovala a skusala, mala obdobia ked mala koliku, alebo bola chora, ze sme nosili, tisili ,ale potom sme to vratili cim skor do kolaji.

alby2014
31. okt 2018

@jaja23 nikdy. Uspavala som oboch do 18 mesiacov na rukach, lebo to bol rychli proces. 10 minut max. a boli tuhy a spali do rana, potom chceli, aby sme lezali vedla nich, tiez super, dala som si sluchadka s audioknihou a dala rucku a boli tuhy za 20minut max. Ked mla stari 2r a 4 mesiace dostal novu postel v izbe novej ap rvy vecer nam oznamil teda, teda v jeho reci ukazal, ze mame ist prec. Odvtedy zaspava sam, po mlieku a rozrpavke, mladsi k tomu smeruje. Na cumel, samostatne zaspavanie a nocnik musi dieta dospiet, nejka to nezlomis. Odmeitma vyplakavacie metody, skor si treba daco nacitat o spanku deti, ukladat, ekd su unavene, vzdy som mala teoriu, ze pri ulozeni v spravnom case a unave, to nemoze trvat viac ako 20 min.

slimstar
31. okt 2018

@katrin21 áno a tak to bude zo všetkým. Deti nás učia trpezlivosti. Treba si vytvoriť systém a držať sa ho. V podstate stále robit, to isté dookola. Ešte bude aj obdobie vzdoru. Ja som sa naučila, ovládať sa v takýchto situáciách, neprejavuje hnev, ani iné emócie, aj keď ma to jeduje vo vnútri. Zdvihnem zo zeme, dám do kočíka a ideme inde. Ešte budú aj vyššie leveli, ako nejaké uspávanie. Treba začať s tým hneď. Čítala som o 3 ročnom chlapcovi, ktorý nechcel späť, vyliezol z postele atď. Rodičia vždy prišli a uložili naspäť do postele, po nejakom čase to začalo fungovať. Stále si treba stáť za svojím. Ja som rodič, ja rozhodnem, nie dieta.

katrin21
31. okt 2018

@slimstar ja som videla dokument zo zahranicia, kde riesili pripad dievcatka, co malo neviem ci 4 roky tak nejako a nespavala , ale ze vobec.. ona zaspala vecer asi na hodinu a dost... celu noc hore, prehadzovala sa.. mama uz hotova....
chodili roky po roznych odbornikoch , spankove laboratoria, vsetko... a nakoniec jedna lekarka prisla na to, ze ona nema vecerny ritual a preto nevie mentalne sa ulozit na spanok...
Zaviedla im ritual, ze bude mala uz zsapavat v svojej izbicke ( dovtedy vzdy bola s nimi), precita sa rozpravka a pohladka a zhasne....
trvalo asi 3 dni a mala zacala spavat normalne...

som zvedava, co by na to povedali mamy, co maju s dietatom pupocnu snuru a nevedia ju odstrinut.. ja stale hovorim, ze je to viac o nich , nez o dietati a to, ze dieta je male a ako to potrebuje je skor vyhovorka pre ich city...
ci je to s kojenim do 3r, alebo spanim spolu... ja sice mam tiez malu ( skoro 2r 8m) stale u nas v spalni, neviem ju teraz nejako dat este do detskej, ale spi sama v postielke a ak aj zaspi v nasej ( sama) tka ju prenesiem, nespi medzi nami.... ja by som sa ani nevedela tak vyspat, kope, hybe sa, budi mna aj seba... skusala som , ze si to s nou akoze uzijem, ako sme vedla seba, ale prd :D, asi o 2 mi dosla trpezlivost a prelozila som ju 😀, vobec som nemohla spat, mam krehky spanok....

katrin21
31. okt 2018

@alby2014 juj no 10minut, to sa da.. ale napr. moja prva sa musela hojdat aj hodinu a nie len tak jemne , ale po stojacky a riadne hore dole .. v 8mes moj chrbat uz nezvladal , nehovoriac o psychike...a naucila som ju spat samu..

alby2014
31. okt 2018

@katrin21 mne chalosi dobre zaspavali vzdy, ale teda, ja som sa naucila, kedy ich ukladat, lebo teda na hodinove uspavacky nemam nervy.

romiada
31. okt 2018

@jaja23 my sme tak realne zacali nechavat sameho zaspat v noci okolo 10mesiaca. Dovtedy sa uspaval pri kojeni a potom fungoval nas ritual : natriasanie postojacky na rukach (on tak ležmo na mojich prsiach oprety), mal rad pri tom moje hlasne Hmkanie (pripadala som si jak Indian pri odriekani modlitby). A nejak v tomto obdobi uz dosla unava z toho a z jeho vahy a toho kolotoca...sebecky som si povedala ze staci...zapli sme svetielkujucu nocnu lampicku s hviezdickami, nechali pootvorene dvere do obyvky aby nas pocul. Par dni si poreval a naucil sa. Teraz ma skoro 2roky a zaspi so svojou oblubenou mojkacou dekou uplne bez problemov...do 2minut je tuhy...aj traktory mozu potom padat 😄 a na obedny spanok sa vypyta sam do kocika. Zaspavanie ok, ale inak do tych 10- 11 mes.sme si uzili ciste peklo - v noci reval aj tri hodiny v kuse...myslim ze pricina boli vzdy zuby a brusko.

