Kto stráži vaše deti počas voľnočasových akcií?
Ako to riesite u vas ked v jeden den obaja rodicia mozu ist na nejaku akciu? Nie pracovnu, ani lekar a pod proste nic co je podstatne a dolezite, ide cisto o nejaku volno casovu aktivitu. Jedno dieta ma 4 roky a raz ho strazila suseda ked som musela ist na pohotovost (poobedie par hodin) inak nikdy nikto. Babky nemaju zaujem o vnucata, dedo pride ak treba ale tiez ho nechcem zneuzivat aby k nam prisiel vecer strazit na cca 1 hodinu ale s cestou to ma tak 2, pre jedno dieta este na kruzok ist a hlavne ked ani ja ani manzel nemame ziadnu dolezitu akciu. Ja mam svoju pravidelne v dany den a manzel ma teraz moznost niekam ist (nepodstatne kam). Moj nazor je taky ze ten co pride s aktivitou ako druhy ma danu akciu odmietnut a jednoducho ostat s detmi. Moj manzel by zavolal asi hocikoho len aby mohol ist aj on. Tato situacia nie je u nas prvy krat a vzdy to konci tak ze ja svoju zrusim a ostavam doma.
Veď nech ozelie 10 ročná tréning a postráži mladšieho súrodenca. Zaklop susede, že deti budú doma samé, či by sa mohli na ňu obrátiť v prípade, že by bol problém. Veď hádam sa raz za rok môže prispôsobiť aj decko rodičom, nie len na opak
Moj oco je po 2 infarktoch
3x mu operovali cievy
2x koleno
Ma ortezy barly ale s mojou dcerou travi tolko casu (a nie len s nou) kolko moze a vôbec nemam pocit ze ho niekto vyuziva a tiez je dobrak co pritaka na vsetko
Ale je rád ze moze byt s vnucatami lebo jedine co im naozaj ostane su spomienky na deda
@h2 vieš ako sa to hovorí kto po chce hľadá spôsoby kto nie hľadá dôvody. Presne vieme, ktorý typ je autorka
@h2 toto manzel nenavrhol, on od neho ocakava ze pride, postrazi, poriesi trening a pojde sam domov, preto to vidim ako zneuzivanie dobroty tak ako uz manzel pri inych prilezitostiach okomentoval - vsak dedo chce, vsak dedo pirde, vsak dedo vybavi, vsak dedo donesie, vsak dedo odvezie, vsak dedo … a dedo iba hovori ano ano, uz pre nas urobil vela a ked naozaj potrebujeme tak nemam problem poziadat ale tato situacia zo dna den je pre mna ze skacte lebo ja (manzel) chcem a neustupim tak ako som neustupil ani raz, on ani na chvilu neuvazoval nad tym ze nie tentokrat nejdem lebo mam deti a manzelka nieco uz ma
Nechápem prečo ti tak veľmi vadí že by prvý krát tento rok dedo postrážil svoje vnúčatá na HODINU. Muž nech poňho autom ide, deťom doma pripravte rozprávku a jedlo, keď prídeš z tréningu tak choď otca odviesť alebo mu zaplaťte taxi ak sa ti večer nedá kvôli deťom.
@petrao2 Toto je super riešenie 2-3 krát dozrie na pestúnku aj tvoj otec a keď budeš vedieť že je to ok tak ich môže strážiť aj sama. Aj keby ma prísť strážiť deti raz za dva mesiace, budete mať overenú osobu ktorá vám situáciu vždy za pár drobných vyrieši.
@tamitamitami pretoze ako som uz pisala - nikdy s nimi nebol este sam, pretoze treba ist este na trening pre dieta - nie nebudem mu to rusit aby bolo potrestane za to ze rodicia nemozu a ano u nas sa neucast na trenningu berie ako trest, pretoze nebudem zneuzivat dobrotu otca - vid vyssie co pisem, on sa zastavi rad a casto ked to jemu vyhovuje. O odvoze/dovoze nebola z manzelovej strany ani rec, on to berie nejako automaticky ze ved dedko sam … ja po cviceni by som musela nalozit obe deti a ist hore - dole odviest deda co je cca hodina a to v case ked sa uz maju deti chystat do postele - zatial co manzel koli ktoremu sa mame postavit vsetci na hlavu bude uzivat divadlo.
Ježiši Kriste už! No tak raz nechoď cvičiť, čo sa ti pre to stane?! Keď NIČ iné sa nedá?!
@h2 Tiež už končím túto diskusie lebo toto sa naozaj nedá čítať 😂🙈. Nič nejde, nič sa nedá. Žiadne riešenie nepripadá v úvahu lebo.....
