icon

Kúpanie detí vo vani alebo sprchovanie?

5. dec 2023

Muz mi vyčíta že 3rocnu kupeme každý den vo vani a nie v detskej vanicke kde môže len sedieť bez pohybu. Vadi mu asi míňanie vody. Napúšťate deťom vaňu každý den alebo sprchujete?

Strana
z2
andreatytler
6. dec 2023

My kupeme 4 rocneho stale v detskej vanicke. Je taka vacsia a stale sa do nej zmesti. On miluje senzoricke aktivity a tak kupanie musi byt. Tam viem ze mam na 20 minut ako tak pokoj. Ale staci kupat kazdy druhy, alebo 3 den. Podla toho ci sa spoti, alebo nie. V horucave aj denne.

domak2
6. dec 2023

Tak ja neviem, ale keď na MK ficali fotky z vane, tak tam mali vsetci tak 2 deci vody 😅 zalezi teda kolko jej napustis. Neviem preco si vsetci myslia, ze zo sprchy voda netecie, tiez zalezi ako dlho by sa sprchovala. Dceru musim najprv pol dna nahanat do sprchy a druheho pol dna zase z nej, asi by aj bazen napustila. Ale 2,5 rocneho syna sprchujem tak 30 sekund lebo momentálne sprchu berie ako stredoveký muciaci nástroj, tak sa to vyrovná. 😅 Tak nech ju umýva muž ako len chce a budeš mat večer chvíľu pre seba. Už fakt každú blbosť musí niekto vyčítať.

nwnw
6. dec 2023

Vacsinou sprcha a 1-2x tyzdenne vana. Mame septik, tak musime sa krotit

jaga18
6. dec 2023

My keďže ešte máme pôvodnú vaňu ,pre malého ako plavecký bazén 🙈😀, tak 2x do týždňa sa kúpe. Inak len sprcha . Keď mu napustim len trochu vody, hneď je studená, keď pol vane, tak miniem celý bojler.

lujza123
6. dec 2023

Vzdy sa ked to slo sa dcéra kúpala ale mala tam fakt poldeci vody. Asi toľko koľko by minula na sprchu
V 3 -4 sme bývali v dome kde bol len sprchac tak si vystačila s detskou vaničkou.

Ze sedí je len dobre, nikdy neuč dieťa blbnut vo vani to nieje dobrý nápad

kris_tin257
6. dec 2023

Každý druhý deň staršieho sprchujeme, vaňa je len výnimočne keď to má za odmenu alebo v rámci vydierania 😀

ivangeline
6. dec 2023

Medzo 2 az 3 rokom sa menej hraju vo vode,takze sprchujeme. A hl v lete..kedy kazdy den treba,aj 2x niekedy,tak sprchujeme..Vynimocne chcu starsie sa vo vode pohrat.

callisia
6. dec 2023

@andreatytler trochu OT, ale prosím ťa, aké konkrétne senzorické aktivity?

jakubkoanjelik
6. dec 2023

5 ročný sa sprchuje, ale so zapchatou vaňou 😆.. potom sa v tej vode 20 minút vyhrá, stačí mu to . Raz do týždňa keď umýva vlásky tak mu napustím vaňu. 10 mesačná má napustenú vaňu každý deň, pridávame olej do kúpania na ekzém.

saxana000
6. dec 2023

A kolko tam tej vody ma?ked po krk tak je to ozaj plytvanie ked po clenky tak nevidim rozdiel vo vanicke alebo vani..vanicku som zrusila niekde okolo 9/10 mesiacov a dala prec.odkedy vie dcera.stat osprchujeme ju kazdy vecer a v sobotu alebo nedelu je zauzivana vana s penou praskacim.
Praskom šumigulkou a hrackami plus jej zmyvam vlasky..
Vo velkych horucavach jej trosku napustim vanu aj cez tyzden aby sa tam ochladila lebo bazen v byte nemame..

andreatytler
6. dec 2023

@callisia Vsetko co stimuluje jeho vnemy, najma dotyk ale aj zrak alebo sluch.
Kazda interakcia s latkou ktora je trochu ina a zaujimava. Napriklad to spliechanie vody, alebo prelievanie vody. Tiez piesok hrabat sa v nom, presypat pozorovat ako to pada pomedzi prsty. Namiesto piesku moze byt cokolvek v com sa da prehrabavat: muka, cestoviny, koralky. Plastelina je velky hit. Baterky a vianocne svetielka su pre neho najlepsie hracky. Jazdit s autom v ruke, alebo sa vozit v kociku a na bicykli po nerovnom povrchu napriklad cez hrbol.

simca06022011
6. dec 2023

nie, velku vanu som jej nenaplnala... sprchovala sa alebo detska vana sa jej napustala... potom ked sme sa stahovaliv cca 4-5rokoch, tak velka vana tak 2x do tydzna bola, mozno 3x..

callisia
14. dec 2023

@andreatytler ďakujem

Strana
z2