icon

Kedy začnú deti samostatne chodiť?

14. mar 2025

Chcela by som sa informovat, kedy zacali Vase deticky chodit? My mame 16 mesiacov a este nechodime, okolo nabytku chodi od septembra/oktobra, aj sa sama postavi z podlahy, ale teda sama neprejde. Nas pediater vravi, ze je to ok, ze len sa boji. Ale teda my nevodime za ruky, ziadne chodaky ani nic podobne, tak nam to vravel aj pediater. Mate niekto podobnu skusenost, rozchodili sa deticky? Alebo ste niekde s tym boli a ak áno, kde?

lucia13022023
14. mar 2025

Syn začal v 13m chodiť ale stal a okolo nabytku chodil od 6m. Čiže mu trvalo v podstate pol roka kým sa pustil 🙈
Daj tomu čas, do 18m je to v poriadku, ak aj pediater vraví ze je to ok. Ak sa ti hocičo nezdá, chod za fyzio. Ale inak len čakať, pripadne motivovať hračkou ale ani to by som nerobila.

kristina210
14. mar 2025

Náš sa 1.krát iba postavil v 15.mesiaci a sám sa pustil v 18.mesiaci, všetko bolo ok,len je veľký a ťažký, potreboval viac času, každé dieťa je iné...pustí sa,keď bude pripravené, ak je podľa lekárov inak všetko v poriadku 😉

kristina210
14. mar 2025

+ my sme ho tiež nevodili,nech na to príde sám, tak je to najlepšie, dieťaťu to pomôže viac ako skutočná "pomoc"

nikiki29
14. mar 2025

Robíte to dobre. Len vydržať 🤞🏻

maryetta
14. mar 2025

Jasne. Uz len odvaha. Moje prve dve deti sa pustili same ked mali 13mesiacov.
Treti ked mal 14mesiacov.
Najmensia ma teraz 14 a este nepojde sama. Davam jej este mesiac.

kristina2412
14. mar 2025

My sme mali opačný problém , ortopédovi sa zdalo že sa stavia a chodí veľmi skoro a povedal mi že nedovoľte jej to ...🫣

jankafark
14. mar 2025

Moja začala na 16 mesiacov tiež bolo vidno že sa bála. ale zacala zo dňa na deň a potom už nemala problém. Prvá začala chodiť na 11 mesiacov. Každé dieťa je iné. Ja som bola aj u fyzio ale povedala že žiaden problém nie je že je iba opatrná že do 18 mesiacov je to v pohode

ivangeline
15. mar 2025
ivangeline
15. mar 2025

Do 18m sa vraví, že je to ešte Ok. Moje 13m, 11m, 12m, 13m a 10m.. nie každé však hneď s rozvahou a hravo chodil.

aislin4
15. mar 2025

Naše dieťa keď sa začalo zdvíhať zo zeme, tak to prislo za pár týždňov. Pokial robi pokroky, čo podľa toho, čo píšeš, tak áno, zatiaľ sa nemusíš obávať. Podľa mna je to “na spadnutie”. Ale úplne chápem Tvoje obavy, môj tiež chodil posledný z krúžka a to mal 14 m a už som stresovala 🤭🤭

lucialucy43
7. apr 2025

Moje keď mala 12m začala 😁