katrin21
31. okt 2018

@alby2014 presne tak. treba aj vediet, kedy ich ulozit 🙂, ako som tiez pisala aj ja.

henka123123
31. okt 2018

@jaja23 moj maly okolo 4 m chcel spat pri mne tak mesiac sme spali spolu s tym ze aom ho po kazdom kupeli papani ulozila do postielky a pri prvom placi dala napapat a nehala u seba a predlzovala intervali az sam prestal( doktorka mi povedala ze to moze byt ah skorsia separacna uzkost) a zrazu to seklo a maly uz dokonca nechce spat s nami ani nic..proste okup3 sa napapa sa pohra znovu si da mliecko a ide spat a to ho len polozim a hotovo 🙂 bude mat 10 m

nitka1157
1. nov 2018

@katrin21 zrejme ste si nevsimla na koho prispevok som reagovala o tom kojeni.ale dakujem za rozpisanie..
Moja reakcia na temu konkretne je uvedena vyssie.treba len citat pozorne...

lulistek
1. nov 2018

@jaja23 ja uspavam obe deti dodnes dcerka ma 5,5 a syn 2,5 a jeho na lopte. Spievam im pesnicky. Nie su to deti ktore zaspia same , plakat ich nenecham a od narodenia kedy ine deti len zavreli oci, moje malo spinkali. Takze zalezi od dietata. Ak sa na to neciti a nechces ho nechat plakat tak stale len uspavat🙂

sarah1988
1. nov 2018

@asia83 aj ja .Neviem si predstavit odist z izby
Niektore mamicky co poznam hovoria ako je to zle ked lezime spolu a chvalia si ako maju naucene deti zaspavat same.
Mna to tiez neobtazuje lahnut si nachvilu s dcerkou.Tie flegmaticke deti to beru niektore v pohode aj hned odzaciatku
Beriem to .Moja mala taka nieje

asia83
1. nov 2018

@sarah1988 👏 Presne tak. Nebude malá večne, tak kým môžem, užijem si jej blízkosť aj pri uspávaní.

siska53
1. nov 2018

@jaja23 @danula.ch. Ano,mam.tu knizku,ale dostala.som ju,az ked boli trošku väčší.. ja ich sice stale uspavam - citame si a som.pri nich,kym nezaspia a hcoi zaspavali na prse, tak presplai velmi skoro celu noc. Maly od 3.m.,mala.sa budila i nebudila, neksor len raz a po roku uz vobec. Nevstavala som.pri kazdom.mrnkani a robila som.to aj bez nejakeho navodu v knihe,az neskor som sa docitala,ze na to idem spravne. Viem,ze ich nebudem.uspavat donekonečna,zachvilku ma uz nebudu potrebovat. My sme.sice zaspavali sami,ale moja segra a obcas aj ja,sme v noci behali za nasimi do postele,co napriklad sa u nas nestava, deti prosto spia. To jedine obcas wc (raz do roka?) Alebo tazsi priebeh choroby,ale to je vynimka..

evittam
1. nov 2018

@sarah1988 Ani moje deti nie su flegmatici a spavaju od malicka same.😉 A našej blizkosti maju dost. Niekedy aj spia so mnou keď muž nie je doma.

katrin21
1. nov 2018

@lulistek 5.5r dieta uspavat na lopte?? 😲😲😲😲

katrin21
1. nov 2018

@sarah1988 flegamticke deti?? Dam ti moju na dva dni, aby si zistila, aka je " flegmaticka"? 😋😋

ivulkap
1. nov 2018

Od narodenia 🙂

annamurco
1. nov 2018

@katrin21 no prave ze odbornici niekedy nemaju 100% pravdu... moje mala vecer zaspava pri kojeni no v noci ked sa zobudi tak jej cicik netreba za kazdym.. kojime raz v polce noci... teraz bude mat 16 tyznov ;) cumel nepouzivame vobec..

siska53
1. nov 2018

@sarah1988 a vies co? Najviac sa mi pacila dovolenka,kde sme vsetci 4 spali spolu na manzelskej posteli! Bola tam.sice prístelka,ale tak blbo umiestnena,ze nik na nej nechcel.spat,sluzila ako skladisko oblecenia 🙂. Nie su uz mali,maju 8 a 6,ale stale maju tie svoje strachy, strom,co sa kyve,neviditelme strasidla.. vsak zaspia a odidem.prec,izbu maju vlastnu.

tanuuulka
1. nov 2018

Ja mojho synceka neuspavam nikdy. Prvy mesiac mi to bolo velmi luto, ze som ho polozila do postielky a on, kym zaspal "kukal do steny", z kamery som oci nespustila. Ale po 2 mesiacoch som si to uz nevedela vynachvalit. Staci, ze ho polozime do postielky a vie, ze je zaverecna. Najneskor do 5 minut sa vzdy sam ulozi. Teraz bude mat polroka a uz ho tam davame aj poobede a proces je taky isty - hned sa ulozi ☺ no neviem si to vynachvalit, ziadne place ani protesty - teraz sa spinka a bodka. Nemyslim si, ze babatku chyba mojkanie pred spanim, rodicovi je to viac luto ako dietatku. Casu na lubenie, mojkanie, jasenie, hladkanie, bozkavanie atd. mame za cely den az az. ☺