Kefalhematom - stretli ste sa s tým?
Stretli ste sa niekto s tým prosím vás ? 🙏
Aj moj maly to mal. Jemu to hned ztvrdlo, ale ako mu rastla hlavicka, tak to bolo menej zretelne a teraz, to uz skoro nevidno.
Aj môj syn po pôrode vakumextraktor. Bol sledovaný na neonatológii a neurológii do roka a pol.
Mali sme to dlho. A dost velke. Teraz ma cez rok a uz ho nema. Aj stvrdol, nic nam netahali. Nestresuj. Hlavicka to dorastie.
Aj náš syn to mal. Boli sme aj v nemocnici 2 týždne kvôli iným ťažkostiam, neskôr do 5 mesiacov bol sledovaný aj na neurológii a keď som to lekárom spomenula, či to nemá spolu súvis, nikto kefalhematom neriešil a po čase sa to vstrebalo... Určite bude dobre aj u vás. Držím palce
@mackove my sme v nemocnici nelezali.
Po pôrode sme išli po štyroch dňoch domov a potom nám len detská lekárka dala výmenný lístok na neurologiu.
A tam len doktor urobil ultrazvuk a nič viac.
Samo to zmizlo, žiadne následky, nič.
Mne v nemocnici povedali, že sa jej ťažko išlo cez pôrodné cesty, že preto ho má
@horalka1986 teeeeeda , vy to mate ake obrovské , ach dufam ze ste uz v poriadku 😔
Zienky a vam dakujem za nazory , som rada ze ste ma podporili a ukludnili ...snad to bude uz lepsie...dakujem a vela zdravia prajem 💕
@mackove ma to uplne prec. Dokonca sme pred tyzdnom boli v rizikovke a poprosila som dr nech jej to skotroluje a povedala ze uz tam po nom nieje ani stopy. Takze neboj. My sme sa tiez bali,lebo jej to ztvrdlo po mesiaci a este ako pol rocna to mala ale postupne to zmizlo,ani sme si neuvedomili kedy. 😉
@mackove Tiez ho mame doktori nam stale hovoria ze sa to vstrebe no uz ma to nebavi pocuvat chcem mat istotu takze ideme k neurologovi a uvidime co bude dalej ci bude treba prilbicku alebo to hlavicka zvladne sama no vdaka doktorom ktory chceli rychly porod cez moju uzku panvu a vdaka tej pani co mi tlacila na brucho mame hlavu ako šiška😭”
@michaelabla no presne , aj ja som mala taky pôrod. Ja som sa tiež naozaj bala , či sa vstrebe alebo nevstrebe. Vstrebal sa ozaj sam 🙂

@mackove ano moje dieta to malo. Po case sa mu vstrebal do hlavičky