icon

Kedy ste začali učiť dieťa zaspávať samé?

jaja23
31. okt 2018

Kedy ste zacali ucit deti zaspavat same?Ako ste na to isli?Dakujem.

ankare
1. nov 2018

To sa naucit neda, dieta musi na to dospiet samo. Niektore deti polozis, spia. Iným treba dopomoct. Drz sa!

domak2
1. nov 2018

@jaja23 4 mesacneho skor naucis zonglovat ako spat sameho ked to nevie 😀 ak teda neratam vyplakanie. Jasne ze su deti co od malicka stacilo polozit do postielky ale aj take co treba uspavat aj niekolkorocne. Nie sne vsetci rovnaki ☺

ivuska_dk
1. nov 2018

No moj ma 1,5 roka a este nikdy sa nestalo, ze by zaspal sam... nas novy pripastok planujem polozit do postielky od narodenia, aby skusila zaspinkat sama... uvidime...ale ako tu citam, ze niekto cakal 15 minut kym dieta doplakalo...toto by som ja nedala... ja chcem aby malo moje dieta vo mne oporu a pocit, ze mama pri nom stoji... aj ked je to narocne, volim narocnejsiu cestu a snad mi raz bude odmenou vzajomna dovera a respekt. Nie strach z rodica..

sarah1988
1. nov 2018

@siska53 veru je to tak.
Je to o tom ako si kto nauci
Ale ja sim citliva moja mala tiez .je velmi placliva
A keby neplakava tolkp tak to isto skusam aj ja
Ale nechcem ju traumatizovat
A je to taky nas ritual ;)
Hoci mi kolkokrat stoji robota ked ju idem uspavat.Ale doma som predsa koli nej a mala je iba raz :*

ivankomonika
1. nov 2018

@asia83 ja to isté a môj ma 3 r. Kebyže ho dám len tak do postieľky, postele nikdy by nezaspal, nieje to o tom ze sa to dá naučiť každé dieťa, môj mal 2 mesiace a nespal mi od rána do večera, bola som zúfalá, proste kým sme ho nehojdali na rukách, vo vajíčku, v kočíku, žiadna šanca na zaspatie, kamoška ma 3 deti, mladší od malinka zaspáva sám starší o 3 roky doteraz ma už 6 chodí v noci za rodičmi do postele a nevedel nikdy zaspávať sám a to bola ta istá výchova, môj od únavy reval na raty ale kým sme ho nespali jeho spôsobom nezaspal sám, dnes má 3 zaspáva v posteli ale musím sa robiť že spím a byť pri nom inak bez šance, bol by bez spanku

asia83
1. nov 2018

@ivankomonika Presne ste to vystihli. Každé dieťa je iné, rovnako ako každý dospelý je iný. Neznášam tie reči, že každé dieťa sa dá naučiť to a to. Tým zároveň hovoria, že všetky deti su rovnaké, ako naklonované.

asia83
1. nov 2018

@sarah1988 Nie je to o tom kto si ako naučí, ale o tom aké to ktoré dieťa je.

sarah1988
1. nov 2018

@ivankomonika Ja to tiez poznam
Ale kto nezazije ten nepochopi...

siska53
1. nov 2018

@sarah1988 ved ano...nasi vecer zaspali na prse..a co som.ich mala.budit? Tak som.ich preniesla do postielky.. obaja sicezvykli zaspat aj v kociku(mala.az po kolikach),ale vecer to inak neslo a syn prosto ak by som.ho poobede neuspavala,tak mi omnoho skor orestane spat poobede.. a skusala.som.nechat ho aj sameho,ze mozno sa ukľudní,no po tom,co sa mi dovracal,som.to zavrhla a robila.to tak,ze ak nevedel zaspat, nechala som.ho chvilu,ak plac ustaval, vedela som,ze zaspi,ale ak sa stupnoval,slansom.tam.a prosto nespal..ale este dost dlho pomahalo to,ze som ho hladkaal.po chrbatiku a rozpravala.mu rozpravky.. mala sama poobede si vyziadala,ze bude zaspavat len tak,ze ju dam do kocika,ale vecer tiez aj pri nej a hladkala.som,citala ci spievala. Teraz často su taki,se zaspia este pri citani a ked nie? Ved sme dosť malo spolu,kedze skola,robota,skolka, nuz tie chvile su fajn a niekedy sa potrebuju este vykeckat z dna. O par rokov mozno nepovedia ani slovo,tak si to zatial uzivam.

