Kto sa stará o vaše deti?
Aky mate nazor na tieto novinky od februara 2014?
http://hn.hnonline.sk/slovensko-119/stat-prekva...
Ja neviem ... ale mne osobne sa to nepaci ... trochu mam strach co z toho nakoniec vznikne a kto vlastne chce kontrolovat nase deti? Poslanci tvrdia ze takto chcu lepsie chranit nase deti ... myslite ze toto je naozaj ten najlepsi sposob ?
K tomuto co sa deje na SK nemam ani slov a je to smiesne, hanba politikom a celej vlade, nedavno bol uverejneny clanok ze zvysili pridavky na dieta ci rod. prispevok, uz len ta suma co rodicia poberaju nepokryje nic, a ze im neni proti srsti zvysit pridavky na dieta o nejake centy...Kazdy zodpovedny rodic vie zabezpecit svoje dieta, naco sa do tohoto miesa stat aj tak im na obycajnych ludoch nezalezi, hlavne ze oni maju plne nenasytne huby ,a tym ze vezmu pridavky co vyriesia - iba okradnu dieta...a pravdaze tento mudry zakon sa bude tykat ,,iba pracujucich rodicov,, ti neprisposobivi sa mali dobre aj sa budu mat dobre... 😠
Je to chore. Ale pokial rodinne pridavky budu jedine, na co mi siahnu, tak ich aj s ich ohlasovacou povinnostou mozem zvysoka osr...t. Na tych 20 eur ozaj nie som odkazana. Kokos aby niekto kontroloval kam davam dieta do skolky...a co ked ho do skolky nedam, co ked bude so mnou dalej doma? Jooooooj......idioti ti nasi politici.... Keby sa radsej zaujimali o neprisposobivych, im nech zoberu pridavky. Ale na to odvahu nemaju
Ženyyy, veď prestaňte všetko vidieť tak čierne keď do toho nevidíte. Predtým kým matka dostávala rodičák, vedelo sa, že je dieťa doma (malo by byť) potom o ňom tri roky nikto nevedel a začalo sa riešiť, až keď šlo do školy (ako keď nechodilo oznámilo sa o a tak). Je fajn, že sa aspoň začali o niečo starať, toľko je týraných detí na ktoré rodičia kašlú atď, že by ste mali byť rady, že sa aspoň niečo môže zmeniť k lepšiemu. Prečo všetko hneď odsudzujete??? To vo všetkom idíte len to negatívne??? To aj v škole budú vaše deti monitorované??? Odsťahujte sa do Kene, tam na vaše deti búdu všetci zvysoka kašľať, asi to by ste chceli. Peace
Stat tu poctivo kontroluje ockovanie a prenasleduje neockujucich.
Stat dava prisne pravidla pre skolky.
To si tento drbnuty stat nevie zistit zoznamy opatrovanych deti v skolkach od ich zriadovatelov? Musi s tym otravovat desattisice rodicov?
A ked sa tento stat tak hrozne chce starat o blaho deticiek, tak ako to, ze nechava v osadach pobehovat mnozstvo deti? Ci ich sa obetava starostlivost statu netyka???
Osobne vidim jeden dovod na takuto buzeraciu od statu.. Ludia byvaju casto vydierani cez deti. Takto sa zivly lahsie dostanu k info, kde maju Vase dieta hladat..
Baby stale plati ze sa to tyka len deti ktore az teraz dovrsia 3 roky?
Dievcata v telke aj radiu hlasia ze sa to tyka vsetkych deti od 3 do 6 rokov...
No, uz vidim, ako matky a otcovia hlasia, ze tyraju svoje deti... chore.
