Kto stráži vaše deti počas voľnočasových akcií?
Ako to riesite u vas ked v jeden den obaja rodicia mozu ist na nejaku akciu? Nie pracovnu, ani lekar a pod proste nic co je podstatne a dolezite, ide cisto o nejaku volno casovu aktivitu. Jedno dieta ma 4 roky a raz ho strazila suseda ked som musela ist na pohotovost (poobedie par hodin) inak nikdy nikto. Babky nemaju zaujem o vnucata, dedo pride ak treba ale tiez ho nechcem zneuzivat aby k nam prisiel vecer strazit na cca 1 hodinu ale s cestou to ma tak 2, pre jedno dieta este na kruzok ist a hlavne ked ani ja ani manzel nemame ziadnu dolezitu akciu. Ja mam svoju pravidelne v dany den a manzel ma teraz moznost niekam ist (nepodstatne kam). Moj nazor je taky ze ten co pride s aktivitou ako druhy ma danu akciu odmietnut a jednoducho ostat s detmi. Moj manzel by zavolal asi hocikoho len aby mohol ist aj on. Tato situacia nie je u nas prvy krat a vzdy to konci tak ze ja svoju zrusim a ostavam doma.
Koľko krát do týždňa má muž svoje akcie a cvičenie?
Tak mam odijst o 18.00. Viem aký je. Tak píšem na obed zlato pripomínam o 18 00 dnes odchádzam.
A napíšem ešte o 17.00, aby to do 18.00 stihol.
Ak nie je doma za 10min. 18.00 volám kam mu mam priniesť deti alebo mu oznámim, že budú u susedov....
Tak mňa by naštvalo ak by som bola nonstop nevyspata a on odmietol odviezť dieťa do školy hoci na to má priestor, ale už by som riešila.
A opakujem už xty krát nechaj ho niekoľkokrát nech tu situáciu vyrieši on, svojim spôsobom.
On nie je ty a preto nemôžeš chcieť , aby sa správal rovnako ako ty. Čo nechceš absolútne pochopiť. A dupeš nožičkami.
Miesto bojovania s ním sa zariaď a vyťaž zo situácie. Neruš svoj dohodnutý program, ak ti na ňom tak záleží a nechaj muža sa postarať a vyriešiť situáciu po svojom v rámci medzi. (tym myslim, ze nie nepojde dcera z treningu sama ak je to nebezpecne, ale nemusi ist nutne s rodičom)
Jemu stačí otvoriť zoznam a ty hneď rušíš svoju aktivitu? No u mňa aj 10 by mohol otvorit, v dohodnutom čase odchádzam a ešte s úsmevom poprajem nech sa dobre baví na svojej akcii.
Ty sa tvaris akoby tie deti išiel dat strážiť alkacovi na drogách. Absolútne nedôveruješ jeho rozhodnutiam.
On vie, že ak nič nezruší, ty nikam nepôjdeš...
Alebo ešte inak. Predstav si, že je muž na služobke. Akoby si situáciu riešila, ak by si nechcela prísť o cvičenie a dopriať dieťaťu krúžok? A od toho sa odraz ako nájsť riešenie.
@3petka evidnetne nepoznas nase babky… manzel tiez presne vie ake su a sam hovori ze my nemame babky na strazenie, bezne zabudnu aj na sviatky deti a pod takze toto jw uplne mimo co pises
@eliska13 cvicit chodi 3x + ma dalsie 2 aktivity ktore su kazda tak 1-2x za mesiac, pri jednej odchadza z domu napr o 5 a pride ked uz deti spia + co pride take nepravidelne (pozeranie nejakych sportov s kamaratmi a pod)
Takze ak sa pytas koli casu tak ano, manzel ma toho nepomerne viac ako ja svoje 2 hodiny tyzdenne a ked on si robi svoje tak ja mam nepomerne viac starostlivosti o deti - pisem to preto ze si sa pytala, nie preto ze sa stazuje a aby ostatne konecne pochopili ze moje 2 hodiny su nic oproti jeho aktivitam
Tak mu jednoducho povedz o 18 tej odchádzam, staráš sa o deti. Otec nemôže nie je mu dobre. Zariaď si to ako vieš. Nediskutuj nestaraj sa. O 17:50 mu zavolaj, že už ideš tak nech si švihne az deti nie sú doma samé. Buchni dverami a hotovo. Alebo keď je podľa teba taký sebec tak sa rozvedte deti si dajte do striedavej starostlivosti a aktivity plánujte v čase keď budú u druhého rodiča. Tak budete mať aj čas a starostlivosť rozdelené rovnakým dielom.
