Má dieťa najskôr štvornožkovať či sedieť?
Ahojte, už si nepamätám, ale ako to je? Co je skôr? 4nozkovanie alebo sedenie?
@marhulka13 ale ja som nikde nepísala že ten kto nestvornozkuje je mimo. Len jednoducho toto je automatika, ktorú má každý jedinec v sebe.
@aurora33 ale čo urobíš keď z nejakého dôvodu duwta niektorú fázu bud preskočí alebo vynechá?
@vasjar moja najstarsia ma 24 nestvornozkovala vobec..dalsi dvaj ano
@marhulka13 Pokiaľ dieťa túto fázu preskočí (čo by nemalo ale ak ano je to ukazovateľ toho, že niečo nie je ok) dá sa k tomu spätne vrátiť. Napr formou hry. Stvornozkovanie je dôležité nie len preto že sa správne zapájajú a posilňujú svaly brucha a chrbta a hlboké stabilizačné svaly, zároveň aj tým že dieta strieda pri pohybe naraz pravú ruku a lávu nohu a naopak, zapájajú sa aj mozgové hemisféry, čo ma vplyv napr na písanie, držanie ceruzku pera a podobne.
sikmy sed..plazneie/lozenie a sedenie..
@vasjar 🤣 ja mám deti 4 a teda ani jedno nestvornozkovalo..začali až keď sa postavili na nohy 😉 teda ani teraz najmenšia, čo za chvíľu bude mať rok, nestvornozkuje..
@aurora33 podpisujem sa pod tvoj prispevok, na slovensku chyba povedomie o zdravych pohybovych vzorcoch batoliat. Ludia to proste nepovazuju za potrebne, lwbo ano, vsetky deti sa skor ci neskor rozchodia. Ale nedostatocne pevne svalstvo a nespravne pohybove vzory sa ukazu neskor.
Cize deti nemusia stvrnozkovat, ale maminky by mali vediet, ze je to sucast spravneho vyvinu a malo by si tym dieta prejst
@aurora33 to čo píšeš sú tabuľkové predpoklady ktoré nefungujú u všetkých ako ani iné veci. Deti máju prvý zub okolo 6 mesiaca, môj mal už v 3 dva zuby. Nedávala som ho sedieť, nesvornozkoval, ale sa postavil a začal chodiť na 10 mesiacov. Je to inteligentný chalan bez jediného problému v skole, čistý jednotkar od začiatku. Mladší syn stvornozkoval ako 5 mesačný, pritom bol predčasne narodený a sledovaný na neurológii, na 9 mesiacov už chodil sam
. Ukážkovo si na rozdiel od brata sadal zo 4roch. Tiež mi každý hovoril ze nemôže tak skoro chodiť, no keď začal sam, už asi sotva ho posadím naspäť aby nechodil.

@marhulka13 som rada, ze v tom nie som sama 🤣🙂