Krém pre bábätko SPF 50+
Mamicky, poradte, ktory krem pre babatko od 3 mesiacov na tvaricku so spf 50. Vsetci co pozeram su od 6 mesiacov. Alebo nemaju vobec napisane odkedy. Dakujem 🙂
prepac ale mas v plane slnit 3m drobca?
@jj298 dakujem 🙂 prosim ta a vies pridat foto aky 🙂 cize to nevadi ze je tam od vacsieho mesiaca?
@kacena4 nie neplanujem slnit drobca ale presne ako baby pisu nizsie.. pre istotu ju obcas natriem aj ked mam clonu na kocik a podobne
@nelca84 presne tak dakujem 🙂
@dominika0808 značka nosko má opaľovací krém 50+ vhodný od narodenia 🙂 kúpiš v lekárni
@dominika0808 sesternica pouziva sprej na opalovanie pre deti z LR, objednava si ho opakovane, tak asi je spokojna 🤷♀️
Smer lekaren.Avene Ladival Bioderma..
hladaj mineralne kremy, la roche, biodermu
Ahojte, ja používam Biodermu....no moja kozmetička mi povedala...vraj je blbosť všetky SPF krémy, len škodia...nehovoriac bábätku...vraj najlepší je malinovy olej...stretla sa nejaká žena v tejto diskusii s týmto tvrdením resp. je tu nejaká žena,ktora sa týmto veciam rozumie a vedela by to vysvetliť, že čo akoze môže byť na Tom škodlivé? Ďakujem
@niqua ja som to tiez nenapisala proti tebe. Skor ci ona si uvedomuje ako podala info. Take veci ja nemam rada. Akoze chapem, ze clovek by nemal na seba davat hoc co, to boz na babatko, ale odporucit malinkvy olej, bez dalaich info je trosku cez.
Si predstav, ze sa natries tym olejom a vycapis sa na terasu na hodinku, nedajboze na cely den k vode 🫣
Ladival je od narodenia, ma rôzne testy, bol niekoľkokrát víťaz D-testu, vhodný na citlivú pokožku, pdporucaný dermatologmi. Dôležité je ale dieťa do 1.roka nevystavovať slnku a kúpiť klobuk s ochranným faktorom.
@dominika0808 vyberaj krem s mineralnym filtrom nie chemickym napriklad
https://www.mojadm.sk/weleda-detsky-krem-na-opa...
https://www.mojadm.sk/wooden-spoon-opalovacie-t...
https://etabletka.sk/obchod/jack-njill-natural-...
Trosku horsie sa rozotieraju ako tie s chemiclym filtrom ale na kozu tak maleho dietatka su ovela lepsie.
Rozdiel v ochrane pri faktore 30 a 50 je niekde medzi 1-2%, takze nemusis sa bat pouzit “len” faktor 30.
@niqua k veci.... Malinový olej, okrem toho, že je to olej má spf asi tak 4, v EÚ je minimálny povolený faktor 6... Ten malinový olej, indulona, modrá nivea a podobne hefty mohli byť dostačujúce možno pred 50 rokmi... Pri aktuálnom stave ozónovej vrstvy, neustálemu nárastu nových prípadov rakoviny koze, informáciám a výskumom, ktoré sa v tejto oblasti vykonali ti len nekompetentny človek môže niečo takéto povedať.... Koža batoľaťa je niekoľko veľa násobne citlivejšia ako koza dospelého človeka, do pol roka sa očakáva, že dieťa nebude vystavované slnku, lebo leží v kočíku, ale ja som deti natierala aj skôr, nakoľko som ich nosila v nosiči, zvládli to... Na deti aplikujeme krémy s mechanickými filtrami, pri chemických je vyššie riziko alergie... Odporúčajú sa krémy z lekárne, nakoľko sú (poväčšine) hypoalergenne, čo teda malinový olej a podobne zaručene "prírodné" produkty nie sú...
@milanemila spf 50 predstavuje raz takú ochranu ako spf 30, takže až také zanedbateľné to nie je... A vobec by som sa týmto mylne prezentovaným pravidlom Neriadila pri detoch
@domiklik su to 3 vs 2% lucov kt jednotlive faktory prepustia na pokozku 🤷🏼♀️ ak dieta bude par minut na slnku iba pri nejakom presuvani atd je to naozaj jedno. Vyska spf faktoru ma vplyv na “bezpecnu” dobu expozicie pokozky na slnku. Cize pri napr 10-15 min je to naozaj jedno.
@milanemila áno pri presúvani je to jedno, ale úprimne... Keď môžem chrániť dieťa 50kou, dám mu 30tku? Spf 30 pre deti som ešte asi ani nevidela...
My sme teraz objednali Bioderma Photoderm PEDIATRICS mineral SPF 50+ a ešte aj EVY Sunscreen Mousse SPF 50.