katrin21
1. nov 2018

@annamurco tak bud rada, to mas skor vynimku.😉

jaja23
autor
1. nov 2018

@lulistek len sa chcem opytat,ako drzite deticky,ked ich uspavate?Moj ma teda skoro 7 kil a neviem ako ho budem neskor uspavat.Zatial je na rukach este v zavinovacke takej pevnej,ale aj ta mu bude mala.Neviem si to predstavit.

jaja23
autor
1. nov 2018

@alby2014 a ako ste ich mali na rukach?Mna dost bolieva chrbat tak vecer uspava muz a cez den fungujeme v kociku.

jaja23
autor
1. nov 2018

@ivuska_dk ano ja by som tiez nevydrzala pocuvat ako place,chcem aby vedel,ze som nablizku a vzdy pridem ked ma.potrebuje.Ano je to moje prve dieta a mozno aj posledne,rozmaznavat ho nemienim,ale chcem aby vedel,ze som tu vzdy prenho.

hettinka
1. nov 2018

@jaja23 ak je dieťa naučené na nosenie, hojdanie v kočíku, tak sa priprav, že ľahké zo nebude. My sme takto riešili zaspávanie pri staršej a ťahalo sa zo do 3 rokov, často sme museli aj v noci voziť, hojdať... potom už bol aj kočík maly.
V postieľke sa postavila a revala ako tur, aj by sa od placu povracala. Skúsili sme len raz a bolo jasne, že tadiaľ cesta nevedie. Nemala som to srdce nechať ju vyrevat. V kočíku sme ju museli priviazat trakmi, aby si vôbec ľahla. No dieťa nespavec.

Pri druhom som od 2-3 mesiacov uspavala bez akéhokoľvek hojdania, nosenia - položila do postieľky, pohladkala a odišla. Prvé dni dom sa musela aj 10x vrátiť. No do týždňa syn zaspával sám a bez problémov.
Len on doteraz nespí v aute, nezaspal ani v kočíku. On len v posteli zaspí a to už má 11 rokov.

kikusa008
1. nov 2018

Tak ja neviem, ja si ľahnem ku môjmu ročnému, hladkam a zaspinka, spíme všetci spolu aj so staršou, 5rocnou a nemám s tým najmenší problém, ja by som nevedela nechať vyplakat, prečo im robiť navečer taky stres, ani ja nespím rada sama, to ma aj manžel má nechať vyplakat 😂?

zabulka1
1. nov 2018

@jaja23 neuspavaj ho uz potom na rukach poloz si ho na postel a lez vedla neho ja som malemu spievala potichu a ked zaspal som ho prelozila do postielky. Moj bol tazky po 10minutach mi odpadavali ruky mal 15 mesiacov. Nikdy by nezaspal sam plakal teraz mame dva roky a nezaspi vo svojej izbycke aj ked mu tam necham svetlo tlmene beha von z izby, takze lezim s nim az kym nezaspi.

veronikadomanova
1. nov 2018

@jaja23 moja má 2 roky..uspávam v nosiči...nočné uspatie od roka ide na posteli pri kojeni..denne iba hojdanim v nosiči alebo teraz viac preferuje kočík...je veľmi aktívna čiže na posteli mi zaspať cez deň nevie 🙂 ergonomicky nosič je pohodlný aj keď ma dieťa 15kg...takže chrbát ani ruky ťa boliet nebudú 🙂 klokanku si nekupuj,to nebýva príjemne ani deťom a už vôbec nie dospelým ;)

lenulilienocucka
1. nov 2018

Od začiatku🙂

alby2014
1. nov 2018

@jaja23 neuveris, v perinke ...v zmysle, ze uz im nohy trcali...proste v posteilke pili mlieko pod nimi perinka, ansledne som ich zvihla za cipy do narucia a hojdala...Moj mladsi ma 11 kil a obcas, ked nevei zaspat, robim to dodnes. Ale tak plati,ze im staci 10 minut max.

