Ktorý krém na zapareniny by ste mi poradili ?
Máme neustále problém so zapareninami. Skúšal sme niekoľko krémov..
určite sudocrem
U nas zaberala len Rybilka. Sudokrem vobec nie a ine som neskusala. A 2x som muslea pouzit Pytiol, ked uz to bolo velmi, velmi zle a ani Rybilka uz nezaberala. Pytiol pomohol hned po prvom natreti.
Zaberal Sudocrem, ale len asi do štvrtého mesiaca, potom sme poskúšali kadečo, dobrý bol aj zelený okrúhly Babylove a teraz sme veľmi spokojní s Bupi 🙂
Urcite odporucam krem od BABE, je vynikajuci 🙂
sudokrem
My sme používali Sudocrem a Bepanten a keď bolo zle lekárka nám predpísala Bactroban - bol antibakteriálny a fakt super.
Imazol
Ja som používala rybaciu masť😉
My používame sudocrem, rybilku, weleda (dá sa kúpiť v dm) skúsili sme teraz aj nivea a som spokojná ako prevencia. Ale ak už bola riťka naozaj zaparená tak bepanthen a najlepší je imazol krémpasta. Treba si dať pozor tých imazolov je viac druhov. Na zapapreniny je tá krémpasta. Ževraj je na predpis, ale mne ju už 2 krát dali v lekárni aj bez neho. Ten používam ozaj vtedy, keď sa riťka zaparí, na prevenciu mám tie, čo som písala na začiatku. Všetci ospevujú sudocrem, ale nám nepomohol, keď už bola riťka zaparená. Rýchlejší bol ten imazol krémpasta.
Ja som pri prvom synovi pouzivala mast s rybim olejom, aj sudocream, ale teraz pouzivam babypanthen a zatial neplanujem menit, staci ho kusocek a je perfektnyyy
nam Sudocrem nezaberal a odkedy mam WELEDU ani len raz nemala zapareniny !
My pouzivame vacsinou bapanthen,a dobry bol aj infadolan.ale my sme na zadocku moc problem doteraz nemali,skor na zahyboch noziciek,hlavne v lete.a tam je dobry bepanrhen,lebo neobsahuje zinok,ktory vysusa.
Odkedy som nepoznala Imazol tak pre nás bola perfektná Calcová masť, keď som vyskúšala Imazol tak nemôžem naň povedať nič zlé...
Na veľké zapareniny u nás zaberal jedine IMAZOL, vždy som ho mala v chladničke pre istotu. Ale inak, ako prevencia, zaberala klasická modrá rybacia masť. Švagriná si zase nevie vynachávaliť SUDOCREM - druhá švagriná jej nosila z UK obrovské balenia. 🙂
Ahojte pridam aj moju skusenosť mozno niekomu pomože , MOj maly mal strasne zapareninky ale že strasne az do ziveho zodrate nedalo sa na to ani pozerat vyskusala som snad vsetko co na to existuje a nič cim viac som to natierala tym viac mu to nedychalo mal to rozmokvane mastne a bolo vydno ze proste ta pokozka nedycha cez tie mastiska hnusne raz sa mi stalo ked som ho vecer okupkala ze som ho zabudla natret a dala som ho rovno spinkat spal celu noc tak som ho ani nebudila prebalovat ked som ho rano rozbalila tak som bola milo prekvapenamal to tak celkom fajn zasusene a vobec to nemal zacervenane vravim si ze by to bolo tym ze som ho nenatrela ? tak som skusila aj cely den nechat tak po kazdom prebaleni som ho pretrela mokrou habenou plienkou nechala volne dychat chvilku a zabalila a 2 ,3 dni a bol krasne zahojeny zasla som kolko drahych kremov sme nakupili a zabralo nakoniec nič iba nič a nič za skusenie nic nedate jeden dva dni a uvidite nijako mu to ublizit nemoze samozrejme kazde dieta je ine
ahoj skus imzol krempastu ucinna najme na zapareniny nam pomaha
Skuste Flocetu gel, objavila som ju tento rok na doporucenie mojej kamosky a fakt nam pomohol!
@signal my sme mali rovnaky problem, bolo to ale tesne po porode a po 3 tyzdnoch trapenia, vetrania, mazania vsetkym moznym na predpis a bez predpisu, odskusali sme vsetky zarucene babske rady a nakoniec zabrala DERMALIBOUR, a to tak, ze za 3 hodiny mal pokozku ukludnenu a po jednej noci zacelenu, doteraz nechapem, ale teraz maleho nekremujem, iba pri stolici umyvam vodou a nie utierkami a ak sa mi zda, ze sa mu zacina robit zaparenina, tak pouzijem dermalibour a pri dalsom prebaleni uz tam nic nie je
Vyborna je Bioderma na zapareniny z detskej rady ABCDerm, Baby panthen (ten ruzovy), Nivea S.O.S.
Ak uz su velke zapareniny, tak Imazol Krempasta - pozor, aby to bola "krempasta", nie len Imazol... 😉
A ak uz fakt ze cele zle, tak nabehnut ukazat pediatricke, ci netreba zobrat ster alebo nabehnut ku koznemu ci inemu odbornikovi - moze sa tak prejavovat rada ochoreni, nechcem strasit, ale je to mozne...
Niet nad SUDOCREM
nedam dopustit na rybaciu mast, pouzivame ju od narodenia malej a zapareniny mala iba 2X, ked je isli zuby. v zivote som nepouzila ziadny Sudocrem a podobne.
Sudokrem ,a pripadne zmenit plienky aj vlhcene alebo vlhcene vynechat na par dni
sudocream a imazol, ale ten je na predpis 🙂 vynechať vlhčené servítky umývať čistou vodičkou, vetrať ritku a prípadne plienky skúsiť iné 🙂
pouzivali ste aj bepanthen masticku? Skusali sme aj my niveu krem, sudocrem ale objavili sa zapareniny tak sme sa znovu vratili k bepanthen
jednoznacne ymazol a k tomu vyvar do kupela z repika vyskusane
Nam najlepsie pomaha "babickin recept" a to zasypanie obycajnym kukuricnym skrobom. Zarucene pomaha.
My sme mali Babylove Calendula Wundschutzcreme a bol super, aj príjemný na ruke aj voňal a teraz máme Biodermu, ale tá sa mi zdá moc vodová. A vlhčené máme ružové Johnson's bez vône.
na zadocek pytiol ale inak bepanten 🙂
Jednoznačne sudocrem 🙂

Ja som mala doma sudocrem,aj od chicca krém na zapareniny ale najviac sa mi osvečil rybilka sa mi zdá a to nám dali v pôrodnici a potom som počula že pytiol bol najlepší