Ja vubec nechapu kdo presne to ma nahlasovat. Na strance UPSVaR pisou:
,,Oprávnená osoba podľa §2 ods. 1 písm. a) až c) a e) je povinná po dovŕšení troch rokov veku nezaopatreného dieťaťa oznámiť platiteľovi písomne alebo elektronickými prostriedkami so zaručeným elektronickým podpisom, akým spôsobom a kde bude zabezpečovaná starostlivosť o toto nezaopatrené dieťa do začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky, počas trvania nároku na prídavok a príplatok k prídavku; to neplatí, ak starostlivosť o nezaopatrené dieťa zabezpečuje rodič nezaopatreného dieťaťa alebo osoba, ktorej je nezaopatrené dieťa zverené do starostlivosti nahrádzajúcej starostlivosť rodičov na základe rozhodnutia súdu a ak táto osoba poberá materské alebo rodičovský príspevok.“
Takze ten kdo ma deti doma, napr. kdo se stara doma o 4lete tak nemusi nahlasovat nic? Toto je jako prevence proti tyrani deti? Je to cele nejake nejasne..Aspon me teda.
Nechapu taky tu formulaci "dovrseni 3 let po 2.2014" to kdyz dovrsila 3 roky uz pred 2.2014, tak nenahlasuju?
Nevolali jste nekdo primo na UPSVaR, jak to vlastne je?
@czechzuzanaba ja som na upsvar volala... Tam sa to nahlasuje.a len deti ktore teraz 1.2.2014 dovrsia 3 roky. Starsie hlasit netreba.
@czechzuzanaba práveže sa to týka detí, ktoré majú viac ako tri roky - deti od 3 do 6 rokov a nechodia do škôlky
@nikawero12 nie. Mne na upsvar povedali ze iba tie co teraz k 1.2.dovrsia 3 roky. Moja ma uz 4 a vyslovene som sa pytala ci ju mam nahlasit a ta pani ze nie.
@zuzkat1 no tak asi majú na upsvar-e nejaké svoje inštrukcie
@nikawero12 vraj sa to kadeako menilo,ale ze toto je finalna verzia. Asi 3x som pozmenila otazku a vzdy rovnaka odpoved.priamo som sa opytala na sankcie ak ju nenahlasim.zopakovala ze malej sa to netyka.
@zuzkat1 tak potom postupuj tak, ako ti to povedala tá pani, na upsvar-e mali určite školenie ohľadne tohoto problému, ja som len reagovala na to, čo písala @czechzuzanaba
maminky, ja som z toho paf
moja dcérka bude mať v júli 4 roky, som na predĺženej rodičovskej / z dôvodu zrušenia môjho miesta počas RD, nie preto, že som negramotná a neviem, čo tu bolo ešte popísané/, dcérka chodí od 8-11:30 do škôlky, potom sa starám o ňu ja, takže aj ja musím poslať to tlačivo, že?
@zuzkat1 no fajn. Ted este aby to vsechny tety na uradech pochopily stejne 😀 Bo v tom zakone se pise starsi nez tri roky, a platny je od 1.2.2014. Tak to si jde vylozit vselijak.
Dal tam pisou, ze se to nemusi nahlasovat, kdyz je matka na materske s dalsim ditetem a stara se i o to starsi. To je taky zajimave...
Kazdopadne nas se to netyka, starsi uz teda dovrsila 3 roky pred tim 2.2014 a mladsi este 3 nema. Diky za info!
@czechzuzanaba ja teda tiez dufam ze to vsetky tak chapu... Ale pytala som sa viackrat a furt to iste vravela. Este dodala ze starsie kontrolovat nebudu lebo to by bolo fyzicky nemozne. A ze tych sa to netyka... Vyzerala ze vie co hovori...
@czechzuzanaba ide o to, hlavne o to, že zákon nie je RETROAKTÍVNY (spätne účinný), preto sa netýka detí, ktoré už 3 roky dovŕšili pred účinnosťou zákona (pred 1.2.2014)
ak by bol zákon retroaktívny, týkal by sa to VŠETKÝCH detí vo veku 3-6 rokov, teda, aj tých, ktoré dovŕšili 3 roky napr. v decembri 2013, či v auguste 2012.....atď.
presne z toho dôvodu, aký uviedla @zuzkat1 zrejme nezaviedli retroaktivitu.... bolo by to neskutočne zdĺhavé a fyzicky veľmi náročné zisťovať tieto veci spätne

nemám deti (to vie asi každý už :D) ale mne sa to zdá ako blbosť. o chvíľu budete/me čipovať. im je podľa mňa šuma fuk kde je mimčo ...