zeytin
1. nov 2018

Od narodenia... Pri prvom som na to prisla, pri druhom som to vyskusala a pri tretom som to doviedla do dokonalosti 😁

d_ika
2. nov 2018

Chcieť naučiť je jedna vec a povaha dieťaťa druha. Niektoré detičky su pokojne a aj zaspávanie je preto ľahšie, stačí ich nechať v klude a dôkazu potom zaspat aj same. Moja mala je veľmi aktívna, neposedí, ešte aj pri zaspávaní sa mrvi, od malička aktívne uspavame až poteraz, ale pomaly sa to zlepšuje, skôr vidím, že zrejme sama dospeje do štádia, ze zaspí aj bez našej pomocí, tak ju nejdem zbytočne stresovať vyplakávanim alebo zatváraním v izbe.

7rebeka11
2. nov 2018

Ked vam poviem, ze moja trojrocna nezaspi sama 😯 mozem si za to sama, viem, ale nejako mi to neprekaza. Mame vecer ritual, ze citame rozpravku, vzdy chce nieco zaspievat a zaspi, len chce aby som bola pri nej. Trva to rozne 10-30min. ale su to take nase chvile 😊

lulistek
2. nov 2018

@jaja23 syn ma 15kg na rukach ho mam zabaleneho v deke, hlavicku ma polozenu na lavom predlakti, celou vahou je polozeny na mojich stehnah lebo ho uspavam na lopte.druhu ruku mam okolo neho. Spievam tie iste pesnicky dokola no dokopy je ich aj 50 no samozrejme nespievam vsetky naraz a nie cele 🙂 dcerka 5,5 rocna lezi pri nas na svojej postielke a bud zaspi skor alebo ak nie lahnem si ku nej do jej postele , popr ked ma boli chrbat lebo tam lezim taka poskladana tak mam tam u nich v izbe postel ked su chori tak tam lezim kym zaspi 🙂

fefiska26
2. nov 2018

@asia83 presne aj ja to tak robím ☺️a pohodička

evakalna
3. nov 2018

@jaja23 Tvoj 4 mesačný synček je ešte maličký. Potrebuje cítiť prítomnosť a lásku mamy čo najviac. Nedovoľ, aby ti dávali rady, ktoré vyhovujú im a nie malému dieťatku. Do 2-3 rokoch môže dieťa spať v posteli s rodičmi. Neskôr, keď bude školák - nebude potrebovať diagnózy detských psychológov, špeciálnych pedagógov alebo aj psychiatrov.

evakalna
4. nov 2018

@hettinka Aj u mňa to bolo tak isto. Moje prvé dieťa (dcéra) nechcela spať v postieľke, spala s nami v rodičovskej posteli do 3 roku. Druhé dieťa (syn) spal od narodenia sám v postieľke. Až keď sme sa presťahovali, tak sme dcérke vysvetlili, že toto je ich detská izbička, sú tu 2 postieľky a tam budú spať. Pochopila.

evakalna
4. nov 2018

@ankare Súhlasím - každé dieťa má inú náturu. Jedno spí od narodenia samé v postieľke a prespí celú noc a druhé reve celú noc 3 roky, že uštve rodičov. Toto nie je správne a treba dieťaťu dopomôcť, aby zaspalo a spalo v noci.

lacibo
4. nov 2018

@jaja23 od narodenia.. rituály večerné, do postieľky, dvere otvorené, svetlo na chodbe a O.k:..spí celú noc od 2 týždňov..má 28 mes. a stále zaspí sama.. je to nalepšie, rodičia majú večer viac času aj pokoja na relax..

annamurco
4. nov 2018

@lacibo nie u všetkých detí je toto možné 😉

lacibo
4. nov 2018

@annamurco ja viem, že to závisí aj od dieťaťa..ale naučiť sa to dá..manžel pracuje od 18 rokov v detskom domove a tam zaspávajú všetky deti samé.. a to sa ich tam za 30 rokov vystriedalo už veľa😉..to samozrejme nechcem porovnávať ako je to dobré v detskom domove, jasné, že deti trpia neprítomnos´tou rodičovskej lásky, len som chcela podoknúť, že je to režimová záležitoť, ktorá a dá naučiť, na každé dieťa môže platiť trochu iný rituál pred spaním, to uznávam..treba vyskúšať..ale naozaj od začiatku, tak to najlepšie funguje..ale nikdy nie je neskoro..