Pritom sa to dá úplne jednoducho zariadiť aby všetci boli spokojný. Ak si človek nevie v dnešnej dobe keď je milión možností zariadiť stráženie pre pomerne veľké, zdravé deti na hodinu tak je niečo naozaj zle.
@h2 ja som citala cely tu diskusiu a cakala som ako sa to vyvrbi 🤦🙈😂 takze mi je to jasne. Ale zo zufalstva som uz aj pomoc ponukla
Po 11 stranách tohto litania by som už na to cvicenie ani chut nemala , ani si to neuzila.
@tamitamitami a ako prosim ta okrem zavolania deda ktoremu teda manzel ani neponukol odvoz/dovoz?
Vy nie ste sesternica pani...kopce,zákruty,nedá sa,brat a pozemok?😄ste naštvaná na muža,tak inú možnosť ako nech stráži deti on neberiete do úvahy...kľud,veď dnes nepôjdem,ale nabudúce máš po...🤣🤣🤣
@misicka31 opakujem - aku inu moznost okrem deda? A s pristupom “ .kľud,veď dnes nepôjdem,ale nabudúce máš po” riesim vzdy ja, manzel nikdy a teda neviem co je na tom tak hrozne ze od neho ocakavm rovnaky pristup
11 stran dupania nohov, ako nič neprichadza do uvahy, lebo jedinym riešenim je, že manžel nikde nepojde.
Autor - tak to je fakt niečo nepredstavitelne, aby stary rodič stravil hodinu s vnukmi, po prvy krat! od ich narodenia! reaguješ, akoby mal prinajlepšom tyzden stravit s batolatami,
Byť manželom, tak priamo kontaktujem dedka a dohodnem sa s nim. I keď, keď vidim, čo tu stvaraš na 11 stranach, chlap už má doma pripravené peklo, ak sa rozhodne isť. S tebou musi by radosť robit kompromisy… toho svojho manžela máš vobec rada? Lebo takto sa človek nesprava, ak ma harmonicky vztah. Neviem su predstaviť, čo stvaraš pri vážnych problemoch, keď robiš cirkus, pri takejto lahko riešitelnej situacii 🤦♀️
1.zostať doma?
2.zavolať deda?
3.odviezla by som dieťa k dedovi?
4 zavolala osobe,ktorá mi stráži deti,keď mate s mužom čas sami pre seba?
A čo by som dnes volila ja?Ostala by som doma,a hľadala niekoho na príležitostné stráženie...a keď sa to manželovi nepáči,tak môže zostávať doma on 🤣
To nech rieši muž keď chce ísť že kto príde ale mimo deda (nevidím problém prečo práve on nie ani po tvojich argumentoch), môže prísť jedna aj druhá babka. Neskúsili ste ich osloviť takže nemáš ani predstavu aká by bola ich reakcia (možno by si bola milo prekvapená).
Opatrovateľka, veď nemusí hneď byť s deťmi doma môže ich zobrať do kaviarne blízko miesta kde tú hodinu budeš cvičiť. Alebo môže mladšiu zobrať k miestu kde má staršia tréning tam s nimi chvíľu počkať na ihrisku kým ty prídeš. Nech sa páči tu máš link https://www.hlidacky.sk/, nájdeš tam opatrovateľky od výmyslu sveta. Bežne to ľudia takto riešia keď potrebuje chvíľkové stráženie.
Hracie centrum kde strážia deti.
Kamaráti ktorý vám v minulosti strážili dieťa alebo napríklad tá suseda. Mne keby zazvoní suseda či by som nemohla hodinu-dve postrážiť deti tak by som úplne vpohode postrážila (nemáme žiadne extra vzťahy).
Ale teda ja by som to riešila tak že by som ostala doma a šla si zacvičiť iný deň normálne do posilňovne. Kľudne by som obetovala jedno skupinové cvičenie aby partner mohol ísť do divadla 😅. Pekne by som mu povedala že ako ďakovné čakám pozvanie na parádnu večeru 😂.
@h2 bingo!
Si strasne tvrdohlava a pomstychtiva, autorka prispevku. Z nikoho by neubudlo, keby si si 1x do tyzdna odpustila cvicenie. Nabuduce by ti mozno aj manzel vysiel v ustrety. Keby si nikdy nikde nechodila a ten 1x do roka ti to manzel znemozni, lebo si zrovna vtedy najde program a mate doma 2 krpate deti, tak ok, bol by za chuja. Ale takto len dupes nohami a hladas sposoby, ako to nevyriesit.
A zamysli sa aj nad tym, ci to ze ti nechce vyjst muz v ustrety aj teraz nie je sposobene tym, aka si tvrdohlava a ze v nicom nikdy neustupis TY a nie on.