@janage ano tak to nejako bolo - rano som mu to pripomenula a to bolo same jasne. Ked mu veci pripominam casto som zase zla lebo vsak on nie je blby a vie… dieta som v tom case nemala ako nechat u susedy lebo on prisiel az o 21 kedy uz davno mala spat a vcase ked ja som uz bola vychystama na odchod a on mal byt doma tak mal stale cca 3 hodiny cesty
A nie nedoverujem jejo rozhodnutiam lebo pokial ide o neho a jeho zaujmy tak nehladi na nic, bezpecnost - nebezpecnost dieta by poslala same lebo to by prospelo k vyrieseniu situacie aby on nieco mohol a este by si to aj obhajil … pritom minule isiel a pojde aj nabuduce, len teraz netreba lebo on
@matullienka na deda ma cislo a vie si to s nim dohodnut aj sam, co uz aj spravil
Tak treba poučiť aj deda a mužovi dať ultimátum. Úprimne podľa tvojich vyjadrení je to sebecký, nezodpovedný jedinec čo by ma pri takomto človeku malo držať?
Tak si dokelu dupni, a vybav tu opatrovateľku. Nechce cudziu, tak nech bude doma.
A nepripomeniem raz ráno, viackrát písomne sms. Rozčuľuje sa. Nech! rovno poviem, ,že to je preto lebo z 5 razov čo mal dôjsť 3x meškal.
Nepride opäť na dohodnutý čas? To bolo naposledy. Zajtra pohľadáš slečnu k deťom a bude chodiť vtedy keď ty niečo budeš mat naplánované.
S otcom dôrazne pohovor, že takto ti nepomáha ale škodí, takže opatrovať deti bude len ak mu zavoláš ty.
Ak je to ale 2,3x do roka nevidím dôvod dedka nepoužit.
Alebo prestan sa neustale prisposobovat a muzovi povedz, ze obcas dedko pride, ale nie stale.
A dajte si Google zdielany kalendár, má to tam, plus sms tak žiadne, že zabudol som. Pripomeniem ráno, naobed a hodinu pred akciou. Pripadne si môže pripomienku nastaviť sám v mobile. Milión možnosti riešiť.
Asi som tu trošku neskoro, ale mne to celé príde tak, že tebe vadí, že manžel nerobí kompromisy, okej, na tom treba zapracovať a nejak sa dohodnúť. Ale túto konkrétnu situáciu nechápem. Píšeš, že ťa núti rušiť program, pričom je to práve on, kto zháňa niekoho na stráženie, zatiaľ čo ty neberieš žiadnu inú možnosť než to, aby on ostal doma. Hovoríš, že jeho jediná aktivita je cvičenie a teraz si raz chce vyjsť s kolegami do divadla. Ja naopak oceňujem, že ide do divadla, nie niekam do baru a pod. Chápem, že dedko nie je najmladší, ale ak s tým súhlasí a je to reálne ojedinelá situácia, tak si nemyslím, že je to využívanie a celé to vidím tak, že jediný, kto nie je ochotný spolupracovať, si ty.
@dashie269 on mi priamo nepovedal ze zrus si program a nie jeho jedina aktivita nie je cvicenie, divadlo bolo tento rok uz asi 3x krat pricom 2x tam uz bol a jedina ojedinela situacia je tu dnes zase - mladsi nesiel do skolky a jeho odpoved - volame dedka (ako vzdy a na vsetko asi) mne sa neda … to ze ja riesim choroby kazdy mesiac, lepim home office, odsuvan robotu ako sa je ok, on si nezrusil jedno stretnutie pritom viem ze svet by sa nezrutill
Ahoj autorka, ako ste to včera večer vyriešili? Bol manžel v divadle? Bola si cvičiť? Prišiel dedko?
Pýtala som sa pred pár dňami, ako to teda dopadlo, sorry, že sa pýtam znova, ale veľmi by ma zaujímalo, ako celá táto situácia dopadla, či išiel manžel do divadla a ty cvičiť, alebo niekto z vás ustúpil a zostal doma s deťmi.
