Švagriná

6. júl 2023

Baby čo si myslíte o danej situácii...moja švagriná má syna 3 roč.,býva spolu s mojou svokrou v jednej domácnosti a ich návštevy u nás sú zriedkavé cca 1 krát za 2- 2.5 mes....ide o to že všetci z rodiny potrebovali ísť na pohreb vrátane môjho muža s tým že synčeka jej nemal kto postrážiť a keďže my máme malé bábo ja som aj tak musela ostať s deťmi doma,no a ide o to že ona chcela aby som postrážila aj jej malého to by nebol problém ...skôr ide o to že mňa sa nikto neopýtal či som ochotná ,zavolala len môjmu mužovi teda svojmu bratovi či môže byť malý u nás kým bude preč a mne nikto nič ani mu ani bu a tak doniesla malého keďže jej to môj muž udobril...povedzte preháňam ? Ja som za to aby sa spýtala mňa či môže dôjsť malý keďže ho budem strážiť ja nie muž alebo ? Čo myslíte? A po druhé pustili by ste deti na prázdniny k nim aj keď naše návštevy sú ozaj zriedkavé?

tinkavvv
6. júl 2023

Tak spytala sa blizsej osoby - jej brata. Muz ti to samozrejme mal oznamit, alebo jej povedat, ze sa ta spyta. Nerobila by som z toho dramu.

beata_k
6. júl 2023

A manzel tiez nevie ani bu ani mu? Je logicke, ze volala bratovi.

dzulli1980
6. júl 2023

Áno, mala sa opýtať Teba, Ty strážiš, nie Tvoj muž ... ja by som sa napr. oň nepostarala, prečo? Nikto sa Ťa neopýtal, či si ochotná ho postrážiť ... a čo sa týka prázdnin, pokiaľ nevieš, ako to u nich funguje, podľa toho, čo píšeš sa dá povedať, že váš vzťah nie je nejaký blízky, deti by som tam nedala.

deti95060810
6. júl 2023

áno preháňaš.... však to bola mimoriadna udalosť, iné by bolo keby to bolo každý týždeň...
nepíšeš aké veľké deti máš...

autor
6. júl 2023

@deti95060810 deti mám 10 Roč,5 Roč a rok

tinkavvv
6. júl 2023

A deti tam chcu ist?

aurora33
6. júl 2023

V prvom rade mal ti to oznámiť tvoj muž.

cocolino234
6. júl 2023

@autorka nerozumiem prečo z tohto viníš švagrinú? Logicky tvoj muž je jej brat, takže oslovila jeho a nech si to s tebou vybaví, ona kľudne počítala s verziou, že odmietneš, tvoj chlap sa rozhodol ťa ignorovať. Absolútne by som sa nehnevala na švagrinú, ona sa tvojho muža - jej brata spýtala. Mužova chyba, že ťa berie ako samozrejmosť a vôbec sa nezaujímal o to či ti to bude vadiť. Takže názov témy by som dala môj muž, ale u nich väčšina žien chybu prehliada a hľadá vinníka inde.

A nebola by som prekvapená ak by tie, ktoré v iných témach majú názor, že s mužovou rodinou si všetko rieši muž zrazu povedali, že švagriná sa mala ozvať tebe. Ja by som to tiež riešila cez brata, nech sa s tebou v súkromí porozpráva a spýta sa či ti to vadí. On ťa ignoroval, rieš to s ním.

toskanka
6. júl 2023

Áno, preháňas. Je normálne, že volala bratovi a predpokladala, že vy sa doma aj rozprávate.

guliver19
6. júl 2023

Mas pravo sa hnevat. Ved ta vlastne akoby narocky obisla a pritom dobre vedela ze strazit a zodpovednost budes mat ty. Dost buranske od nej, lebo muz s tym vlastne nic nemal...Mne by ti tiez neprislo ok.

pbra40
6. júl 2023

Ja neviem, ja som asi cudna, ale kedze islo o pohreb a vedela som, ze tam idu skoro vsetci z rodiny, sama by som sa ponukla, ze im ho postrazim na nevyhnutny cas.

petulda333
6. júl 2023

No a keby sa ta spytala,co jej povies? Postrazis? Ak ano,tak co riesis? Toto su take kraviny. A navyse ti zrejme vopred bolo jasne,ze niekto to dieta bude musiet strazit a logicky ty,kedze si aj tak ostavala doma s detmi

terezka1947
6. júl 2023

Prehanas.....spýtala sa brata,veď je to úplne ok.