Nie kvoli manzelovi sa mate postavit vsetci na hlavu, ale kvoli tebe. Manzel ma len smolu, ze mas na cely rok vybookovane cvicenie na konkretny den a ani raz ho za ziadnu cenu nevynechas. Keby ta kamoska volala na kavu, alebo by si potrebovala ist surne ba nakup, vtedy by ti dobre padlo aby sa muz postaral (co asi robit aj bezne vzdy ked ides cvicit). Ale teraz zrovna nastal koniec sveta, lebo si dovolil ist do divadla zrovna v rovnakom case, ked ty si nemozes dovolit zrusit trening, ako keby to bolo zivotne dolezite rozhodnutie a odpadli by ti ruky/nohy, kevy si tam nesla.
@misicka31 a kde spominas ze ostane doma manzel?? Ja som hned na prvom mieste u teba a manzel? Toto ma udivuje najviac ze on sa rozhdone a ide a ja mam zhanat? Ja mam vozit? Ja mam riesit? Jedine riesenie co vymslel je ze volal dedovi lebo pn je pre neho na spagate a skoci hned ako piskne ..
Inak máš tu 11 strán kde ti všetci píšu že sa máš zamyslieť nad sebou a všetci píšu v podstate to isté. Ale ty si ideš stále svoje.
Tak daj toto prečítať tvojmu mužovi nech aspoň vie, že 99% žien by sa takto nechovalo. Lebo ty mu tlacis určite do hlavy opak
@tamitamitami manzel nic ine nevyriesi, jedna babka je daleko, bola tu teraz na 1 noc asi po 5 rokoch koli svojim veciam a o deti ani nezakopla. Druha babka by mala viac reci ona ma problem sem prist aj na narodeniny deti nie este aby strazila - takze nie, ich reakcie pozname a naozaj by neprekvapili.
Ano suseda postrazila ale ako pisem - krizova situacia a nemala problem. Teraz jej zaklopem ze sorry chcem ist cvicit a manzel ide za kulturou tak postrazis? By na mna asi riadne pozerala ci nam nesibe …
Do posilky nechodim, toto nie je klasicke skupinove posilnovanie takze hodina v posilnovni ako nahrada pre mna nie je.
Komu nieto rady tomu niet pomoci.
320 príspevkov a rad od zien ako je to jednoduché vyriešiť ale autorka si ide svoje lebo 2x do roka musí zrušiť svoje cvičenie, aby sa podriadila mužovi.
A pýtala si sa muža koľkokrát on nebol niekde lebo panička má v kalendári obsadené 2 dni v týždni cely rok a ani za toho boha neni že by to musela rušiť.
Tak bohužiaľ aj muž má jedny nervy a zrejme si musel dupnut, je mi ho ľúto. Cely život má nalinajkovany a ak prejde za čiaru tak amen tma.
@hankab a ked ti poviem ze tento rok to bolo uz 2x kedy sa ja prisposobujem jeho aktivitam? Od neho som toto gesto nezazila ani raz odkedy mame deti a nemali sme to ako inak vyriesit ..
@hankab llebo ja sa o deti bezne nestran ked on ma svoje pravidelne aj nepravidlene aktivity a vo vacsej miere ako ja a ja si ani neskusam nieco v tom case dohadovat lebo viem ze to je jeho cas -
Rob čo chceš 🤷🤦nemôžeme za to,že si to s mužom nevieš vykomunikovať...čau
Prečo ti tak záleží na cvičení? Píšeš že ho máš 2x týždenne čo je viac ako 100x ročne. Takáto situácia vám nastane 2-3x v roku. To naozaj z vyše 100 cvičení nemôžeš vypustiť 2-3? Prečo ? Manželstvo je aj o laskavostiach, aj o kompromisoch
@klip0 a aj on ma pravidelne aktivity, to sa nerata? Ja si vtedy tiez nic nedohadujem a tiez som mohla/mozem ale je vporiadku?
Tento rok o tomto case je uz takmer polka juna 🤷🏻♀️
Ked si z tych cca 22x musela zrusit cvicenie 2x, nevidim na tom fakt nic hrozostrasne.
Pardon, teraz dokonca citam ze 2x tyzdenne. Tym padom 2x zo 44 si si ho musela zrusit. Uf, to je fakt hrozne 😏.

Ale prečo píšeš štýlom, ako keby tvojho otca neuveriteľne otravovalo, keby mal prísť k tvojim deťom? Písala si, že babky záujem nemajú, len dedo. Tak keď má záujem, tak ho to snáď obťažovať nebude. Nech poňho zabehne autom tvoj muž a aj ho potom po divadle od vás odvezie. Hádam môžeš s vlastným otcom stráviť chvíľu času aj ty, potom, ako sa vrátiš z cvičenia a dáš deti spať.
(Už ani neviem, koľká rada v poradí to tu odo mňa je. Ja sa snáď nepoučím! 🤦♀️😁)