@h2 aj ja som zvedava. Snad nam autorka odpise 🤷
@h2 ano presne tak ako pises. A hned v zapati v stredu rano dieta nie celkom ok a manzel len oznamil ze nech ho dam do skolky lebo on nemoze (ani ja, mala som dohodnute meetingy atd) ked som mu povedala ze ok ale ked budu volat tak pojde vybrat tak sa mu to nepacilo ….navrhovala som ze nech on nieco zrusi, ja nieco a vybavene tak nie,. Som mu povedala ze ok tak ja sa teda zbalim a odchadzam a nech sa stara on lebo to presne isiel spravit mne a vysledok? Zavolaj deda … len ja som vedela ze on ma uz poobede program
A ako teda? Že si nešla cvičiť, aby on mohol ísť do divadla a dedo nemusel? A v stredu ste dieťa dali do škôlky?
@h2 nie, ja som ostal doma aj v utorok aj v stredu, ty by si dala chore dieta do skolky? Rano nemal teplotu ale videla som ze nie je ok, doobeda uz mal teplotu tak by nam aj tak volali ze si mame prist pre dieta, manzel sa hned vyjadril ze on nepojde … takze ja som si musela zrusit cely pracovny program a teraz to 2 dni dobieham, dietta ja stale chore a neviem ci vobec do pondelka bude ok
☹ Nie, jasné, že by som nedala dieťa choré do škôlky, pýtala som sa len preto, že som z tvojej predošlej odpovede nepochopila, ako ste to vyriešili.
Nuž, tak potom si dajte na chladničku ďalší rozpis: Kto kedy zostane s chorým dieťaťom doma. A pekne na striedačku.
@h2 uz som mu to oznamila ze moze cerpat pecka alebo ocr ( to sa mu nebude nepacit koli €€). Ja mam ocr preplatenu zamestnavatelom ale tiez nebudem pravidelne mesacne doma 1-2 tyzdne koli chorobe a potom dobiehat. Z home officu sa to fakt neda uz ked som sama, manzel ak dobehne tak iba ak mam meeting a robota mi aj tak stoji.
Autorka, teraz musíš rázne zakročiť. Ja som toto v manželstve zažila, manžel ako rodič dal od rodičovských povinností - teda choroba, lekári, atď ruky preč. No zvládala som to pol roka, potom mi dochádzala dovolenka, očr som kvôli platu nechcela.
Tak som raz doma oznámila, že ak sa nebude starať aj on o choré dieťa, rozvádzam sa, lebo mi doma nie je na nič. Paradoxne pomohlo a dokonca zistil, že práca fičí aj bez neho 😉
Akože manžel bude asi vychcany a berie ako samozrejmosť že ty sa aj poskladas keď treba ostať doma a on nie. Dúfam že teda má prácu kde zarobí toľko, že ty kľudne môžeš nepracovat a len sem tam pre svoj pocit.
A do toho divadla išiel vtedy ? Alebo nešiel ? A ty cvičiť ?
@klip0 ako mimo povodnu temu - ale nie, nezarobi tolko aby som mohla ostat doma uplne bez prace 😂 zaraba dost ale nie az tak a ja este o cca 1/3 viac ako on + ak by som bola na ocr tak mi zamestnavatel doplati do vysky mzdy, takze takzo financne stratovi nebudeme ale napr koncorocne hodnotenie vysledkov a nasledne odmeny to by uz ovplyvnit mohlo …a to sa neda robit tak ze mesacne vynecham minimalne tyzden. Som ochotna vyjst z komfortnej zony a jednou rukou riesit lego a druhou tukat do compu ale cely den to je extrem
No chceli by to s ním hodiť vážnu reč že takto to ďalej nepôjde. Ty to všetko máš zvládnuť a ešte on to berie ako samozrejmosť a akoby on takú povinnost ani nemal mať
Autorka ako vidim nikde si sa s tým chumajom neposunula… Že zavolaj deda .. to je výborna odpoveď… Nechceš mu pohroziť nejak viac ? Leno toto nemá zmysel má ťa na haku..

Ahhh tu je mi jasne prečo staré mamy nechodia. Lebo počúvať tieto kecy je na psychiatriu, podľa mna by veľmi rady sťažili deti ale za chrbtom majú stále toto lebo ona im ich nenechá. Ak by mala iný prístup tak verím tomu že by rady chodili.
A opakujem sa ale vás problém s mužom nie je zariadenie stráženia ale vás vztah. Jemu sa tiež nečudujem že rebeluje keď má toto doma ani mne by sa s tebou nechcelo byt dlhšie ako je potrebné.