Klimatizácia verzus otvorené okno v noci pri dieťati
Mame naozaj strašne horúco. Aj keď večer izbu vzdy vychladime z 28st na tých 23 tak počas par hodín opäť stupne na 27.
Bojím sa, aby mala neprechladla, nechytila nejaký prievan (vetracky sú otvorené v iných izbach)
Co je podla vás lepšia možnosť?
Dakujem
@kkovacovak ja ked poviem v praci ako v noci spime v zime, kolko je v izbe stupnov, tak kolegyne, ved budes chora, prechladnes. A to som bola chora naposledy chora pred vyse 4 rokmi s mocovymi cestami
A to ucim na velkej skole, kde je cca 700 deti, kde stale niekto smrka, kycha, kasle
@tulipanicek ano niečo také tuším robi aj ta naša ze ostane mriežka rovno a nevyklopi sa
Fuka akokeby rovno
@anesim lebo ak v byte vás tým pádom vytapaju susedia
Keby ste bývali v dome, bez kúrenia by ste zamrzli
Susedia mojich rodičov sa tiež vsade chvália ako majú v byte horúco a ze uz roky nezapinaju topenie. Zato naši majú každý rok nedoplatky
Tým netvrdím, že je to aj vas prípad, ale tak to zvykne byt v bytovkach
Tak ako pise @anesim spime v rodinnom dome...nikto z nas nezamrzol.
@anesim presne. Nie je nad zdravý spánok a nočné otužovanie. Potom nás vonku v zime len tak niečo neskolí 🙂
Nad nami byva chalan, kt tam viac nie je ako je, a ten ma na meracoch minimum, ( merace mame na kazdom poschodi o poschodie nizsie, jeho merac je na nasom poschodi, tak preto viem.), pod nami manzelsky par, kt tiez mava v noci vetracku otvorenu a jedine vedla maju deti, tak ti zrejme kuria
Tak na čase začať otuzovat dievcata 😆😆😆
Ja vám verím
To skôr ja som nejaká citlivka a bábovka
ja len tolko v klíme že svokra má problémy s klbmi
boli sem v egypte, prvu noc ona umre od tepla musi byt klima pustena načo si ju platíme
na druhu noc už ju začali pobolievat klby , takže teplo neteplo bola vetračka a klima sa nesmela zapnut
pritom jemne v aute byva a ani tam nebola nejak extra silno alebo moc studeno len to proste nedala
potom sme do mrazničky dávali uteraky a noc vyvesili bolo to lepšie ale klima nehrozila proste a to mohli vnučata mrčat nešlo to fakt už videla že by zle skončila a klby ti neodpustia nič
No neviem či vrátime o tom istom. My vieme nastaviť či má fúkať vertikalne, či horizontálne. To je jedno nastavenie. A druhé je to wind free kedy fúka klíma tak že vyzerá ako vypnuta (mriežka ktorá sa vyklopí sa teda nevyklopi)
My mame klimu. Maly spi odkopany este nikdy Nebol chory ma 16m dcera bola chora raz zo skolky si doniesla kasel. Ked mala 4r, ked sa roztopi sneh predstavaju nosit capice, zaciatkom maja behaju bose okolo domu ci v parku, ked je 24C striekam ich studenou vodou z hadice Lebo to chcu. Plavu v jazere kde je 17C voda a ususia sa na slnku. Ja som spokojna ze su otuzilci . Na Svk niektore deti v 27C zimna capica ked ju dala dole mokre spotene vlasy. 😜nebud taka ustrachana. Cim viac ziju deti v bubline tym maju horsiu imunitu. Je rozdiel ked mas doma klimu na 22-23C a ked je v obchode na 10-15C . . ( a ja milujem teplo. Ale nad 24 v izbe sa neda spat )
Daj okolo celej postieľky mantinel a bude chránená pred prievanom.
@lujza123 Ja som videla taku v juni strikovana z vonku a znutra Ta zateplena vrstva 😂alebo rano v 20C sme dosli s malou na zastavku Mne uz pot tiekol po chrbte a tetka na nas skaredo zazrela a povedala ze mala je nejaka otuzila. Ze mà tricko.Ona mala zimnu bundu a šal omotany 😂tie saly na 2x omotane su taka mhd klasika je teplo ludia spoteni no nechce sa im to drzat v ruke ci dat do tasky radsej sa budu potit. A tie babatka v lete zababusene v deke akoby mrzlo potom sa cuduju ze su nervozne. Topka bolo 5r dievcatko v kociku s nohami v zimnom fusaku 😀( a nie nebolo postihnute vyskocilo z neho a normalne chodilo v 25C )
Ja spím od decka furt pri otvorenom okne aj cez zimu ked sú najväčšie mrazy musím mať aspoň na vetračku.Inak ani nezaspím ako keby som sa dusila ak by som mala úplne zavreté.A v lete máme rozčapené okná celý deň aj noc dokorán.Jedine si zapnem v noci ventilátor na seba.My klímu nemáme nechceli sme to lebo ževraj to moc počuť a sú z toho zápali a neviem čo.Aj ked možno ak budeme v dome pouvažujeme časom.Z duše neznášam tieto letné mesiace.Už nech je jeseň
Fusak v zime ci mikina v horúčave je uz naozaj extrém. Ale ja keď vidím v jeseni deti bosé vo fontáne, alebo babatka bez čiapočky, ci uz v nákupnom centre, tak z môjho pohľadu nezodpovedné.
Moja dcéra má v obchodných centrách vzdy niečo na ušiach a minimalne do 3 r bude mat.
Viem co dokáže spôsobiť klimatizácia a prievan v nákupných centrách. Keď vidím babatka v obchodakoch bez čiapok s holými hlavami mam sto chutí matke niečo povedať a babatku prehodiť cez hlavu nieco na uši
Otuzujeme hlavne vzduchom. Sme von takmer stále a v zime aj 3hod. Počas silných mrazov ideme tiež aspoň na 30min. 2x denne.
Nikdy nemala dcera ani soplik. Ja by som si nikdy neodpustula, keby dostala nejaký zapal stredného ucha, prievan,....
Tieto rady som dostávala od mojej babky a starí ľudia sú v mojich očiach najmudrejsi. Múdrejší ako akýkoľvek článok na nete. Verím jej, že dieťa má mať hoc tu najtensiu čiapku do tých 3r.
Odbočila som od témy.
A k teme- skúsili sme to otvorene okno , ale susedia mali party, takže opäť nič.
Dnes cely deň chladim izbu klímou, tak uvidíme, ako to v noci vydrží
@yanni v snehu bosé? Pri akej príležitosti?🤔😀
@yanni mojej kamoške spadlo dieta do vody. Bolo asi 15-18st. Nechala ho ešte pol hodiny behat mokré po vonku. Nebol chorý. Ale ak by sa to stalo nám dospelým, bolo by nám príjemné byt von v mokrom? Mne by bola na nihy v sneho hrozna zima a potom by ma nohy stipali od mrazu. Stačí mi, ako ma stipu stehna keď von vymrznem. Neprijemny až bolestivý pocit.

Ano, v byte, 2 izby otocene na juh, takze aj v zime ked svieti slnko, tak je to hned citit