icon

Kedy ste začali učiť dieťa zaspávať samé?

jaja23
31. okt 2018

Kedy ste zacali ucit deti zaspavat same?Ako ste na to isli?Dakujem.

Strana
z4
annamurco
4. nov 2018

@lacibo no me doporučila švagriná nechať vyplakať... Malej sú 4 mesiace, revala pol hodinu a pak som povedala dosť... Radši ju budem večer mojkat ako ju nechať sa trápiť... Ved aj tak za chvíľu vyrastie a nebude ma už potrebovať.. Treba si ich užiť kým sa dá 🙂 náš rituál je taky rituál, jen ju pokládám až keď spinká..

lacibo
4. nov 2018

@annamurco vyplakať to určite nie.. tak som to nemyslela..

jaja23
autor
4. nov 2018

No u nas uspava muz vecer na rukach,lebo ja mam problem s chrbtom,a ked maleho kladie do postielky,tak nespi uplne,oci ma pootvorene.V podstate ho akoby len pripravime,ze ide spinkat.V postielke potom zaspi,alebo ho musime este raz ponosit.V Poslednej dobe sa stava,ze zaspi a o polhodinu sa zobudi s krikom.Tak ho uspavame zase.Neviem preco,znami nam povedali,ze kontroluje,ci sme blizko a ked nie,tak spusti krik..tak teraz pri nom zvukneme sediet chvilu,alebo po polhodine ideme pozriet a sadneme si k nemu.Toto obcas pomaha.

iveta143
4. nov 2018

ideal je od narodenia, no kazde babatko je ine...moja dcerka mala do 4 mes koliky, takze tam fungovali len ruky a po zaspati postielka,potom casto sme boli vonku,tak dni prespala v kociku, velmi rada, a potom ked rezim jej isiel na 2 spanky,tak som ju uz ucila na postielku,trvalo 2 dni kym si zvykla,ale potom to bolo na nezaplatenie. a syncek je nauceny na kocik,lebo kedze sa narodil v maji, tak sme tiez boli stale vonku,tak spaval tam...a vecer zaspi v kociku a len ho prelozim do postielku, hovorim si ze stale lepsie ako ruky, aspon neboli chrbat 🙂 no verim takisto ze sa pekne nauci na postielku

vera4664
30. máj 2025
@ankare

To sa naucit neda, dieta musi na to dospiet samo. Niektore deti polozis, spia. Iným treba dopomoct. Drz sa!

Strana
z4