prasiatko30
6. júl 2023

Nie nevadilo by mi to, ze sa sestra/brat mojho muza pyta svojho brata ci im mozeme helfnut a tym ze uz by som mala viac deti tak to znamena, ze sa aj viac prebavia - ten 10r so 4r a s 2,5r sa dokazu prebavit. A teda ak by to bolo mimo pracovnej doby tak mm by bol logicky doma pomahal by alebo by sme niekam vyrazili. A ano pustila by som 10r k nim na prazdniny, 4r iba ak by bol schopny to prezit a pytal by sa i ked skor nie ako ano koli veku, ale mozd byt, ze vydrzi a uzije si to

petamich
6. júl 2023

je uplne normalne, ze sa spytala brata - jediny kto spravil chybu je tvoj muz, idealne sa ta mal spytat, ci suhlasis pred tym nez to sestre slubil (a nie ti to ani nepovedat)

aj ked teda ak by mi to muz len oznamil bola by som s tym okej 🤷‍♀️

listy456
6. júl 2023

jako sorry za vyraz ale daktore sliepky uz fakt nevedia co od radosti.... este aj sama napise do prispevku ze navstevy maju zriedkave cize si nie su blizke ocividne ale ona caka ze bude obvolavat ju miesto brata s ktorym si je najblizsie.... ja by som nevydrzala s dakym kdo takto nenormalne toxicky premysla a este bude vinu na svagrinu hadzat ked jej muz je cisty bulo ze jej nedal vediet len povedal sestre nech dieta donesie a ona je za tu zlu??? na omyle si a ze ti muz nepovedal nic vyprava vela o vasom vztahu cize daj si muza doporiadku

autor
6. júl 2023

@petulda333 no logicke to vôbec nie je že ho budem strážiť ja nakoľko som ho nikdy nestrazila a dokonca ani naše vzťahy nie sú ideálne a navyše deň pred pohrebom jej ho strážila kamoska

autor
6. júl 2023

@prasiatko30 s deťmi som ostala doma sama žiaden manžel žiadna pomoc,manžel šiel tiež na pohreb on to sľúbil za mňa

cocolino234
6. júl 2023

@autorka po tomto čo si napísala ti ešte prišlo naozaj normálne dať názov diskusie - švagriná? Nemáte ideálne vzťahy, nikdy si jej dieťa nestrážila a toto tvoj muž určite vie. Aj tak ti to ani len nepovedal, ona sa iba spýtala a ty obviňuješ ju? On to sľúbil za teba a nie, že švagriná prišla a bez rečí doniesla dieťa. Na vine ste vy dvaja a zanedbaná komunikácia, nie prosba švagrinej o pomoc. Vypínam upozornenia, tu sa s najostrejšou ceruzkou nebavíme.

petulda333
6. júl 2023

Tak si ho teda vziat nemala. Ani sa nedivim tym vztahom. Teba by som za svagrinu nechcela.

toskanka
6. júl 2023

@autorka To nám je všetkým jasné, že vaše vzťahy so švagrinou nie sú ideálne... a toto by si vážne spravila, že by si povedala nie? Lebo fakt nechápem, čo vlastne riešiš? Svoju dôležitosť?

petulda333
6. júl 2023

@toskanka zjavne len to

banalu
6. júl 2023

Moja svagrina aj svagor vzdy volaju muzovi, ci mozu prist na navstevu (vzdy minimalne na vikend) a on sa vzdy najprv dohodne so mnou a az potom im da odpoved. Takze problem nie je svagrina, ale tvoj muz.
A k tomu ci by som pustila deti je xy dalsich otazok a rozhodnut sa aj tak musis ty s muzom, lebo to, ze ja by som pustila svoje ti nijako nepomoze, kedze mozeme mat uplne ine podmienky pri rozhdovani...

autor
6. júl 2023

@listy456 prepáč ale ty by si chcela aby ti strážil dieťa niekto kto ti nie je blízky,s kým sa vidíš ozaj raz za čas i to z povinnosti skôr ...lebo teda ja by som takej osobe svoje dieťa nenechala

prasiatko30
6. júl 2023

Boze vyvadzas ako keby si dieta v zivote nevidela, kebyze si slobodna a bezdetna tak este chapem ale pri 3 detoch sa jedno naviac strati, este ked mas uz jedno co ma 10r. Tie deti sa prehraju a varit aj tak varis pre 3 jedno, naviac sa strati. Vsak nesla na zabavu, isli na pohreb a asi fakt nemala ku komu dat dieta

judit47
6. júl 2023

A kolko to strazenie cele trvalo? Lebo sa tu tvaris akoby si dietatu musela plati tri chody v restike kupat ho a cely den sa o neho starat?

prasiatko30
6. júl 2023

Ked mas problem a potrebujes tak moje dieta tiez ostalo so svagrinou. tak hadam nie si ciganka co byva volakde v osade 🤦🏽‍♀️aby sa bala co spravis dietatu

listy456
6. júl 2023

ja nechapem co riesis svagrinu a ne muza tvojho co vys... sa na teba nepovedal ti to ani nedal ti moznost povedat ze nie nechces tak preco svágrinu riesis??? to je jej vec uz ze co ona robi s detmi a ku komu ich da to je jej svedomie..... no ale tvoj muz ti zobral tu moznost odmietnut takze tuto diskusiu si mala s nim viest a ne si otierat usta o svagrinu ked ona sa VLASTNEHO brata spytala lenze ked mas za muza takeho..... co si cakala ine?? vie dobre jake vztahy mate a ukradnuta si mu bola to ty akoze ziadny hnev na neho nesmerujes??

dskjhfdlkdjhl
6. júl 2023

Svagrina sa spytala svojho brata. Ten jej mal povedat, ze to musi predebatit najskor s Tebou. On jej to rovno slubil. Naozaj si myslis, ze na vine je svagrina?

jana_eyre_2
6. júl 2023

A čo urobila tvoja švagriná zle? Nič.. mal sa ťa spýtať tvoj muž, keď sa ho spýtala ona.. vyriešené..