icon

Krém pre bábätko SPF 50+

dominika0808
6. máj 2023

Mamicky, poradte, ktory krem pre babatko od 3 mesiacov na tvaricku so spf 50. Vsetci co pozeram su od 6 mesiacov. Alebo nemaju vobec napisane odkedy. Dakujem 🙂

Strana
z2
jj298
Odpoveď bola odstránená
kacena4
6. máj 2023

prepac ale mas v plane slnit 3m drobca?

jj298
Odpoveď bola odstránená
nelca84
6. máj 2023

@kacena4 vsak aj v tieni ta opaluje 🙈

dominika0808
autor
6. máj 2023

@jj298 dakujem 🙂 prosim ta a vies pridat foto aky 🙂 cize to nevadi ze je tam od vacsieho mesiaca?

dominika0808
autor
6. máj 2023

@kacena4 nie neplanujem slnit drobca ale presne ako baby pisu nizsie.. pre istotu ju obcas natriem aj ked mam clonu na kocik a podobne

dominika0808
autor
6. máj 2023

@nelca84 presne tak dakujem 🙂

54tinka54
6. máj 2023

@dominika0808 značka nosko má opaľovací krém 50+ vhodný od narodenia 🙂 kúpiš v lekárni

nelca84
6. máj 2023

@dominika0808 sesternica pouziva sprej na opalovanie pre deti z LR, objednava si ho opakovane, tak asi je spokojna 🤷‍♀️

saxana000
6. máj 2023

Smer lekaren.Avene Ladival Bioderma..

jj298
Odpoveď bola odstránená
amonet
6. máj 2023

hladaj mineralne kremy, la roche, biodermu

paulahr
6. máj 2023

Pediatrička na instagrame odporúča

niqua
6. máj 2023

Ahojte, ja používam Biodermu....no moja kozmetička mi povedala...vraj je blbosť všetky SPF krémy, len škodia...nehovoriac bábätku...vraj najlepší je malinovy olej...stretla sa nejaká žena v tejto diskusii s týmto tvrdením resp. je tu nejaká žena,ktora sa týmto veciam rozumie a vedela by to vysvetliť, že čo akoze môže byť na Tom škodlivé? Ďakujem

amelie2017
6. máj 2023

La roche posay, bioderma alebo isdin.

banalu
6. máj 2023

@niqua dufam, ze ta tvoja kozmeticka ma minimalne titul z farmacie, ze siri taketo informacie. Lebo verit viac kozmeticke ako doktorke je ako hladat ludoveho liecitela na zapal slepeho creva 🫣

54tinka54
6. máj 2023

@niqua áno malinový olej trochu ochráni pred slnkom, ale má nízky SPF, čiže pre malé bábätko určite to je málo… Kozmeticka možno myslela že tie chemické filtre sú škodlivé v tom zmysle že to je chémia, potom “zdravšie” sú minerálne filtre, tak keď tak hľadaj také opalovaky.

niqua
6. máj 2023

@banalu prosím neberte tu moju otázku v zlom...len som našla túto tému a akurát včera som sa s ňou o Tom bavila a zabudla sa spýtať, že ako teda škodí .. titul má, bola sestrička u kožnej lekárky 30 rokov...tak kvôli tomu som sa aj pýtala...ďakujem za odpoveď...

niqua
6. máj 2023

@54tinka54 ďakujem 🙂)

niqua
6. máj 2023

@banalu A ešte dopisem, že som nikde nenapísala, že verím viac kozmeticke ako MUDr..len či mi vie niekto vysvetliť aj jej názor ..a napísala som že používam Biodermu...takze kľud 😄

banalu
6. máj 2023

@niqua ja som to tiez nenapisala proti tebe. Skor ci ona si uvedomuje ako podala info. Take veci ja nemam rada. Akoze chapem, ze clovek by nemal na seba davat hoc co, to boz na babatko, ale odporucit malinkvy olej, bez dalaich info je trosku cez.
Si predstav, ze sa natries tym olejom a vycapis sa na terasu na hodinku, nedajboze na cely den k vode 🫣

misinka0611
6. máj 2023

Ladival je od narodenia, ma rôzne testy, bol niekoľkokrát víťaz D-testu, vhodný na citlivú pokožku, pdporucaný dermatologmi. Dôležité je ale dieťa do 1.roka nevystavovať slnku a kúpiť klobuk s ochranným faktorom.

domiklik
6. máj 2023

@niqua tak k takejto kozmetické by som ani nepachla

niqua
6. máj 2023

@domiklik možno jediný jej ,, slovný prešľap " ale pleť mám jak bábätko, určite k nej neprestanem chodiť 😄

milanemila
6. máj 2023

@dominika0808 vyberaj krem s mineralnym filtrom nie chemickym napriklad
https://www.mojadm.sk/weleda-detsky-krem-na-opa...
https://www.mojadm.sk/wooden-spoon-opalovacie-t...

https://etabletka.sk/obchod/jack-njill-natural-...
Trosku horsie sa rozotieraju ako tie s chemiclym filtrom ale na kozu tak maleho dietatka su ovela lepsie.
Rozdiel v ochrane pri faktore 30 a 50 je niekde medzi 1-2%, takze nemusis sa bat pouzit “len” faktor 30.

domiklik
6. máj 2023

@niqua k veci.... Malinový olej, okrem toho, že je to olej má spf asi tak 4, v EÚ je minimálny povolený faktor 6... Ten malinový olej, indulona, modrá nivea a podobne hefty mohli byť dostačujúce možno pred 50 rokmi... Pri aktuálnom stave ozónovej vrstvy, neustálemu nárastu nových prípadov rakoviny koze, informáciám a výskumom, ktoré sa v tejto oblasti vykonali ti len nekompetentny človek môže niečo takéto povedať.... Koža batoľaťa je niekoľko veľa násobne citlivejšia ako koza dospelého človeka, do pol roka sa očakáva, že dieťa nebude vystavované slnku, lebo leží v kočíku, ale ja som deti natierala aj skôr, nakoľko som ich nosila v nosiči, zvládli to... Na deti aplikujeme krémy s mechanickými filtrami, pri chemických je vyššie riziko alergie... Odporúčajú sa krémy z lekárne, nakoľko sú (poväčšine) hypoalergenne, čo teda malinový olej a podobne zaručene "prírodné" produkty nie sú...

domiklik
6. máj 2023

@milanemila spf 50 predstavuje raz takú ochranu ako spf 30, takže až také zanedbateľné to nie je... A vobec by som sa týmto mylne prezentovaným pravidlom Neriadila pri detoch

milanemila
6. máj 2023

@domiklik su to 3 vs 2% lucov kt jednotlive faktory prepustia na pokozku 🤷🏼‍♀️ ak dieta bude par minut na slnku iba pri nejakom presuvani atd je to naozaj jedno. Vyska spf faktoru ma vplyv na “bezpecnu” dobu expozicie pokozky na slnku. Cize pri napr 10-15 min je to naozaj jedno.

domiklik
6. máj 2023

@milanemila áno pri presúvani je to jedno, ale úprimne... Keď môžem chrániť dieťa 50kou, dám mu 30tku? Spf 30 pre deti som ešte asi ani nevidela...

freckled_cat
7. máj 2023

My sme teraz objednali Bioderma Photoderm PEDIATRICS mineral SPF 50+ a ešte aj EVY Sunscreen Mousse SPF 50.

Strana
z2